28.1.09

Πραγματικός διάλογος

Εγώ: Ρίκο, μάζεψε τις καραμέλες μέσα στο σακουλάκι τώρα.

Ρίκος: Να μαζέψω τι?

Εγώ: Τις καραμέλες, μέσα στο σακουλάκι, τώρα!

Ρίκος: Να βάλω τις καραμέλες μέσα πού?

Εγώ: Στο σακουλάκι!

Ρίκος: Πότε?

Εγώ: ^%$*&%*

Ρίκος: Πότε? Τώ-?

Η εκδίκηση για τα μαθήματα λογοθεραπείας (τι είναι αυτό? τι κάνει? τι κρατάει?) άρχισε.

27.1.09

(πέρα από πλάκα, εμένα μ΄άρεσε)

Είστε σε μια παρέα και δε λέει να σπάσει ο πάγος με τίποτα, να σταματήσει το εκνευριστικό πλατάγισμα των χειλιών λόγω φαγητού, ψοφάτε για μια ενδιαφέρουσα ατάκα που θα σας κάνει (ξανά?) την ψυχή της συζήτησης. Ιδού κάτι πρωτότυπο:

«Ξέρετε ποια είναι η συνήθης επιγραφή στις αίθουσες όπου διενεργούνται οι νεκροτομές? Γράφει λοιπόν, hic est locus ubi mors gaudet succurrere vitae, που μεταφράζεται ως: εδώ είναι το μέρος όπου ο θάνατος προστρέχει προς βοήθεια της ζωής»

Αν μη τι άλλο τα μασουλήματα θα πάψουν.

Αχ, καιρό είχα να γράψω κάτι μακάβριο και άχρηστο συνάμα! (από το How we die)

26.1.09

Ανάγνωσης συνέχεια


Αφού με αρκετές επαναλήψεις ο Ρίκος κατέκτησε τον προφορικό χωρισμό των λέξεων σε συλλαβές προχωρήσαμε στο επόμενο στάδιο: συλλαβές σε χαρτάκια, η ζωγραφιά από πάνω κι ο Ρίκος κολλάει τις σωστές συλλαβές με τη σειρά. Εν συνεχεία έχει δικαίωμα να ζωγραφίσει με το γνωστό μένος το σκίτσο.

Ενώ προχωράω καρκινοβατώντας στα της ανάγνωσης, έχω αφήσει εντελώς στη μοίρα του τον τομέα των μαθηματικών, όπου ωιμέ, κάνουν διαιρέσεις (!).

Διάβασα το Υποβρύχιο, το ημερολόγιο ενός εφήβου, βιβλίο που ορισμένοι συγκρίνουν με το Φύλακα στη σίκαλη. Απολαυστικό, αλλά άλλος πλανήτης η εφηβεία. Μάλλον ποτέ δεν υπήρξα το έξυπνο, αστείο, ευαίσθητο, τρελαμένο τυπάκι που είναι ο έφηβος ήρωας. Ή υπήρξα και ξέχασα μεγαλώνοντας-αμφιβάλλω. Ίσως επειδή είμαι μια από αυτούς: "Μπορεί να ακούγεται μαρξιστικό –η αποξένωση του εργάτη από αυτό που παράγει– αλλά είναι αληθινό. Περνάει η μέρα στο γραφείο και έχεις στείλει είκοσι e-mail και έχεις γράψει τρια μέμο. Δηλαδή, τι έχεις κάνει ακριβώς; Δεν μπορείς να το εξηγήσεις στο παιδί σου, αν σε ρωτήσει..."