9.7.08

Zazie dans le metro


Το βλέπουμε το τρένο, το κατατάσσουμε στα μεταφορικά μέσα, αλλά δεν είχε χρειαστεί/δεν είχαμε τολμήσει να το χρησιμοποιήσουμε. Παγκόσμια πρώτη η χτεσινή, μετρό από Πανόρμου ως Μοναστηράκι και μετά τρένο.

Αποβάθρα: ο Ρίκος έκλεινε τα αυτιά του όποτε περνούσε τρένο (ίσως από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του αυτισμού), κατά τ’ άλλα ήταν ψύχραιμος. Στην αποβάθρα είπαμε περί τις 100 φορές : Ρίκος:«Δε θα πάω στις γραμμές του τρένου», Εγώ: «Όοοοχι, γιατί θα σε πατήσει το τρένο».

Μετρό: με το που μπήκε ο Ρίκος το θεώρησε ταξί και άρχισε τα «πάμε να καθίσουμε». Είτε επειδή το είπε πάρα πολλές φορές είτε από ευγένεια μια γυναίκα μάς έδωσε τη θέση της.

Τρένο: το κόλπο του Ρίκου δεν έπιασε κι έτσι έκατσε όταν άδειασε θέση. Είχε κολλήσει από πριν να πάρουμε κεριά, οπότε το έλεγε συνέχεια και με τη γνωστή στεντόρεια φωνή. Διάλογος εις επήκοον όλων: Ρ: «ΘΕΛΩ ΚΕΡΙΑ», Ε: «Δε φωνάζουμε, φωνάζει κανένας άλλος?», Ρ: «Ναι», Ε: «Μπα! Ποιος?», Ρ: «εγώ», εκεί είχε όντως πλάκα και γέλασαν αρκετοί.

7 σχόλια:

mamma είπε...

Κατακτήθηκαν και τα μέσα σταθερής τροχίας λοιπόν:)

Κι ο δικός μου φωνάζει λες και όλοι οι γύρω του είναι βαρύκοοι. Μάλλον φταίει ο πολύς συχρωτισμός με την "περήφανη" γιαγιά.

athanasia είπε...

Mεγάλη πρόοδος λέγεται αυτό! Αντί για την ασφάλεια του αυτοκινήτου της μαμάς, μετρό και ηλεκτρικός.

Για την στεντόρεια φωνή, σύνηθες... Αλλά, εδώ που τα λέμε, πολλοί μιλάνε δυνατά χωρίς να έχουν αυτισμό.

Η Χριστίνα κατά καιρούς έχει πει κάτι καλά με στεντόρεια φωνή. Ένα διάστημα, είχε αποδώσει κάθε εκνευρισμό σε πονοκέφαλο του εκνευρισμένου (αιτία? - κάποτε της είχα μιλήσει έντονα γιατί με είχε κουράσει και είχα όντως πονοκέφαλο, μετά ντράπηκα και της είπα "δεν φταις εσύ, έχω πονοκέφαλο"). Συγχρόνως, τότε δεν έλεγε σωστά όλες τις λέξεις, ειδικά τις μεγάλες, κι ο "πονοκέφαλος" ήταν για τη Χριστίνα "κολοκέφαλος". Μια μέρα, σε ταξί με συγχυσμένο ταξιτζή που έβριζε διάφορους άλλους οδηγούς, η Χριστίνα απεφάνθη με δυνατή φωνή "ο κύριος έχει κολοκέφαλο". Από τη μια ήθελα να βάλω τα γέλια (εδώ που τα λέμε, του ταίριαζε του νευρικού και κατά κυριολεξία) κι από την άλλη έκανα την αδιάφορη γιατί θεωρούσα πιθανό ο βιδωμένος ταξιτζής να πιστέψει ότι τον κορόιδευε το παιδί και να μας ρίξει κι εμάς κανένα γαλλικό.

Καλημέρα! :)

Ανώνυμος είπε...

γιατί το βασανίζεις καλό μου κορίτσι το παιδί;;;

(και τραίνο και μετρό και ζέστη)

Μαριλένα είπε...

Mamma, μηχανικάρα παιδί μου, τι να λέμε, άκου μέσα σταθερής τροχιάς :-p.

Αθανασία, είναι που μας έδειξε η butterfly το πολύ ωραίο blog του ταξιτζή και δεν μπορώ να πω ότι αυτό που είπε η Χριστίνα ισχύει συλλήβδην για όλους τους.

Holly, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ανησυχούσα μήπως δεν είναι καλή μέρα για δοκιμή, αλλά τα πάντα είχαν κλιματισμό τελικά-ακούγομαι Μαρία Αντουανέτα, αλλά συνεχίζω-πλην του ταπεινού μου κόρσα..

mamma είπε...

Μαρία Αντουανέτα μου εσύ!
Φιλιά και καλημέρα:)

@athanasia
"κολοκέφαλος"!!!!! Πολύυυυ καλό:)

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ Μ.Αντουανέτα τελικώς :))

νόμιζα πως το μετρό δεν έχει κλιματισμό..
επίσης είδες πόσο ωραία την "αγοραφοβιούλα" μου για τα ΜΜΜ την αποδίδω στις κλιματικές συνθήκες;;;

mamma είπε...

@Μ. Αντουανέτα Νο2
Να σας πληροφορήσω πως δεν έχουν όλοι οι συρμοί κλιματισμό. Μόνο αυτοί οι καινούργοι [κυρίως στη γραμμή που πάει αεροδρόμιο] που είναι ενιαίος ο χώρος από το πρώτο βαγόνι μέχρι το τελευταίο [μη μου πείτε πως δεν τους έχετε δει].
:))))