9.4.09

Ανάγνωσης-γραφής συνέχεια


(πολύ μέσα στο πνεύμα των άγιων ημερών μού ακούγεται ο τίτλος). Χωρίς να θυμάμαι αν είναι ο ορθόδοξος τρόπος (να το πάλι!) μετά τις συλλαβές προσπαθούμε να κάνουμε τις σπάσουμε τις λέξεις σε γράμματα. Υπάρχει σχετικός προβληματισμός καμιά φορά με τις συλλαβές, αν στο «λα» είναι πρώτο το «λ» ή το «α», αλλά πιστεύω σταδιακά ξεπερνιέται.

Αν ρωτάτε, εγώ πάντα δουλεύω σα σκυλί.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αρκετή προϋπηρεσία επί τις ανάγνωσης παραθέτουμε δικά μας tip & tricks προς δοκιμή.
1. Αγορά γραμμάτων που είναι πλαστικά και έχουν μαγνητικά και ενός πίνακα που κρατάει τα μαγνητικά γράμματα. Είναι φτηνά και εύκολο να τα βρεις σε μεγάλα παιχνιδάδικα. Δύο η τρία πακέτα όμως ισχύει έντονος ο νόμος του μέρφυ. Το γράμμα που θέλεις είναι πάντα κάτω από το καναπέ ή σε άγνωστη προς εσέ τοποθεσία. Οπότε το πλεόνασμά είναι απαραίτητο και όχι πολυτέλεια.

2. Μετά γράφουμε γνωστές και επιθυμητές λέξεις με το τέκνο. Λέξεις που έχει οικειότητα και διάθεση να της απαγγείλει ή δημιουργήσει. Έτσι καταλαβαίνει πιο εύκολα της έννοια του γράμματος.

4. Γράφουμε με μαρκαδόρο που σβήνει σε πίνακα που κολάνε μαγνητικά γράμματα την λέξη και το τέκνο τοποθετεί από επάνω απλώς το ίδιο γράμμα

5. Μετά με απλές πάλι λέξης στην αρχή του παραδίδουμε τα γράμματα εις χούφτα και του ζητάμε να σχηματίσει την λέξη mand

6. Μετά και όταν έχει κατακτήσει τα ανωτέρω παραδίδουμε είτε λειψά γράμματα είτε πλεονάζοντα έτσι ώστε είτε να ζητήσει το γράμμα που λείπει είτε να αφήσει στην άκρη τα περισσευούμενα.

7. Και στο τέλος δοκιμάζουμε να πρέπει να συμπληρώσει ένα γράμμα σε μια γραμμένη λέξη που έχουμε σχηματίσει. Π.χ Γ_ΤΑ και του ζητάμε να βρει ποιο γράμμα λείπει.

Αυτό το δουλεύω σαν σκύλι εχω τοποθετηθεί :P

Μαρια-Μαρια είπε...

Ηouz δε κοτ νταουν σλοουλι

(με την ελπιδα να μη παρεξηγηθεις Παυλο, πλακα κανω ....)

angela είπε...

Καλησπέρα σε ολη την παρεα και απο μένα.
Ειμαστε και εμεις σε φάση "γραφής" και κατα συμπτωση σημερα αγορασα και εγώ ενα μαγνητικο πινακα λευκο που γραφεις και με μαυρο μαρκαδορο και αρκετά γραμματα μαγνητικά.
Ειχαμε ακριβώς την ιδια ιδεα Παύλο!!! Τα μεγάλα πνευματα συναντιουντε αραγε ;;;
Παντως αφου λες οτι λειτουργει το συστημα θα το προσπαθήσω άμεσα!
Σε ευχαριστώ και σένα Μαριλενα που μου εχεις δώσει τοσες χρησιμες ιδεες!!!
Τα φιλάκια μας στον Ρίκο!!!

Αγγελική

mamma είπε...

Καλημέρα!
Νομίζω πως τελευταία έχει πέσει πολύ δουλειά. Εις άπαντες :(

υγ. θέλω διακοπές τώραααααααα

Μαριλένα είπε...

Φοβερά τίπς, χρόνο πρέπει να βρω! Ευχαριστώ.

Μαρία κ Άντζελα την καλημέρα μου, φιλάκια κι από μένα (κ το Ρίκο). Άντε να κάνει πάρτυ η Νόηση να βρεθούμε να ανατλλάξουμε ιδέες εκ του σύνεγγυς!

Mamma, τρελό πήξιμο άι ντέαρ σέι.