22.9.08

ΣΚ στην Αθήνα



Σχεδόν κάθε ΣΚ στην Αθήνα ξεκινάει ως το «ΣΚ που θα διορθώσω ό,τι στραβό, οι καιροί ου μενετοί»-που μου πιπίλιζε και το μυαλό και η ταμπέλα του φροντιστηρίου μου το πάλαι ποτέ.













Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε και είναι χημικός. Η (άρτι προσληφθείσα) καθαρίστρια παρήγγειλε όλα αυτά και είπα να πειραματιστώ, που είχα μείνει στο πράσινο σαπούνι η αδαής (και τεμπέλα). Ε λοιπόν, αυτό το μωβ πράγμα σε πρώτο πλάνο είναι πολύ εθιστικό, ίσως στις αναθυμιάσεις υπάρχει κάτι, αλλά ξεκίνησα να καθαρίζω στις 5 και τελείωσα κατά τις 7 (ναι, εγώ κι όσοι ξέρουν το σπίτι μου, θερμή παράκληση να μη σχολιάσουν).



Το πακέτο Ντελόρ: με 15 ευρώ θα επιδοτείται για κάθε εξωσχολικό βιβλίο που θα διαβάζει ο Αργύρης, μπας και δει τη γλύκα και αρχίσει και μόνος του. Ο Δ. φωνάζει ότι είναι αντιπαιδαγωγικό, ίσως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος, που θα ΄λεγε κι ο Λουκής. Πάντως αν με 150 ευρώ τσουλήσει μόνος του, εγώ θα είμαι ευχαριστημένη.


Kαι τελευταίος εσύ, που με τις υστερικές κραυγές της ψυχωτικής μανούλας έκανες όλες σου τις εργασίες και όταν το απόγευμα σου είπα πάμε για μάθημα ανέκραξες: «πάλι μάθημα, βρε? Κάναμε μάθημα!»


9 σχόλια:

mamma είπε...

LooooooooL!

υγ. το μόνο που μπορώ να γράψω μετά την κορυφαία ατάκα που έκλεισε το ποστίδιο τούτο :)))))

υγ2. σε μία βδομάδα από σήμερα [κι ελπίζω να μη βρέχει]

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω, εγώ 10 ευρώ πλήρωνα στη Νερίνα στη 1η δημοτικού για κάθε μάθημα που διάβαζε. Εσύ τουλάχιστον έχεις ένα πιο διευρυμένο ως προς το σκεπτικό του κίνητρο και σε καμία περίπτωση δε παραπέμπει σε ιδιοτελή συμφέροντα....
Καλή μέρα σε όλες/ους μας

Ανώνυμος είπε...

μια απο τα ιδια

καλημερες

MiKy είπε...

Χμμ επεξεργαζομαι την ιδέα μηπως τη χρησιμοποιήσω για να επιχατύνω την Τόνια στην αντιγραφή.Τη χρονομετρησα. 8 λέξεις να τις γραψει 4 φορες,1 ωρα και 54 λεπτα !!

popelix είπε...

Αααααα, εγώ την έχω εκπαιδεύσει όσον αφορά τα χημικα:
Τζάμια: νερό και πανί μικροϊνες
Πάτωμα, μπάνιο: υγρό από soapnuts
Απολύμανση, άλατα: ξυδάκι

Όσο για τη δωροδοκία, εγώ καταφεύγω σε παροχές για να πιούμε το γάλα μας ... πάγια "παιδαγωγική" τακτική ;-)

athanasia είπε...

Πολλή αποτελεσματικότητα έπεσε το ΣΚ...

Αυτό με το 15ευρο σε κάθε εξωσχολικό μου φέρνει γέλια (το οικονομικό κίνητρο σ' ο,τι μας αρέσει?-αν πάλι δεν μας αρέσει, πρόκειται για εκπαίδευση στην αρχή "για όλα υπάρχει μια τιμή?").

Ψηφίζω την τελευταία ατάκα! :)

Αθήναιος είπε...

Μια περίοδο ο πατέρας μου είχε απαγορεύσει να διαβάζω εξωσχολικά γιατί διάβαζα μόνον αυτά. Τότε έπρεπε να δωροδοκήσω με κατοστάρικο τους επίδοξους μαρτυριάρηδες που με έβρισκαν με το εξωσχολικό κάτω από το σχολικό και με απειλούσαν ότι θα το πουν στον πατέρα μου...

Η σύγχρονη νεολαία... Πφφφ.

Υ.Γ. Πολύ ωραία ιδέα η επιδότηση της ανάγνωσης αφού όλοι ξέρουμε πως τελικά γίνεται συνήθεια.

Μαριλένα είπε...

Mamma, μες στο μυαλό μου είσαι, για να δούμε. Φιλιά :-).

Φωτούλα, στο θέμα σχολείου πάσχω από επιχειρήματα, το πάμε δυστυχώς αξιωματικά.

Μαρία, ξέρω, ξέρω.

Miky, νομίζω στον κόουτς που στριγκίζει υστερικά, "γραφε, γράφε, συγκεντρώσου" τα αυτιστικά παιδιά υπακούν πιο καλά από τα φυσιολογικά, εγώ πιο εύκολα χειρίζομαι-προς το παρόν-το μικρό.

Popelix, είναι αρχή ακόμα και πρόκειται για λίαν βρωμερό σπίτι, αργότερα τα οικολογικά :-).

Αθανασία, μπας και τσιμπήσει και κολλήσει γίνεται η δωροδοκία. Εξηγώ το σκεπτικό μου, κατά τ' άλλα δε διαφωνώ μ' αυτό που λες.

Αθήναιε, κι εγώ διάβαζα πολύ ως παιδί, εκεί που σίγουρα διαφέρουμε είναι ότι ψώνιζα απότ η Σύγχρονη Εποχή :-).

angela είπε...

Να στε καλά βρε παιδιά , μου δώσατε ιδέες να διευρύνω την υπάρχουσα δωροδοκία αλλά και μου φτιάξατε το κέφι!!! :)