3.12.07

Πάμε πάλι τον ίδιο σκοπό


Τέρμα τα κοσμικά και τα «κάπου πήγα κάτι είδα». Είναι Δευτέρα, εργαζόμεθα (είναι απόλαυση να το λες με την προοπτική της άδειας Πέμπτης-Παρασκευής) και επιστρέφουμε στη γνώριμη θεματολογία.

Από τον καιρό που ο Ρίκος ξαναξεκίνησε απογευματινά μαθήματα η μήτηρ ξεχύνεται τουλάχιστον άπαξ εβδομαδιαίως για ψώνια. Ψώνια ως γνωστόν ίσον βιβλία και πλην των δικών μου, ψάχνω πολλά και διάφορα για προγραφή (διότι για ανάγνωση δουλεύουμε κυρίως τα ταμπελάκια με τις λέξεις). Το τελευταίο απόκτημα είναι ένα βιβλίο ιχνηλασίας (αυτό διαβάζω, αυτό μαρτυρώ, αυτό φωτογράφισα). Αγοράσαμε αριθμούς και γράμματα, περιέργως το βρίσκει συναρπαστικό να γράφει μέσα στο «χνάρι» και του αρέσει και σαν ανεξάρτητη εργασία.

Στην ανάγνωση (εκτός από τα ονόματά μας) βάλαμε ακόμα τα «χαρτιά» (είναι το αγαπημένο UNO) και το «μάθημα». Δεν νομίζω ότι του έχει εντυπωθεί ολόκληρη η λέξη, αλλά επειδή μπαίνουν στο πρόγραμμα και τις συζητάμε, παρατηρεί το πρώτο γράμμα και μαντεύει τι λέει. Ελπίζω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Έχει αρχίσει να πιάνει το «γιατί». Κάνουμε τις κάρτες cause and effect, το δουλεύει ταυτόχρονα με τη δασκάλα σπίτι κι έχει ξεφύγει κάπως από το αστείο που έκανε, να απαντάει στην ερώτηση απλώς αφαιρώντας το γιατί: «Γιατί δεν πάμε στη Βεϊκου?», «Γιατί δεν πάμε στη Βεϊκου». Πάνω που το είχαμε συνηθίσει και εντάξει στο δικό μας πρόγραμμα όλοι, «Αργύρη, γιατί δεν έφτιαξες την τσάντα σου», «Γιατί δεν έφτιαξα την τσάντα μου!», «Γιατί δε μου σιδέρωσες το πουκάμισο?», «Γιατί δεν το σιδέρωσα!».

7 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Γιατί εγώ πάντως δεν πρόκειται να σιδερώσω κανένα πουκάμισο!!!!
Καλό σας απόγευμα πια

Μαριλένα είπε...

..και τώρα θα το εντάξω εγώ, στο γλωσσικο μου τέτοιο (μου διαφεύγει η λεξη).

Σήμερα το πρωί σε σκεφτόμουν (εξουθενωτική μέρα, στο αλλεργιολογικό στο παιδων, έπαθα και κριση κολίτιδας συν τοις άλλοις)

καλή βδομαδα :)))

Μαριλένα είπε...

Νερίνα, αντρουπή, είπαμε ακαμάτρες κόρες αλλά εδώ έχουμε την επιτομή πια!

Μαριλενάκι, τι Παίδων μού λες? Όλα καλά υποθέτω και τα κορίτσια σου κι εσύ, ε? Περαστικά μωρέ, φιλιά!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Μόνο το καλύτερο μας ταιριάζει, επιτομή και ξερό ψωμί με λίγα λόγια
Καλό σας βράδυ

Μαριλένα είπε...

Καλό βράδυ δεν θα είναι. Το έπαιζα άνετη και βαμπ (δανεικό από την Ευλαμπία) όλη μέρα και τα τελευταία 3/4 της ώρας σφουγγαρίζω με την πιτζάμα ψαράδικο το $^$&^%^ το θερμοσίφωνο που αποφάσισε να σκάσει 5 ώρες αφού προσγειώθηκε το στεφάνι ημών στη Ζυρίχη. ^%&^% την Ελβετία και τις Άλπεις :-)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Το ξερό ψωμί που έγραψα έφταιξε. όσο και να πεις ένα μούλιασμα για να φαγωθεί το ήθελε :))))
Τι να πω εγώ τώρα;;;
Άλλη φορά θα γράφω καλό και άβρεχο βράδυ να έχετε...
Για την ώρα
Καλή μέρα σε όλους σας

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Και τώρα που μου ήρθε: τι στι καλό τον Τζιβελέκα παντρεύτηκες;;;