24.3.09

ΑΡΑ δράσεις

Στα πλαίσια του ΑΡΑ συνάντησα χτες την κ.Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, διευθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

To ΙΥΠ και προσωπικά η κ. Αντωνιάδου-Κουμάτου έχουν προσπαθήσει επί μακρόν να γνωστοποιήσουν το θέμα της έγκαιρης διάγνωσης των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών.

Για αυτό το λόγο έχει ήδη κινηθεί προς δυο κατευθύνσεις: πρώτον τρέχοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Εύβοια παρέχοντας στους παιδίατρους διαγνωστικά εργαλεία για παιδιά 0-2 χρονών. Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων γιατρών υπήρξε πολύ θετική. Δεύτερον, διοργανώνοντας ετήσια σεμινάρια επιμόρφωσης κι ευαισθητοποίησης των παιδιάτρων για τις ΔΑΔ.

Πέραν των θεμάτων που αφορούν στενά το ΑΡΑ ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σφαιρική συζήτηση για τα παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να συναντάς ευαισθητοποιημένους, δραστήριους και ικανούς ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις (πρώτη φορά συναντώ άνθρωπο να θίγει το θέμα της έλλειψης καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών-και πολύ το εξετίμησα).

Τα ως άνω σοβαρά ήταν για το Νόηση: εδώ, τους δικούς μου αναγνώστες (που όσο να ‘ναι μια μεγαλύτερη άνεση μαζί τους την έχω) τους καλώ εκ νέου σε πανστρατιά συλλογής υπογραφών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μανδάμ, ο ανώνυμος δε εμφανίσθει στο ραντεβού να παραλάβει μουστουκούλουρα, Ζυρίχη πέφτει μακρά και ταρίφας δεν διαθέτει στο όχημα τζι-πι-αρ-ες international .

Ξαναματαδεσμέυω το λεπών τα μουστουκουλουρους και διαθέτω αυτά ( πλην αναμενόμενων απωλιών ένεκα η μετακινήσεις από αγών σε αγών ) για τις ανάγκες της τζιφρομάζοξης.

Ανώνυμος είπε...

Μαριλένα τι εννοεί με το ¨καλοκαιρινή απασχόληση"?

χρηστος ρ.

Μαριλένα είπε...

Ταρίφα, δεσμεύσατε μουστοκούλουρα κ αναμείνατε νέα οδηγία.

Λοιπόν, μιλήσαμε για το τι μπορεί κανείς να κάνει τα παιδιά όταν τελειώσει το σχολείο τον Ιούνιο, ειδικά τα παιδιά που χρειάζονται το πρόγραμμά τους. 2 μέρες ήταν ο Ρίκος χωρίς σχολείο ε χτυπήσανε κόκκινο οι αντοχές μας. Αυτό λέγαμε, ότι δεν υπάρχουν υποδομές για καλοκαιρινή απασχόληση-σαφές?