27.3.08

Η μωβ ρημαδόμπαλα

Γυρνάει χτες ο Ρίκος ολοφυρόμενος για μια μωβ και μια ροζ μπάλα που του πήραν τα κορίτσια-λέει. Τηλεφωνώ στη συνοδό για να βγάλω άκρη και ακούω διάφορα εξίοσου ακατάληπτα. Η εκδοχή της έχει ως εξής: βγήκαν έξω να παίξουν τα άλλα παιδιά, χάθηκε η μπάλα, μετά ξαναβρέθηκε, αλλά δε μπορεί να παίζει μόνο ο Ρίκος με τη μπάλα, καλύτερα αγόρασέ μας κ φέρε μας να έχει δική του, καταλήγει. Υπόψιν ότι η μόνη σχεδόν αλληλεπίδραση του Ρίκου με τα υπόλοιπα παιδιά είναι το «ποδόσφαιρο», κατά τ’ άλλα την προίκα μας έχουμε πάει στο νηπιαγωγείο.

Με βαριά καρδιά, είναι η αλήθεια, πήρα δυο μπάλες, αλλά βρίσκω την όλη ιδέα φάουλ και κάθε άλλο παρά προς την ένταξη του μικρού. Η φριχτή υποψία είναι ότι η συνοδός , επειδή κοιτάζουμε σχολεία, έχει εκνευριστεί και οι ανοχές της προς το Θόδωρο μειωθεί-διάολε, είναι Μάρτιος, τώρα προέκυψε το θέμα με τη μπάλα?

Προσπαθήσαμε να συνηθίσει τις καινούριες μπάλες που δεν ήθελε με τίποτα, τα ‘παμε περί τις 2.500 φορές. Ευτυχώς η μέρα έκλεισε καλά διότι κατά τις 10 παρά σηκώθηκε υπνοβατώντας σχεδόν και ζήτησε να παίξει μπάλα με τις καινούριες. Ευτυχώς το δοκιμαστικό πήγε καλά και καθησυχασμένος κοιμήθηκε.

Βέβαια, όπως λένε και τα αμοιβαία κεφάλαια, η χτεσινή αποδοχή της κατάστασης δεν προδικάζει και σημερινή νηνεμία.

14 σχόλια:

athanasia είπε...

Καλημέρα!

Εσένα σε καταλαβαίνω που τα πήρες, αλλά -από την άλλη- ξέρεις πολλούς μη αυτιστικούς που να είναι σε θέση σε τόση λίγη ώρα (μεσημέρι με 10 παρά το βράδυ) να αποδεχθούν -ή έστω να προσπαθήσουν να αποδεχθούν- ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το μεράκι τους? Aχ, βρε Ρίκο, φιλί...

:)

butterfly είπε...

Morning![greeklish kai pali] Exeis dikio gia thn entaksh, apo thn allh ola ta paidia dyskoleyontai na moirastoun ta paixnidia tous, opote thelei xrono. Thelei omws kai epimonh apo th synodo tou, opote kala tha kaneis na ths milhseis. Alliws prosferomai na syzhthsw egw mazi ths ena xeraki :P. Afou perasa dyomisi wres (!!) mesa s'ena tomografo shmera gia na voithisw s'ena peirama, poso moiazei o thoryvos me to (yperoxo) machine gun, kai twra eimai st'alitheia etoimh gia machine gun.

P.S. Ayto gia ta amoivaia kefalaia aporw pou to thymithikes, xtes epesa gia ypno skeptomenh akrivws ayto gia asxeto thema!:D

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, σωστό αυτό, εξού και τα είπαμε χτες 2.500 χιλιάδες φορές.
Butterfly, δεν άκουσα ακόμα το τραγουδάκι, αλλά όταν λες μέσα στον τομογράφο εννοείς μέσα? Αντέχεται ή είμαι κλειστοφοβική?
Εδώ είναι το απίστευτο λινκ από το wired που λέγαμε πιο κάτω.

roula karamitrou είπε...

Κουράγιο, μάνα, Μαριλένα, θα μάθει ο Ρίκος, βήμα, βήμα το ξέρεις...οι υπόλοιποι, παίζεται.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

αν μου επιτρέπεται η "ρημαδοσυνοδός" θα έλεγα.

(οι κανούριοι μαγνητικοί δεν είναι σαν συρτάρια μόλις έμαθα)

Μαριλένα είπε...

Ρούλα, κι από δω αγωνιστικούς χαιρετισμούς :-), σ' ευχαριστώ.

Holly, πόσο καινούριοι δηλαδή? Η εικόνα που έχω είναι αυτή του δακτυλίου, βέβαια ομιλώ περί τομογραφίας εγκεφάλου και τον είδα το Φλεβάρη ή Γενάρη. Αλλά κι αυτό το δαχτυλίδι εμένα με αγχώνει.

butterfly είπε...

