17.3.09

Εγώ ενάντια στον κόσμο?

Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, περιμένουμε την πτήση μας με ένα συνάδελφο.

Εγώ: Σπύρο, μόλις τώρα διάβασα για το θεώρημα των 4 χρωμάτων. Tο ήξερες ότι αρκούν 4 χρώματα για να απεικονίσεις όλες τις χώρες οποιουδήποτε χάρτη, χωρίς να έχουν όμορες χώρες ίδιο χρώμα?

Σπ: Μμμμ, δε μου λες πρέπει να πάρουμε τίποτα να τους κεράσουμε στο γραφείο ή να κάνουμε την πάπια?

Συζυγική παστάδα το ίδιο βράδυ:

Εγώ: Άκου φίλε μου, υπήρχε ένας μαθηματικός ο ‘Ερντος ο οποίος έκανε τρομερό πλήθος δημοσιεύσεων, τόσο που σκεφτήκαν να φτιάξουν τον αριθμό Έρντος για τους μαθηματικούς. Κάποιος που έχει κάνει μια δημοσίευση με τον Έρντος έχει αριθμό Έρντος 1, κάποιος που έχει κάνει μια δημοσίευση με κάποιον που έχει κάνει μια δημοσίευση με τον Έρντος έχει Έρντος 2 κ.ο.κ

Δ: Πας καλά έντεκα η ώρα?

Εγώ (εκστασιασμένη πλέον): αλλά το πιο αστείο είναι που στη wikipedia που το γκούγκλισα υπάρχει κάτω από το λήμμα αριθμός Έρντος και αριθμός Κέβιν Μπέικον, με αυτούς που έχουν παίξει με κάποιον που έχει παίξει με τον Μπέικον. Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν-ελάχιστες μεν αλλά υπάρχουν-κοινές παρουσίες στα 2 δίκτυα, άνθρωποι που έχουν και αριθμό Erdos και αριθμό Bacon!

Δ: μα τι βλακείες, τι μου λες τώρα, μάλλον λέγε μου, να κάνω τον έξυπνο στον Αλέξη.

(όπως μαρτυρούν τα παραπάνω διαβάζω ένα βιβλίο για τον Ούγγρο μαθηματικό Πωλ Έρντος, μια προσωπικότητα που η butterfly θα εκτιμούσε).

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εισαι, στο αλλο πλανητη:)
Αλλα το πιο αστειο, η πρωτη αντιδραση μου ηταν "ααα...ναι, six degrees of separation", και γκουγκλισα να το βρω κλπ :)
Emma

Ανώνυμος είπε...

Για τους φανατικούς του Γκο υπάρχει επίσης και ο αριθμός Σουσάκου.

Παικταράς ο Σουσάκου, θεός.

χρηστος ρ.

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα ξεκινούν απο την άγνοια σχετικά με το Big Bang Theory.

Κάλυψε απλώς αυτή την έλειψη.

Ανώνυμος είπε...

Χμμμμμμμ.........

butterfly είπε...

Χα-χα! Σ'όλο το ποστ σκεφτόμουνα, "το'χω διαβάσει!", "κι αυτό το'χω διαβάσει", (εκστασιασμένη πλέον ;)) "κι αυτό το'χω διαβάσει!", μέχρι που ήρθε η εκπληξούλα στο τέλος! Θα σ'αρέσει ένα βιβλίο για scale-free networks που τώρα έχω σκάσει και δεν το βρίσκω - το είχε φέρει ο φίλος μου στις διακοπές μας στη Χαλκιδική (και το διαβάζαμε εκ περιτροπής στο beach bar). Πρέπει να σου δώσω το skype του για να λέτε ανενόχλητοι τέτοια για graph coloring (αυτό με τις χώρες κτλ).

Υ.Γ. Ποιος είναι ο Αλέξης;

Μαριλένα είπε...

Emma, το six degrees of seperation είναι φουλ μέσα στο πνεύμα :-).

Χρήστο, όλοι την έχουμε φάει την πετριά μας μικροί :-).

Ανώνυμε, με τρομάζει που όταν το δω, θα αναφωνήσω "πόσο δίκιο είχε(ς)!"

Μαριλένα είπε...

Μαρία, δε λες τίποτα!

Butterfly, το ξέρω το ξέρω. Λοιπόν, ο Αλέξης είναι συνάδελφος του Δημήτρη, τρομαχτικά έξυπνος και διαβαστερός τύπος-μπορεί να κομπλάρει τον οποιονδήποτε. Παράδειγμα: στην Ερέτρια ο Ρίκος παίζει με ένα ζουζούνι. Δ: άσε κάτω την αράχνη, Α: δεν είναι αράχνη, τα αραχνοειδή έχουν 8 πόδια.

Μαριλένα είπε...

Butterfly, επίσης μίλαγα με τον κουμπάρο μου κ με επέπληξε ότι το θεώρημα των 4 χρωμάτων το ΄χουμε μάθει στο Πολυτεχνείο. Που σημαίνει ότι έχω μια ζωή μπροστά μου να εκλπήσσομαι ευχάριστα από πράγματα που έχω πιθανότατα ξανακούσει.

butterfly είπε...

Χεχ, μπορείς να ζήσεις όμως μία καλή ζωή. Φίλος με γιαγιά με Αλτσχάιμερ μας έλεγε πόση χαρά πήρε από το χριστουγεννιάτικο δώρο της - ν φορές. "Α! Για μένα; " Το άνοιγε, το περιεργαζόταν, το ξανάκλεινε, πήγαινε στο σαλόνι, γυρνούσε, "Α! Για μένα;", κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

.....δεν τον πατε τον φιλο του Δημητρη (τον Αλεξη) σε κανεναν πολυ καλο ψυχιατρο γιατι καποτε και ο Π.τετοιου ειδους εξυπναδες πετουσε.

(...μεγαλη η αποσταση , οντως , δεν λες τιποτς!)

φιλουθκια

Ανώνυμος είπε...

αυτιστικοδιασκέδαση!!!!
Α.