6.11.08

Έτοιμοι για τη φωτογράφιση του maison




Είναι να μην τον πιάσει τον ψυχαναγκαστικό κάτι, άπαξ και τον (με) πιάσει τελείωσε. Φτιάχτηκε η γωνιά του Ρίκου.

Καρφιτσωμένοι πάνω από το τραπέζι είναι οι κανόνες και το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείται σε κάθε συνεδρία (εικόνα 1).

Η διακριτική λεπτομέρεια, time timer είναι για να τη σπάσω στο Houz που παλεύει με τα χρονόμετρα των αυγών. Eμ δεν κάνουμε δουλειά έτσι.

Οι ανεξάρτητες εργασίες του είναι αυτά τα μπακαλόκουτα πάνω στη συρταριέρα και τα αποκάτω ντοσιέ (εικόνα 2).

Δεξιά είναι το 45o πρόγραμμα που φτιάχνω στη ζωή μου, έχοντας όμως πλέον ανακαλύψει το περιβόητο μακετόχαρτο. Αριστερά του είναι οι μέρες της εβδομάδας, εγώ διαλέγω και βάζω τη σωστή κάθε φορά κι ο Ρίκος πρέπει να την ταυτίζει από πάνω-καινοτομία.

Πάνω είναι ένας πίνακας της Φιλοπούλου, χωρίς αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία για τον αυτισμό, εμένα με ηρεμεί πάντως.

ΥΓ1. Επιστροφή τη Δευτέρα!

ΥΓ2. Αυτό εννοούσα ότι ο Ρίκος είναι εξαντλημένος, η ώρα είναι 20.20 και ο Μορφέας ήρθε μεσούντος του Μπομπ.

5.11.08

Αθήνα καλεί Ρώμη


Και ενημερώνει για πρόσθετες και αναπόφευκτες αλλαγές διαρρύθμισης. Αυτό είναι το τραπεζάκι που είχαμε στην τραπεζαρία. Όπως πιστοποιεί ο περίλυπος εμπειρογνώμονας-ήρθαν οι επιτόπου που έλεγε κι ο Χάρυ Κλυν-εκεί που είχε τζάμι πλέον τα χέρια ενώνονται.

Και σοβαρεύω: το τραπεζάκι το έσπασε ο Ρίκος σε μια κρίση νεύρων. Μετά τις φωνές, τον εκνευρισμό, την άρνηση νομίζω ότι το παιδί εκφράζει κούραση λόγω των πολύωρων μαθημάτων και πρέπει να δω πώς θα αναπροσαρμόσω το πρόγραμμα να τον ελαφρύνω. Ώρα για λίγο ρελαντί.

4.11.08

Ρίκος και συνεργάτες

Δείχνει η φωτογραφία σαν να εργάζομαι σε αρχιτεκτονικό γραφείο? (που το ΄χα απωθημένο ως παιδούλα).

Φέτος που κόψαμε τα κέντρα (και των μαθημάτων και τα νυχτερινά) και κάνουμε μάθημα στο σπίτι, προέκυψε η ανάγκη για σημαντικότερη οργάνωση του χώρου του Ρίκου από το τραπεζάκι των ανεξάρτητων εργασιών και μόνο. Ως εκ τούτου βγήκαν τα "ταυ", οι θεοδόλιχοι κλπ και πιάσαμε δουλειά. Δεξιά είναι η υπέροχη δουλειά της Πέγκυς με την πρότασή της για το χώρο, αριστερά είναι εικόνα από ένα βιβλίο εργοθεραπείας και αύριο θα βάλω δικιά μου που θα έχω κοψομεσιαστεί να μεταφέρω τη βιβλιοθήκη.

3.11.08

Νέα ΣΚ, τι άλλο

  • Αυτό το καταπληκτικό ψαλίδι, τ’ άξιζε τα λεφτά του τελικά. Συναισθανόμενη την κρίση (που τελικά δεν θα είναι ούτε V-απότομη πτώση, γρήγορη ανάκαμψη-, ούτε U-αργή πτώση αργή ανάκαμψη-αλλά L-κάθετη πτώση, αμφίβολη ανάκαμψη) αμφιταλαντεύτηκα για αρκετή ώρα πριν το πάρω. Όπως όμως φανερώνει η τρομαχτικά συγκεντρωμένη φάτσα ήταν εν τέλει καλή αγορά.
  • Από εκρηκτική ξανθιά μεταμορφώθηκα σε στοχαστική μελαχρινή κι ο Ρίκος ούτε λέξη! Αντίθετα μόλις κουρεύτηκε η Αναστασία-που τον απασχολεί τα μεσημέρια-ο Ρίκος αναρωτήθηκε μόλις την είδε, «πότε θα ΄ρθει η άλλη κυρία Αναστασία»?