9.4.08

Praktiker Μεταμόρφωσης

Πάμε να πάρουμε μια ντουλάπα. Κάνουμε δοκιμαστικό σε 3-4 κούνιες κήπου -αντέχουν- περιμένοντας τον υπάλληλο να κατεβάσει τη ντουλάπα. Μετά περιμένουμε τον πατέρα φαμίλια, οπότε ο Θοδωρής κρίνει πιο βολικό να ξαπλώσει πάνω στο κουτί (της ντουλάπας). Τραγουδάμε εκατομμύρια φορές το «περπατώ περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ» κάνοντας το λύκο εκ περιτροπής.

Περνάει δίπλα μας τύπος θηριωδών διαστάσεων. Ρωτάει το Ρίκο αν τρώει όλο του το φαϊ, διότι ο λύκος αυτά τα παιδάκια (τα μίζερα στο θέμα της σίτισης) τρώει. Ο Θοδωρής τον κοιτάζει βλέποντας μέσα από αυτόν, συνεχίζει ακάθεκτος αν όχι λίγο δυνατότερα το άσμα. Ο τύπος επιμένει με φιλότιμες προσπάθειες, ο Ρίκος κλείνει τα αυτιά του και τραγουδάει αισθητά πιο δυνατά. Η μανούλα χαμογελάει με το καλοκάγαθο ύφος κότας, ο τύπος επίσης χαμογελάει, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνει. Πείθουμε το Ρίκο να ξεκαβαλικέψει, περνάμε από το ταμείο. Σήμερα κι ενώ σκεφτόμουν τι και πώς θυμάται το όλο συμβάν, το πρώτο πρωινό νέο που λέει στη συνοδό του είναι ότι πήραμε ντουλάπα!

12 σχόλια:

mamma είπε...

...Η μανούλα χαμογελάει με το καλοκάγαθο ύφος κότας...
κοκοκοκοκο
Τελικά θα ξεκινάω από σένα το πρωί για να μου φτιάχνεις τη διάθεση!
Καλημέρα μανούλα!

Μαριλένα είπε...

Mamma, το ΄χω πατεντάρει αυτό το μλκ%$ ύφος, όταν βρεθούμε από κοντά θα το ΄χω κάνα 10' να το δεις. Φιλιά

athanasia είπε...

Nothing is more fun than smart people pretending to be idiots...

[Για το καλοκάγαθο ύφος κότας. Δεν είναι δικό μου το ανωτέρω απόφθεγμα, το είχα δει κάπου και μου άρεσε...]

Μεγάλη υπόθεση η ντουλάπα! Ο Ρίκος ενθουσιάστηκε με μια ντουλάπα (κατά κυριολεξία) κι έφερε σε αμηχανία μια ντουλάπα (μεταφορικώς)...

Καλημέρα! :)

Υ.Γ. Επί του σοβαροτάτου ζητήματος του καφέ, προτείνω να σκεφτόμαστε κι εναλλακτικές λύσεις εκτός Σαββατοκύριακων, διότι ο καιρός ζεσταίνει και σιγά-σιγά η αφεντιά μου και οι λοιπές κυρίες ενδέχεται να απουσιάζουν τα Σαββατοκύριακα. Για τις κυρίες εκτός Αθηνών, να σκεφτούμε λύση, "μ' αεροπλάνα με βαπόρια"...

roula karamitrou είπε...

Με γεια τη ντουλάπα παιδιά:), καλοταχτοποίητη όσο γίνεται!
Μαριλενάκι, πάντως φτιάχνεις έτσι την εικόνα κομμάτι κομμάτι που ακόμα κι η Ρούλα που ζουμάρει εμμονικά, την έχει την εικόνα. Σε απολαμβάνω, ειδικά με το καλοκάγαθό σου ύφος...εκέινο το "κότας", όμως τι το θελες;...δεν ακούγεταιΩΡΑΙΑ:)))
Ευχαριστώ για τα περαστικά, τα μεταβίβασα πάραυτα στη φίλη μας...ευτυχώς κράτησε λίγο η κωλοκατάσταση:)

roula karamitrou είπε...

Αθανασία...σάκούω και μ'αρέσει:)

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, το εκλαμβάνω ως φιλοφρόνηση το απόσπασμα :-). Μα τι σύνδεση η ντουλαποσύνδεση!
Εγώ είμαι σύμφωνη για καθημερινή, πολύ ευχαρίστως να κανονίσουμε.

Ρούλα, αν δεις το ύφος καταλαβαίνεις ότι παραπέμπει σε κότα, μη με κάνεις να αυτομαστιγώνομαι άλλο!

mamma είπε...

Κορίτσια, αυτό με τις καθημερινές... ψήνομαι κι εγώ!

athanasia είπε...

Ορθώς το εκλαμβάνεις ως φιλοφρόνηση! :)

Μαριλένα είπε...

Απίθανα! Λετς σουίτς του μέιλ μόντ ιν όρντερ το μέικ δη αρέιντζμεντς!
(έχω μια παρουσιάση στα αγγλικά την Παρασκευή και το μόνο που έχω κάνει είναι να κλείσω κομμωτήριο για την Πέμπτη). Γουιτς ιζ ιντικέιντιβ για το πώς θα πάει.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις και μια αξιολογηση να κάνεις. Αν θέλεις να σου κάνω to-do-list σε κάθε online personna σου, θα πάω και στο 2nd life. Δε μπορεί η Μαρλένα παιδιά.

butterfly είπε...

Teleytaia me tous filous mou xrhsimopoioume tis (oxi poly kompses pragmati) ekfraseis "random guy" kai "random chick" gia asxeta atoma pou erxontai kai mas milane.

Diavazontas thn istoria kai vlepontas th fwto, einai san na vlepw mprosta mou to Rico, ton kyrio, kai apo katw th lezanta "RANDOM GUY".

Μαριλένα είπε...

(dirty) Harry, πάρε το startup σου και μην απειλείς εδώ μέσα! Αν έχει κάποιος να μού πει κάτι να 'ρθει ο Ρενέ ο ίδιος, που τυγχάνει κ ωραίος άνδρας.
(διαβάζω κύριε Χάρη μας, διαβάζω, να αυτές μού μιλάνε, αυτές να μαλώσεις).

Butterfly, τι λες τώρα, την καταβρίσκω και με τον όρο και με τα άτομα που έρχονται κ σου μιλάνε στα καλά του καθουμένου, τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μαθαίνεις-σοβαρολογώ.