21.7.08

Σαββατοκύριακου ανάμικτα


Ε ναι, εγώ είμαι η αναγνώστρια. Τις σελίδες του Νίκου Σαραντάκου τις διάβαζα ανέκαθεν και τώρα απέκτησα και τη δική μου χάντρα στο κομπολόι. Φυσικά και το μαργαριτάρι αφορά τον αυτισμό.

Στο πρόγραμμα Ερέτρια-μπάνιο και λοιπά, μπήκε και η στάση για «τούρτα». Ο Ρίκος μπαίνει στο ζαχαροπλαστείο, διαλέγει την πάστα του. Στην αρχή όταν του ζητούσαμε να διαλέξει ζητούσε «μια μεγάλη» δείχνοντας τις τούρτες πάνω από τις πάστες, αλλά πλέον συμβιβάστηκε.

Διάβασα: άρθρο Νέων σχετικό με την Αναγέννηση, την πολύ καλή Πύρινη Άμαξα που είχε προτείνει η Καθημερινή, τέλειωσα τον συμπαθέστατο Γιάλομ και χαζεύω με την Πανδημία..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κυρια Κοκκινακη βραβευτηκε την περασμενη ανοιξη απο "τις γυναικες της χρονιας" με τον τιτλο βραβειου "προσφορα ζωης" και απο τον εκδοτικο οικο Λιμπερη.Προκαλεσε θαυμασμο, σχολια πολλα ,τις επομενες μερες η κυρια Κοκκινακη φιλοξενηθηκε σε πολλες τηλεοπτικες εκπομπες.Ταυτοχρονα την ιδια χρονικη στιγκη (λιγο πριν το περασμενο Πασχα) εγινε ενα ανοιγμα στον αυτισμο(τηλεοπτικα) ,εβγαινε ο Κολλατος και μιλουσε για τον γιο του Αλκη ,αυτιστικο που ζει στην Αιγινα ,για την αυτοκτονια της γυναικας του που δεν μπορεσε να αντεξει τη ζωη με τον αυτισμο,και την απαγορευση-αρνηση απο την κρατικη τηλεοραση να ξαναπροβαλει την ταινια " η ζωη με τον Αλκη" που την εποχη που πρωτοπροβληθηκε εκανε θραυση.

Ματα απο αυτο βγηκε και ο Λαζοπουλος και μιλουσε για το εργο της κυριας Κοκκινακη, για χρηματικα ποσα που πρεπει να συγκεντρωθουν για τη δημιουργια σχολειων για τους αυτιστικους,και πανω που ελεγα οτι ,ωραια αρχισαν καποιοι να καταλαβαινουν την αναγκη που εχουμε να βαλουμε το μαρκετινγκ και τις δημοσιες σχεσεις στην αυτιστικου ενδιαφεροντος ζωη μας(παλαιοτερο σχολιο του Αθηναιου μιλαει για αυτο ακριβως) , ηρθε η ιστορια της simens να παρει απο τον αυτισμο, το τηλεοπτικο 15λεπτο διασημοτητας που του ανηκει.

Σε ζαλισα πρωι πρωι,για τις μαρκετινιστικες ιδεες μου σχετικα με τον αυτισμο θα μιλησω απο τη νεα σχολικη χρονια, σορρυ που δεν ποσταρα, θα το κανω σιγουρα μεσα στη μερα, ολο το ΣΚ ετρεχα απο δω και απο κει,
καλη εβδομαδα

Lia είπε...

