9.3.09

Ερέτρια

Έβλεπα ένα πρωινό στο eco news δελτίο ειδήσεων του σκάι, αυτή την είδηση από το BBC, όπου πάνω κάτω λέει πόσο βοηθάει η εθελοντική δουλειά στη φύση ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες ή ψυχικές παθήσεις.

Εγώ τη σημείωσα γιατί ένας τύπος εμβόλιμα έλεγε ότι οι εναλλαγές αστικού και εξοχικού περιβάλλοντος βοηθάνε τους ανθρώπους να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους στην πόλη.

Είναι κάτι που έχω δει να συμβαίνει με το Ρίκο πολύ έντονα, το σαββατοκύριακο της Ερέτριας είναι η δικλείδα που του επιτρέπει να φέρει εις πέρας τη φορτωμένη του εβδομάδα.

(βέβαια την αποψίλωση των θάμνων που κάνει ο μικρός δεν μπορείς να την εντάξεις αυστηρά μέσα σε οικολογικό πλαίσιο)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα, καλη εβδομαδα και να τον χαιρεσαι.

Το ειδα και εγω αυτο στο σκαι.
Αυτο εμεις το κανανμε επι σειρα ετων, καθε Κυριακη ειχαμε την προγραμματισμενη αποδραση μας στη φυση...και ο Π ηταν πολυ ηρεμος για την εβδομαδα που ακολουθουσε.

Το τριημερο που μας περασε λειπαμε στας εξοχας και αφοτου γυρισαμε μου ειπε η δασκαλα του Π.οτι το παιδι εχει "ανεβει" πολυ και εχει τεραστια διαφορα μαθησιακα απο την μια εβδομαδα στην αλλη.

(λειτουργει και με μας, τους ενηλικες, φρανει να εχουμε διαφορετικα οπτικα ερεθισματα)

Ανώνυμος είπε...

..Ενταξει,δεν νομιζω οτι υπαρχει παντα χρονος για Σ/Κ εξορμησεις..δυστυχως..αλλα αυτο που μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι καθε καλοκαιρι,λογω κατασκηνωσης,ο μικρος γινεται αλλος ανθρωπος...και αυτο τον ακολουθει ολο τον χειμωνα με το βαρυ προγραμμα του.
..Σωστο και αληθες το ρεπορταζ,μακαρι να μπορουσε να γινει συνηθεια..
D.

butterfly είπε...

Αυτό ειν'αλήθεια, η εξοχή ηρεμεί πάρα πολύ - και κάπως βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, νομίζω. Τυχεροί όσοι έχουν εξοχή κοντά τους, κι ακόμα πιο τυχεροί αυτοί που το κάνουν συνήθεια.

Καλή σου μέρα, future tree hugger! :)

Ανώνυμος είπε...

Να βρισκεις κανενα rhodedendron να κοβει:)

Να πω ο Δ μερικες φορες δεν βγαινει απο το αμαξι αν βλεπει "πρασινο", αλλα αν βγαινει του αρεσει να αγγιζει δενδρα και να ψαχνει για εντομα.

Προσπαθησα να φτιαξω ενα scrap-book με διαφορα φυλλα κτπ, τωρα αναρωτιεμαι που πηγε αυτο??? (διαφορα αρχιζω αλλα δεν τελειωνω:))

Εμμα

Ανώνυμος είπε...

ps. το scrap-book το εφτιαξα για τον Δ, οχι εμενα.

pps. Ο Βοτανικος Κηπος στο Χαιδαρι ειναι πολυ ωραιο για τους Αθηναιους(is that a word?)

ppps. χρειαζομαι "spellcheck"!
Emma

Μαριλένα είπε...

Μαράκιον, ευχαριστώ πολύ :-).

Μπιμπισι είν' αυτό, πώς να μην είναι σωστό το ρεπορτάζ, D?

Butterfly, αυτό είμαι πλέον και ως τέτοια θα υπογράφω :-).

Έμμα, ακριβώς, πρέπει να τα εντοπίσω στην Ερέτρια αυτά τα φυτά ώστε να μην έχω κ τύψεις. Στο μεταξύ γκουγκλίζω να βρω τι είναι κ πώς κατασκευάζεται το scrap book που λες.

Ανώνυμος είπε...

A book of scraps -δηλαδη, οτι θελεις, προσπαθησα να φτιαχω κατι σαν visual diary με διαφορα φυλλα, λουλουδια, φωτογραφιες κτλ. Πολυ καλες "things to do" εδω
http://www.naturedetectives.org.uk/
αλλα κατι παρομοιο με Ελληνικα φυτα θα ειναι καλυτερα (αν ξερει κανεις?)
Εμμα