26.3.08

Brushing autism out of my son!


4 μέρες άνευ δουλειάς είναι νομοτελειακά 4 καλές μέρες-χαρά που θα κάνουν τα νεόκοπα εξ Αλλεμάνης ορμώμενα αφεντικά αν με διαβάζουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Διάβασματα:

  • τα Ξυπνήματα του Σακς: σχετικά με τα θύματα της επιδημία της νόσου του ύπνου λίγο μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τα «ξυπνήματα» που προκάλεσε η αγωγή με L-DOPA 40 χρόνια αργότερα. Σακς, ενίοτε πιο βαρύς κι επιστημονικός απ' ότι τα προηγούμενα, αλλά πάντα ενδιαφέρων-σωστά, Holly?
Ρίκος/τίτλος: Από την περασμένη Πέμπτη που ξεκινήσαμε το πρωτόκολλο Willbarger βουρτσίζω με μια ειδική βούρτσα τρις ημερησίως χέρια, πλάτη και πόδια του στωικού τέκνου και μετά του πιέζω τις κλειδώσεις-μετρώντας σε κάθε στάδιο 10''. Ο τίτλος φυσικά είναι απόπειρα χιούμορ, κομμάτι της ασιθητηριακής αγωγής είναι το συγκεκριμένο, απλώς ώρες ώρες καθώς βουρτσίζω νιώθω ελαφρώς γελοία. Ίσως φταίει και το ειρωνικό φρύδι του συζύγου, ή ο Αργύρης που μέτρησε συνολικά τις επαναλήψεις της ημέρας και τις έβγαλε 510. Συνεχίζω ακάθεκτη πάντως.

Το μίνι αλληλοδιδακτικό σχολείο ημών: στη φωτο ο Αργύρης βοηθάει το Ρίκο να τελειώσει το μάθημά του, μια άσκηση τύπου βρίσκω τις μικρές εικόνες μέσα στη μεγάλη εικόνα. Καταρχήν αμφότεροι ευχαριστημένοι, οψόμεθα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΣΚ διαβασα την "Αγριλια" της Λοπινο και αρχισα να διαβαζω το "περασμα",που αφορα βιωματα ναρκωμανων που στην Ιθακη καταφεραν να το ξεπερασουν. Αυτο για την "αριστεροχειρη γυναικα" λεω να το παρω , να δω τί εννοεις, μια και ειμαι και εγω ..αριστεροχειρη...
την καλημερα μου, φιλακια.

butterfly είπε...

Χαχα, ο τίτλος μού θύμισε τη διαφήμιση: "και φεύγει με το πιο απαλό βούρτσισμα". Τα ξυπνήματα έχουν γίνει και πολύ ωραία ταινία, την είχα δει πολλές φορές μικρότερη. Ωραία και η φωτό! Tέσσερις μέρες χωρίς δουλειά είναι για μένα τελευταία νομοτελειακά κακές μέρες. Ελαφρυντικά, βέβαια: 1. "δουλειά" με την ευρεία έννοια (οτιδήποτε) και 2. όλοι οι άλλοι τρέχουν. "Είσαι άρρωστη", εδήλωσε ο φίλος μου (σιγά μην έμενε στο φρύδι), "Παίζει", είπα κι εγώ. Φιλάκια, μια όμορφη μέρα!

Υ.Γ. Βρήκα αυτό το channel στο youtube, πιστεύω θα το βρεις ενδιαφέρον.

mamma είπε...

Να χαίρεσαι τον Ρίκο σου (ελπίζω να μετέφρασα σωστά το σχόλιό σου και να είναι τα γενέθλια του Ρίκου) και να μου τον φιλήσεις γλυκά γλυκά!!!

ΥΓ. δεν σχολιάζω τα βιβλία που αναφέρεις γιατί τα περισσότερα δεν τα έχω καν ακουστά και εννοείται πως ακόμα κι αυτά που μου είναι γνωστά δεν τα έχω διαβάσει:-P

athanasia είπε...

Καλημέρα!

