11.3.10

Πες το χωρίς να το πεις

Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι τη λέξη «μ@λ@κ@» δεν είναι σωστό να τη λέμε, ο Ρίκος έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη εφευρετικότητα προκείμενου να πετύχει τον απαγορευμένο στόχο:
-Ποια είναι αυτή η λέξη, το «μαλάκ», με τα 3 όμως «α», που δεν πρέπει να λέω?
-Μπορώ να λέω μαλακόνι? Μαλακάκι? Μαλακώστα?
Και μ’ αυτά τα αξεπέραστα επιτεύγματα περνάμε στις μαθησιακές κορυφές που προσπαθούμε να κατακτήσουμε. Κάνει απλά προβληματάκια Α’ Δημοτικού με πρόσθεση-αφαίρεση (αγόρασα το φιλόδοξο «240 προβλήματα για την Α’ Δημοτικού», όπως και σταυρόλεξα, πήρα πάλι ένα βιβλίο της Α’ Δημοτικού αλλά υπάρχουν και μερικά δωρεάν στην Πράσινη Ρίζα. Εδώ έφτιαξα εγώ μερικά προβληματάκια πρόσθεσης.
Τα βιβλία της γενικής αγωγής είναι βουνό για το Ρίκο, κάτι που το βιβλίο το περνάει σε μία σελίδα μπορεί για εκείνον να σημαίνει ατέλειωτες επαναλήψεις, backward και forward analysis. Φταίει σίγουρα ο αυτισμός, αλλά νομίζω ότι μερικές φορές υπάρχει και προχειροδουλειά στα βιβλία, δηλαδή τι νέα κόλπα είναι αυτά να προσθέτουμε πορτοκάλια με μήλα (φρούτα) ή κατσίκες με πρόβατα (γιδοπρόβατα)? 
Συνεχίζοντας την καταγγελία, ερωτώ, ακούω για ψηφιακό σχολείο, μακρόπνοα σχέδια αλλαγών κι η ειδική αγωγή δεν αναφέρεται ούτε στα ψιλά γράμματα. Βρε λες?

10.3.10

Ο γιος του Ζαμπούνη

(και της αναπόφευκτης Ζαμπούναινας)
Μιλάω στο τηλέφωνο ενώ διεξάγεται το τουρνουά  Μονόπολης.
Ρίκος: «άντε πες τώρα ευχαριστώ πολύ και γεια σας και κλείσε το τηλέφωνο».
Τα εξαιρετικά σημαντικά που έλαβαν χώρα όσο το μπλογκ αργούσε:
-το σχολείο μας του χρόνου θα είναι μάλλον η Παμμακάριστος.
-αρκετές δύσκολες μέρες λόγω ιώσεων με κρίσεις επιληψίας και το Ρίκο να ζητάει είτε φάρμακο είτε να του φέρουμε το γιατρό να του τα πει ώστε να τον συμβουλεύσει και να γίνει καλά. Πρέπει να βρω κανένα βιβλίο να δω πώς αντιμετωπίζει κανείς τέτοια ερωτήματα σχετικά με την επιληψία, γιατί μια εξίσου συχνή ερώτηση είναι αν ο «μπαμπάς, η μαμά ή ο Αργύρης κάνουν κρίσεις?»
-διάβασα διάφορα, το καλύτερο όλων οι Χαμένοι του Μέντελσον, ενδιαφέρον το Κουτί της Ψυχής και συγκινητικό το Άσε το κακό να μπει.  
-η ΕΘΜΑ απέκτησε διαδραστικό site, Νίκη ευχαριστώ για την πρόσκληση!