5.6.09

Δε θυμάμαι


Πού το διάβασα αλλά ισχύει: όταν κάνεις δίαιτα το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μη μιλάς γι’ αυτή. Με σώζει ότι διαιτόμεθα μετά της φίλης Βιβής, οπότε ξεσπάμε η μία στην άλλη.

Και ναι είναι το ψυγείο μου, ναι, είναι η Μόνα Λίζα, ναι, είναι η Μαρία Αντουανέτα και ναι , είμαι κι εγώ.

3.6.09

Βιβλικό μεν, οικολογικό όχι




ΤΟΙΣ πάσι χρόνος και καιρός τω παντί πράγματι υπό τον ουρανόν. Και ύψωσεν το παιδίον τους οφθαλμούς αυτού από τα ποτήρια, και παρετήρησε την κρήνην και τον υδραγωγόν κι ανέκραξε φωνή μεγάλη λέγον: "Θεέ μου, την εποχή του λάστιχου γιατί με παιδεύετε τόσο καιρό με τα ποτηράκια?"

Κατεβάστε και διαβάστε

Το εκπαιδευτικό υλικό από τη σελίδα του προγράμματος Για την Κοινωνική Ένταξη και την Επαγγελματική Αποκατάσταση Μαθητών με Αυτισμό.

Έχω προλάβει να διαβάσω κανονικά μόνο την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισαγωγή της Σ.Παντελιάδου για την Πολιτική της Αναπηρίας (ιατρικό μοντέλο, κοινωνικό μοντέλο, μοντέλα κοινωνικής πολιτικής, πράγματα που έχω διαβάσει αποσπασματικά αλλά εκεί είναι πλήρη και καλογραμμένα) και να ρίξω μια ματιά στα υπόλοιπα, το υλικό δείχνει να είναι πολύ χρήσιμο για εκπαιδευτικούς, τυπώστε τους το και δώστε το-κάπως έτσι έκανα κι εγώ για τα αναλυτικά προγράμματα της ίδιας ομάδας.

(ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές, είμαι λίιιιιιιγο άρρωστη/συναχωμένη/ίωση/κούραση και δε συμμαζεύεται, αλλά με λίγη τύχη θα επανέλθω/συνέλθω)

1.6.09

Η μαινάδα μέσα μου


Είμαι στο μπαλκόνι του υπερυψωμένου ισόγειου αρχοντικού μου και βρίζομαι με τους αλβανούς γείτονες. Παρότι θα μπορούσαμε να στραγγαλίσουμε ο ένας τον άλλο επιτόπου, ό,τι λέμε είναι σχετικά κόσμιο, διότι κρατάω και το κινητό να γράφει στο βίντεο-τώρα που τα γράφω συνειδητοποιώ το λωλό της κατάστασης αλλά δε βαριέσαι. Ο Ρίκος είναι κοντά μου και κόβει φύλλα. Αφού έχουμε χύσει εκατέρωθεν το δηλητήριο μέχρι τελευταίας ρανίδας, ο Ρίκος που αντιλαμβάνεται την παύση σπεύδει να ανακεφαλαιώσει απευθυνόμενος στον προαιώνιο εχθρό: «γεια σας, καλό απόγευμα».

Σκηνικό δεύτερο, της φωτο: η γάτα περιμένει να της ρίξουμε κάτι κι ο Ρίκος νουθετεί: «γάτα, μην κάθεσαι στην άκρη, θα πέσεις, πρόσεχε!» Η γάτα μισοκοιμάται, «όχι, μην κλείνεις τα μάτια, θα πέσεις!».