Ωραίες οι 4 μέρες εκτός δουλειάς, αν μάλιστα είναι και περισσότερες (όπως στην περίπτωσή μου) ακόμη καλύτερα!

Στωικότατος ο Ρίκος με το πρωτόκολλο, μόλις μάθεις καλά το σύστημα θα μπορείς να το εφαρμόσεις και στους επενδυτές... :)

Στο αεροπλάνο ξανάρχισα την Αλίκη (μου χάρισαν ένα βιβλίο με τα άπαντα Lewis Carroll) και απολαμβάνω, απίστευτο πόσα πράγματα βλέπει κανείς σ' ένα βιβλίο που το είχε διαβάσει πριν από χρόνια...

Καλώς σας ξαναβρήκα! :)

athanasia είπε...

'Εχει όντως γενέθλια ο Ρίκος? Χρόνια πολλά!

Μαριλένα είπε...

Μαρία, θα τα δω αυτά που λες, ομολογώ πως δεν τα ξέρω. ΘΑ κανονίσουμε ΚΑΦΕ??
Butterfly, ευχαριστώ για το λινκ, θα το δω αργότερα καθότι σπίτι κ πνιγμένη. Εσένα να μη σου πω για καφέ μάλλον:-p
Mamma, αυτό εννοούσα, να τους χαιρόμαστε, τι έξυπνο βλέμμα ο υιός!
Αθανασία, ευχαριστώ πολύ, δε θέλουμε Ερέτρια πια, θέλουμε Μεγάλο Μήλο κι εμείς :-).
Θα κανονίσουμε να βρεθούμε ούλαι? Εγώ πλέον με την απεργία μπορώ κ πρωί, πάω στη δουλειά, τρώω πόρτα κ επιστρέφω σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά - σωστότατα - και περηγορητικός μπορώ να σου πω.
(έχεις διακρίνει την παιδικότητα που τον χαρακτηρίζει ή είναι ιδέα μου;)

και Χάντκε - ω ναι!
:))

πες μου πως αγαπάς το Παρίσι Τέξας
και την μουσική του επίσης και δεν θα φύγω ποτέ από εδώ..

Και Χρόνια Πολλά!
(τι ωραίες μούρες είναι αυτές)

Μαριλένα είπε...

Holly, τα παράδοξα του παρίσι-τέξας: δεν έχω δει την ταινία, αλλά το δίσκο μου τον είχαν κάνει δώο προ αμνημονεύτων χρόνων κ πολύ τον είχα αγαπήσει. Μένεις?
Σακς, βαθύτατα ανθρώπινος, υπέροχος άνθρωπος.
Και τι ωραίο ποστ εσύ πάλι σήμερα..

Ανώνυμος είπε...

μόλις τελείωσα
και ήρθα να δω τι μου απάντησες.

βέβαια μένω!
(επειδή η μνήμη μου σε αντίθεση με την κρίση μου :))δεν είναι αρίστη από την ταινία θυμάμαι το "χρώμα" κυρίως και πολύ τη μουσική.

Μαριλένα είπε...

Butterfly, είναι της Amanda Baggs που ανέφερε το πρόσφατο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του wired. Πώς το βρήκες?

Holly, πάσχω πολύ από ταινίες, επιεικώς αναλφάβητη.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Χρόνια σας πολλά
χχχ

butterfly είπε...

Καλημέρα! Δεν το ήξερα για το wired, έχεις κανένα λινκ; Παράλειψή μου που δεν το ανέφερα, ένα από τα βίντεο (το my language) το ανέφερε η Πέρλα σε κάποιο σχόλιό της στη Νόηση. Το Σ/Κ το βρήκα. Είδα αρκετά από το channel, αλλά όχι όλα, γιατί συγκινούμαι πολύ.

Για καφέ ευχαρίστως, αν είμαι στην Αθήνα. Α ναι! Χρόνια πολλά στο Ρίκο! Να τον χαίρεστε!

Καλή σας μέρα!

Μαριλένα είπε...

Νερίνα, ευχαριστώ πολύ :-).
Butterly, θα το έχω βρει-στείλει μέχρι το βράδυ, φιλιά.