8.7.08

Μα αυτός είναι ο Ρίκος!













Το πρώτο εικονίδιο το έχω απομονώσει από εδώ, μια αφίσα για σχολεία, που παρουσιάζει διάφορα αυτιστικά γνωρίσματα/συμπεριφορές, προκειμένου να γίνει γνωστός ο αυτισμός. (Είναι η πρώτη καταχώρηση που βγαίνει αν ψάξεις στο google “autism.”).


Απομόνωσα το συγκεκριμένο εικονίδιο, γιατί μόλις το είδα μου θύμισε μια προσφιλή, καλοκαιρινή ασχολία του Ρίκου με ποτήρια και νερά. Ο κανόνας είναι απλός: γεμίζεις όλα τα πλαστικά ποτηράκια μέχρι πάνω, τα μεταφέρεις-σχεδόν αριστοτεχνικά μέχρι την αυλή, αν όχι ρουφάς γουλίτσες-, μόλις μεταφέρεις και τα 4 τα αδειάζεις και απολαμβάνεις τη ροή του νερού. Επαναλαμβάνεις όσες φορές χρειαστεί.






3 σχόλια:

butterfly είπε...

Ε, είναι ο άτιμος! :)

Πολύ τρυφερή εικόνα.

Άμα παίζει καμιά φορά και με γυάλινα ποτήρια, μπορούσατε ίσως να παίζετε μουσική; (ξέρεις, χτυπώντας με κουτάλι τα τοιχώματα) Ή να φτιάχνατε κάτι σαν νερόμυλο στην παραλία;

Καλή σας μέρα!

athanasia είπε...

Πολύ γλυκός είναι, έτσι απορροφημένος με τα ποτηράκια.

Πάντως, αν κανείς δεν δει και τις υπόλοιπες εικονίτσες με τα χαρακτηριστικά του αυτισμού, αυτό με το repetitive play θα είναι όπως διαβάζουν αποσπασματικά μερικοί συμπτώματα της τάδε πάθησης και τ' αναγνωρίζουν στον εαυτό τους και καταλήγουν στο συμπέρασμα "κι απ' αυτό έχω"... 'Οπως σε βλέπω και με βλέπεις.

Καλημέρα :)

Μαριλένα είπε...

Butterfly, ωραία ιδέα τα γυάλινα, θα τη δοκιμάσουμε, στο νερόμυλο της παραλίας έχουμε phd.

Αθανασία, νομίζω ότι φωτογραφίζεις κάποιον :-).