16.1.09

Να τον χαίρεσαι!

Έλειπε ο Δημήτρης 4 μέρες και γύριζε χτες πολύ αργά, κύριος οίδε πώς μού ήρθε να προετοιμάσω το Ρίκο.

Εγώ: Ρίκο, ποιος θα είναι εδώ αύριο, που έχουμε να τον δούμε μέρες, ο ..??

Ρίκος: Ο γιατρός!

Εγώ: Όχι ο γιατρός, σκέψου, σκέψου, θα χαρείς πολύ που θα τον δεις, έρχεται ο ...??

Ρίκος: Ο Άγιος Βασίλης!

Εγώ: Οικογένεια να πάρει, οικογένεια, ποια είναι η οικογένεια σου?

Ρίκος απαγγέλων: ο μπαααααμπάαααας, η μαααααμά …

Εγώ: Ο μπαμπάς, διάολε, ο μπαμπάς θα ΄ρθει!

4 σχόλια:

mamma είπε...

Εγώ το έχω πει καιρό τώρα, αυτός ο Αι Βασίλης θα μας κλείσει τα σπίτια. Αφενός είναι αυτός που φέρνει τα δώρα, αφετέρου δεν χαλάει χατήρια όπως οι άκαρδοι γονείς, και το πιό εντυπωσιακό από όλα: έχει έλκυθρο ο χοντρούλης, πετάει και παρόλη την κοιλιά του χώνεται στις καμινάδες.
Άντε μετά να τον ανταγωνιστείς και να κερδίσεις.
Δεν θα αναφέρω τα χιόνια, τα ξωτικά και τον λοιπό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί ο ξεδιάντροπος για να κλέψει τις καρδιές των παιδιών μας.

Βέβαια, τη λαχτάρα να δει τον Αι Βασίλη την καταλαβαίνω. Εκεί που με άφησε άφωνη είναι με τον γιατρό.

Ο Παύλος όταν λέει για την οικογένεια: μαμά, παππούς-μπαμπάς, γιαγιά. Και φυσικά αν κάποιος κάνει το λάθος να πεθάνει δεν τον ξανασκεφτόμαστε. Κάτι σαν game over.

athanasia είπε...

Νομίζω ότι είναι η μάλλον βολική εποχή που ο Ρίκος βολεύεται καλά με όποιον έχει δίπλα του ψυχή τε και σώματι. 'Οποιος δεν είναι εκεί (εκεί και τότε), υπάρχει θεωρητικώς, αλλά δεν "λείπει". :)

Μαριλένα είπε...

Mamma, με τον ιατρικό κλάδο υπάρχει μια μυστηριώδης συμπάθεια. Και την Παρασκευή στον οδοντίατρο ο Ρίκος ήταν ένα υποδειγματικό-παιδί, ίσως τον παραλύει ο τρόμος :-).

Αθανασία, σωστό, όταν έλειψα πρόσφατα ένα διήμερο με είχε φάει η αγωνία του πώς θα το πάρει-απολύτως χαλαρά και άνετα τελικά.

aeriko είπε...

Αυτο με τον γιατρο το πιστευω και γω, οτι μπορει να παραλυει απο τον φοβο. Απο την αλλη αν ο γιατρος ειναι λιγο υποψιασμενος (για αυτισμο κλπ) και το παει χαλαρα ισως να του φαινεται παιχνιδι του Ρικου, αλλα και στον οδοντιατρο? :S