Μαριλένα και Αθανασία, την καλημέρα μου:
Μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε ο Θεός ο νόμος έλεγε ότι κανένας Μηχανικός δεν θα πήγαινε στην κόλαση παρά μόνο στον παράδεισο μιας και ήταν χρήσιμη ράτσα. :-P

Ο κλητήρας όμως στο πρωτόκολλο μια μέρα από λάθος στέλνει έναν Μηχανικό στην Κόλαση ...
Μπαίνει ο Μηχανικός στην κόλαση, βλέπει την άθλια κατάσταση ,
ζητάει ακρόαση από τον διάολο και του εξηγεί ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις για αυτό πρέπει να κόψει ένα κονδύλι...
Πράγμα που έγινε ..
πιάνει δουλειά ο Μηχανικός και την κάνει την κόλαση καινούργια!!
Τι αίθρια , τι τζακούζια, γεωθερμίες, γυμναστήρια, parking,
πλατείες ...Χαμός.

Παίρνει χαμπάρι ο Θεός τι συμβαίνει και λέει στον διάολο ....

-Τι κάνει αυτός ο Μηχανικός εκεί κάτω...είναι παράνομο στείλτον επάνω γρήγορα ...

-Τι λες ρε , του λέει ο διάολος, τώρα που τον βρήκα δεν τον αφήνω μας τα χει φτιάξει όλα εδώ κάτω..

-Στείλτον γρήγορα επάνω θα κάνω αγωγή και μήνυση ...

-Να δω που θα βρεις δικηγόρο....

mamma είπε...

Αχαχαχαχαχα, ώστε εσείς ήσασταν!!!!! :D

Πολύ καλό το άρθρο για την οικογένεια που προσπαθεί να χτίσει το σχολείο για τα αυτιστικά. Ότι η πολιτεία αντί να είναι αρωγός είναι εμπόδιο φαίνεται σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς μας, απλά σε τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι πόσο μαλάκας πρέπει να είναι ο υπηρεσιακός παράγοντας για να μην «βλέπει» το προφανές. Μεταξύ μας, ρίχνω και αρκετές κατάρες κάθε φορά που απασχολώ το μυαλό μου με την αφεντιά τους, όχι πως έχω δει κάποια βελτίωση [λόγω κατάρας] αλλά τουλάχιστον αποσυμπιέζεται η χύτρα μου :(

Για το Γιάλομ να πω ότι στην αρχή [όταν διάβασα το Νίτσε] καθόλου δεν μου άρεσε, όχι τόσο το ίδιο το βιβλίο ή η πλοκή ή ο τρόπος γραφής, όσο η "υπεροψία" του συγγραφέα να ασχοληθεί με το Κεφάλαιο Νίτσε σα να ήταν μέσα στο κεφάλι του και ήξερε αυτά που τον βασάνιζαν. Στην πορεία όμως και όσο διάβαζα τα υπόλοιπα βιβλία κατάφερα να αποκομίσω γνώσεις που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποκτούσα [δύο επιστημονικά βιβλία ψυχολογίας ξεκουράζονται στο ράφι της βιβλιοθήκης μου… πολύ ορολογία και με κουράζει απίστευτα, ίσως σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου να τα τελειώσω].

Τούρτα και πάλι τούρτα, έμπαινε Ρίκο!

athanasia είπε...

Mαριλένα, Μαρία, Λία και Mamma,

Σας γράφω από τας εξοχάς. Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά σε όλες! :)

mamma είπε...

Athanasia
καλά να περάσεις, να ξεκουραστείς.
Εμείς φεύγουμε την Πέμπτη :)

Μαριλένα είπε...

Μαρία, δε με ζάλισες, δεν την έχω δει αυτή τη γυναίκα, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει καταλαβαίνω ότι ήταν μια θετική εικόνα για τη γνωστοποίηση του θέματος.

Lia, γεια σου. Άντε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους :-).

Mamma, δεν είναι ηλίθιοι και δεν είναι οι υπογραφές που καθυστερούν τα πράγματα, είναι τα χρήματα πάντα. Η απάντηση είναι ο άνθρωπος έλεγε ο Αραγκόν, αλλά η παργματική απάντηση είναι τα χρήματα.

Αθανασία, καλή ξεκούραση, καλά να περνάτε, την αγάπη μας.

Μamma πάλι, τελευταία θα φύγω μού φαίνεται :-).