22.11.07

Ας τα πει πάλι ο Ουελμπέκ

Βραχεία ψυχοθεραπεία μέσω τσιτάτων από την Πλατφόρμα:

«Όσο πιο άθλια η ζωή του, τόσο ο άνθρωπος βασίζεται σ’ αυτή. Γίνεται τότε ολόκληρη μια διαμαρτυρία, εκδίκηση της κάθε στιγμής» Σύμφωνοι, είναι Μπαλζάκ, αλλά και αυτό είναι ωραίο στον Ου. που φαίνεται να έχει διαβάσει πλήθος και πάθος.

«Εξακολουθούσα να μην έχω διάθεση να δειπνήσω με τους άλλους. Συνυπάρχοντας με τους άλλους αποκτάς συνείδηση του εαυτού σου. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνύπαρξη αφόρητη»

«Γενικά, η ιδέα της μοναδικότητας του ατόμου είναι ένας πομπώδης παραλογισμός. Θυμάσαι τη ζωή σου, γράφει κάπου ο Σοπενχάουερ, κατά τι πιο πολύ από ένα μυθιστόρημα που διάβασες κάποτε. Ναι, έτσι είναι: μονάχα κατά τι πιο πολύ».

ΥΓ. Με τον Ουελμπέκ υπό μάλης, το UNO στην τσάντα για να παίζουμε περιμένοντας και vanitas vanitatum διάθεση ξεκινάμε για την ΕΘΜΑ, το παράρτημα του Παιδοψυχιατρικού, για μια συνάντηση που ελπίζω να είναι διαφωτιστική. Του ‘χω τάξει του Ρικ εκατομμύρια μπαλάκια αν συνεργαστεί, στην αντίθετη περίπτωση θα του κόψω τα δικά του- η Μήδεια μέσα μου.


4 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Aυτός ο επίλογος..

μοναδικός :)))

καλή σας μέρα
xx

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Καλή σου μέρα Μήδεια
Η Μήδεια
Υ.Γ. Με τη "Μήδεια" μεγάλωσα τις κόρες μου. Μετά τη "θαλασσίτσα" παραμύθι που φτιάχναμε με τη Νερίνα για να κοιμηθεί, ακολούθησε η "Μήδεια" :)))))

Μαριλένα είπε...

Καλημέρα Μαριλενάκι μας (είναι η επόμενη βέβαια, αλλά λεπτομέρειες)! Άριστα έπραξες που έβγαλες τον αστερίσκο, μού καθόταν στο λαιμό.
Νερίνα, εξπλέιν γιορσελφ ή στείλε μας λινκ, ανησυχώ πάντως, ό,τι σκοτεινό θιγεί εσύ τσιμπάς! Μήπως σ' αρέσει κι ο Gorey?

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Άμα έχεις κολλεγιές με γάτους κάποτε θα φτάσεις και σε αυτόν :))))
Καλημέρα σας