15.6.10

Τέλος της χρονιάς

Μετά από 2 χρόνια στο 8ο ειδικό Αθηνών, ο Ρίκος αλλάζει περιβάλλον λόγω μετακόμισης -η Παμμακάριστος θα είναι το νέο του σχολείο.

Έχουμε κάνει μια επίσκεψη εκεί, έχει δει τους χώρους, έχει κάνει τραμπολίνο και του ΄χουν τρέξει τα σάλια με την πληθώρα των φυτών, αλλά μάλλον ήταν χτες που συνειδητοποίησε το οριστικό της αλλαγής σχολείου, όταν στο σχολείο αποκαθήλωναν τους Πόλλοκ που έφτιαξαν όλη τη χρονιά.

Εκεί πάτησε ένα γερό κλάμα, που οι πιο ευαίσθητες ψυχές θα αποδώσουν στο χωρισμό-μικρό-θάνατο, οι πιο κυνικοί στην αλλαγή της σχολικής αίθουσας και στο γυμνό δωμάτιο και η μανούλα στο άγχος της επικείμενης μετακόμισης αλλαγής περιβάλλοντος-που κακά τα ψέματα την κατατρώει ομοίως.

14.6.10

Στιγμές δικαίωσης

Μερικές φορές έχει πλάκα, άλλες νιώθω ενοχή (όταν αναπαράγουν τη γκρινιάρα, μίζερη εκδοχή μου) είναι πάντως στιγμές μυστήριες όταν ακούς τον εαυτό σου και τις νουθεσίες χρόνων μέσα από το στόμα των βλαστών.

Λογοθεραπεύτρια και Ρίκος σε μάθημα επίλυσης προβλήματος. Ο κύριος της εικόνας υποφέρει από αϋπνία. Οι πιθανές λύσεις που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι (από την πλευρά εκείνης, μη γελιόμαστε) είναι να πιει ένα γάλα ο ξενύχτης ή να διαβάσει ένα βιβλίο. Τώρα περιμένει συμμετοχές Ρίκου.

Λόγο: Τι να κάνει για να κοιμηθεί ο κύριος, πες κι εσύ κάτι!

Ρίκος μπαφιασμένος: Να κλείσει τα μάτια του και να κοιμηθεί επιτέλους!