Καλησπέρα! Ναι, μέσα. Αν και παρομοίως ελαφρά κλειστοφοβική, αντέχεται, ναι. :) Παίζει και να θεραπεύτηκα από την κλειστοφοβία δηλαδή (καρότο και μαστίγιο που λες κι εσύ). Χώρια που δε μου φαινόταν και σωστό να δουλεύω σ'αυτόν τον τομέα και να μην ξέρω πώς είναι. Η holly έχει δίκιο, υπάρχουν ανοιχτοί τομογράφοι, που αναπτύχθηκαν κυρίως για παιδιά. Εντούτοις, για τόσο οικονομικούς όσο και τεχνικούς λόγους δεν έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Είναι όμως ένα πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο πεδίο και οι εξετάσεις γίνονται πολύ γρηγορότερα από παλιά ή στον ίδιο χρόνο με καλύτερη ποιότητα.

Πολύ ωραίο το άρθρο, ευχαριστώ!

Υ.Γ. Το Machine Gun μόνο τραγουδάκι δεν είναι. Αν καταθλιβείς, να το Lift me up!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Να μη την πάρεις τη μωβ ρημαδομπάλα, να μη πάρεις καμιά ρημαδομπάλα, άσε το Ρίκο να διεκδικεί τη μπάλλα του όπως κάνουν όλα τα άλλα φυσιολογικά σκασμένα και στο λέω εγώ που είμαι μάνα φυσιλογικών σκασμένων, λέμε τώρα και μονίμως έτερα φυσιολογικά σκασμένα τους παίρνουν τη μπάλλα γιατί έτσι τα έμαθαν. Και είναι δουλειά της δασκάλας του να το διεκδικήσει για το Ρίκο και αυτή ή να τον πείσει, ότι τη βολέψει τέλος πάντων. Στη τελική μάνες γίναμε όχι γιατροί, παιδαγωγοί, δικηγόροι, μεταφραστές και ότι άλλο θεωρούν ότι μπορούν να μας φορτώσουν απλά και μόνο επειδή τα γεννήσαμε.
Ναι έχω τα νεύρα μου εξ ου και μπορείς άνετα να τα αγνοήσεις όλα
Καλό σας βράδυ
Υ.Γ. Για την υπογραφή
Φωτούλα π.Ν. (όχι πατήρ Νεκτάριος, πρώην Νερίνα εννοώ)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Και δε μπορώ να ανέβω Αθήνα αυτό το καιρό, αλλά όποτε κατέβεις έχω και έξτρα οδοντόβουρτσες να τα τρίβουμε μαζί τα χέρια του Ρίκου, ο Ανάργυρος ας βολευτεί με το ποδήλατο....

Μαριλένα είπε...

Butterfly, το lift me up το ξέρω κι ο Μόμπυ μ' αρέσει αρκετά. Το άκουσα κ το macine gun, όντως τραγουδάκι ήταν άστοχο-αλλά ήμανε σε μέρος που δεν είχα youtube access.

Φωτούλα, το ΄χω διαβάσει το outing, εμένα το Άργος με στενοχώρησε για απολύτως ιδιοτελείς λόγους-είμαι τρελή?
Φιλιά

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Όχι...

aeriko είπε...

Μολις βρηκα τυχαια το blog σου.

Αγωνιστικους χαιρετισμους (μηπως επρεπε να γραψω αυτιστικους?) απο εναν αδερφο αυτιστικου (πολλα στοιχεια σιγα σιγα και ο ιδιος) και ταυτοχρονα εκπαιδευτικος με ατομα με αυτισμο.

Απο οσο λιγο διαβασα χαιρομαι που υπηρχουν ανθρωποι που κραταν ακομα το χιουμορ τους:)

Μαριλένα είπε...

Γεια σου Αερικό. Τελικά αυτισμός και engineering πάνε λίγο παρέα, πάρα πολύ ενδιαφέρον προφίλ, διάβασα λίγο από το blog σου κ θα δω περισσότερα αύριο. Είδα και το Λένο Χρηστίδη που όλο λέω να διαβάσω κι όλο κάτι άλλο παίρνει σειρά.
Καλή σου μέρα.

aeriko είπε...

Καλημερα και σε σενα!

Το engineering+το μαθηματικο ηταν στην ζωη μου μεχρι που καταλαβα οτι "σπουδαζα" για αυτισμο οσο ζω απο τον αδερφο μου.

Απλα προσπαθω πλεον να δωσω σε αλλους οτι μου εχει δωσει:) Ενα δωρο σε αυτον.

Oσο για τον Χρηστιδη..ειναι αγχολυτικο:)