24.2.09

Επί των οικιών ημών κλπ κλπ αλλιώς ύμνος στην Πολιτεία (το βιβλιοπωλείο)

(προειδοποιώ: εντελώς εις εαυτόν το ποστ)

Η αίσθηση της κατάρρευσης-όχι δεν αναφέρομαι μόνο στην απόδραση Παλαιοκώστα: περασμένη εβδομάδα σε βιβλιοπωλείο εμπορικού κέντρου ζητούσα τη βιογραφία του Οπενχάιμερ. Πρόκειται για βιβλίο που η μετάφραση του έχει κάνει αίσθηση, 25 χρόνια έρευνας των βραβευμένων με Πούλιτζερ συγγραφέων, η υπάλληλος πασχίζει μπροστά στον υπολογιστή να το βρει, «μήπως το Οπενχάιμερ γράφεται με ωμέγα» και άλλα παιδαριώδη.

Πολιτεία, χαρά της ζωής μου, φως των ματιών μου.

Ερώτηση μου τηλεφωνικά για ένα βιβλίο: «εεε για ένα βιβλίο ήθελα να ρωτήσω, του Σαλάμοφ, ‘Αφηγήσεις από την Κολίμα’, εκδόσεις Πέρασμα, έχω διαβάσει στην Ελευθεροτυπία ότι θα βγει, αλλά δεν καταλαβαίνω αν κυκλοφορεί ή όχι», απάντηση ά-με-ση: «έχει προαναγγελθεί από το Νοέμβρη, αλλά ούτε εμείς το έχουμε δει», γελάει ο τύπος στο τηλέφωνο με το χαρακτηριστικό γέλιο των geeks, γελάω κι εγώ με τον ίδιο ηλίθιο συνωμοτικό τρόπο, έχουμε μοιραστεί μια στιγμή ευτυχίας.

(απαντάω στα προηγούμενα σχόλια το μεσημέρι-teaser: διαφωνώ σε ορισμένα με Βαγγελιώ και συμφωνώ με Χρήστο, κάτι βάζουν στο νερό!)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαριλένα, ως "επιστήμων" υδρογεωλόγος μπορώ να βεβαιώσω υπεύθυνα οτι όντως κάτι βάζουν στο νερό.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες συζητήστε με έναν ομοιοπαθητικό (και πείτε μου μετά για να γελάσω και εγώ).

χρηστος ρ.

athanasia είπε...

Μμμμ, την είδα την βιβλιοκρισία για τον Οπενχάιμερ και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο.

Και, μάλιστα, στην αίσθηση της κατάρρευσης, τυχεροί είμαστε όσοι μπορούμε ακόμη να βλέπουμε το μοίρασμα μιας στιγμής ευτυχίας. Κάτι θα μας βάζουν στο νερό, εκτός αν πέσαμε στην μαρμίτα όταν ήμασταν μικρά. :)

Διόνα είπε...

Για την Πολιτεία ισχύει το "αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι", πάντα ενημερωμένοι και διαβάζουν και τα βιβλία που πουλάνε. Αλλά αυτή είναι η διαφορά, εκεί πουλάνε βιβλία, σε άλλα μεγαλοβιβλιοπωλεία πουλάνε δώρα για γιορτές-διακοπές :(

Πρόταση αν δεν βρεις αυτό που ψάχνεις, η βιογραφία της Μ. Κιουρί. Είναι στη λίστα που ΘΑ αγοράσω αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, την έχει γράψει η κόρη της, εκδ. Ωκεανίδα.

butterfly είπε...

Καλημέρα! Ε, σίγουρα βασικό στοιχείο της ικανοποίησης όταν έχεις "ασυνήθιστα" ενδιαφέροντα είναι αυτή η κοινότητα που αισθάνεσαι μ'άλλους ανθρώπους.

Πολλές κοινές στιγμές ευτυχίας ακόμη λοιπόν!