20.8.10

Σκόρπια

Στη Νάξο στο χωράφι πάνω από το σπίτι έχει ένα κοτέτσι, γουρούνια και κατσίκες. Ο Ρίκος εκστασιάζεται με τις κότες και τις «κύκνες» όπως λέει τις άσπρες γαλοπούλες-«γαλοπούλες είναι όταν είναι καφέ, όταν είναι άσπρες είναι κύκνες» είναι το αφοπλιστικό επιχείρημα.

Η είδηση είναι ότι ο αγκρίκολας θέλει οπωσδήποτε να του πάρουμε ένα κοτέτσι. Όταν του λέγαμε ότι πρέπει να γυρίσουμε στην Αθήνα για τις δουλειές μας, η απάντηση ήταν ότι η δική του δουλειά είναι να είναι στη Νάξο, να κυνηγάει τις κότες και να βλέπει τις κύκνες-το οποίο συνολικά ακούγεται πιο ενδιαφέρον από τη δική μου δουλειά πάντως.

Η ιδέα του ενός εκατομμυρίου ευρώ: έβλεπα στη Νόηση ότι ένας μπαμπάς ψάχνει πληροφορίες για φιλικά-στη-διαφορετικότητα-σχολεία στο Χολαργό και είχα τη φαεινή ιδέα να γράφαμε («να οργανωθούμε να δουλέψετε» που θα ΄λεγε και μια μάνατζερ) τίποτα μικρό για τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας. Εμείς έχουμε ίδια πείρα μόνο από το 8ο Ειδικό Αθηνών-ιδέ σχετικό κειμενάκι τη Δευτέρα. Από την άλλη το προσωπικό των ειδικών σχολείων δεν είναι σταθερό οπότε η όλη ιδέα ίσως αποδειχτεί πατάτα, αλλά βλέπουμε. Όποιος θέλει να στείλει κάτι σχετικό (autismos.blog παπάκι τζη-μέιλ ) με χαρά θα το βάλω πρώτη θέση στη μαρκίζα (ανώνυμα ή επώνυμα, όπως διαλέξετε).