31.10.08

Φοριέται και στο δεξί,


σαν κόσμημα. Μια φορά είχα αποφασίσει να φερθώ ώριμα και να μην κάνω άκαιρες προσπάθειες με το Ρίκο, κι έχει βαλθεί να με κάνει να φανώ ανακόλουθη.

Ανακάλυψε το κρυμμένο ρολόι κι έκτοτε το σέρνει μαζί του. «Mαμά, δίδαξε με την ώρα», είναι το σήμα που λαμβάνει ο ευαίσθητος εγκέφαλος δέκτης μου-αστειεύομαι.

Κατά τ' άλλα επειδή αυτό το καταραμένο το mind reading με έχει απασχολήσει πολύ, αντιγράφω από τo "Πρόσωπο Απρόσωπο" το εξής παρήγορο, αναφέρεται σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης:

«Ανάμεσα στα 3 και 5 χρόνια αναγνώριζαν με αξιοπιστία μόνο την έκφραση της χαράς, ο θυμός αναγνωριζόταν στην ηλικία των 7, ο φόβος γύρω στα 10 και η έκπληξη στα 11». Ως πηγή αναφέρεται το “Communicative aspects of childrens emotional competence”, International review of studies of emotion”, των Anthony Manstead and Roselyn Edwards. Είναι ακριβώς τα συναισθήματα που απειλούσα το Ρίκο πέρσι με στέρηση φαγητού και ύπνου προκειμένου να τα μάθει.

Παρανοϊκοί άνθρωποι παρανοϊκά μέτρα.

30.10.08

Αλλαγή πλεύσης!

Το παραπάνω, νιώθω ότι είμαι στο παρατηρητήριο του πλοίου ενώ το φωνάζω και κάνω απεγνωσμένα χειρονομίες στον άλλο μου εαυτό «πάρτο όλο δεξιά!» (βέβαια αυτή είναι ορολογία παρκαρίσματος κι όχι ναυτοσύνης, αλλά τελοσπάντων).

Άλλαξε ο Αργύρης τάξη στα Γερμανικά και η μανούλα του σαββατοκύριακου (και βγάλε, μανούλα απούσα για χρόνια είναι το ακριβές) είχα τη φαεινή ιδέα να ελέγξει τις εργασίες του.

Χάος αχανές η άγνοια του τέκνου, καθίσαμε κάναμε ένα κάρο ασκήσεις από την αρχή και συμφωνήσαμε να περνάμε ένα τέταρτο την ημέρα διαβάζοντας γερμανικούλια, μπας και ταυτόχρονα γνωριστούμε καλύτερα.

29.10.08

4ήμερο κάπως έτσι
Διαβάζοντας και γυρνώντας προσεχτικά τις σελίδες να μην ξυπνήσουμε τη γάτα, κάτω από το τραμπολίνο πλησιάζοντάς την όσο γίνεται «να μυρίσω το γατάκι», χουζουρεύοντας σαν τη γάτα-μα τι τρόπος διπλώματος των πίσω ποδιών!

Ανακάλυψα το Μαζάουερ και την καταπληκτική Θεσσαλονίκη, Πόλη των Φαντασμάτων, χάρη στο στάτους της Β στο facebook-συμβαίνει. Αντίθετα το Πρόσωπο απρόσωπο, ιστορίες απωλειών, με απογοήτευσε λίγο, τι τα θες, δεν είναι όλοι Σακς.