10.6.09

Εκτός προγράμματος

Το τριήμερο σε 127 λέξεις.

Σάββατο, καλή μέρα, μπάνιο, γάτες, είναι η πρώτη μέρα στην Ερέτρια και στα φύλλα οπότε υπάρχει αληθινή λαχτάρα και απόλαυση στις επαναλαμβανόμενες αυτιστικές δραστηριότητες.

Κυριακή: φίλοι στο σπίτι, σχεδόν όλη την ώρα μόνος του ο Ρίκος, φύλλα, νερά, μυρμήγκια και σκουλήκια. Όπως αποδεικνύεται τα ΄χει βαρεθεί, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από το τελετουργικό αφού δεν είμαστε εκεί να ασχοληθούμε μαζί του και να ξεκολλήσει.

Δευτέρα: ο μικρός σε ημιάγρια κατάσταση, καταφέρνει να ηρεμήσει μόνο όταν παίζουμε όλοι μαζί ένα επιτραπέζιο με ξεκάθαρη εναλλαγή σειράς των παικτών όπου ρίχνει τα ζάρια και αθροίζει ό,τι φέρνουν.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς θα είναι το παιδί αν μείνει εκτός προγράμματος για κάποιο λόγο, αν δεν είχε πρόγραμμα, μαθήματα, ορισμένη και δομημένη καθημερινότητα.

5 σχόλια:

MiKy είπε...

σε 127 λεξεις η περιγραφή των "διακοπων" αυτου του είδους.
η ερώτηση ρητορική στο τέλος υποθέτω;-))
για το καλοκαίρι τι κανονίζετε; πως περνάτε τον ιούνιο και ιούλιο που τα σχολεια κλεινουν και οι γονεις δουλεύουν;
εγω αναρωτιέμαι βλέποντας καταστάσεις όπως η Δευτερα και η Κυριακη που λες, ΟΤΑΝ ( και αν ) θα μάθει να ακολουθει μόνος του το πρόγραμμα, θα χρειαζεται πάλι κάποιον να τον ξεκολλάει;
Αν θυμάμαι καλά εχετε πρόγραμμα στην ερέτρια γενικώς (το ειχα δει !!) πες καμμια ιδέα...

athanasia είπε...

Δύσκολο πράγμα το καλοκαίρι κι ακόμη δυσκολότερος ο συνδυασμός λίγης ώρας προσωπικής -έτσι, χωρίς πρόγραμμα- (ή λίγης ώρας με φίλους, με "μεγαλίστικο" θέμα) και της ανάγκης του κάθε Ρίκου για το δικό του πρόγραμμα...

Ανώνυμος είπε...

Ίσως είναι ώρα να εισάγετε στο πρόγραμμα του Ρίκου ένα πίνακα επιλογών αγαπημένων δραστηριοτήτων. Ομαδικές, όταν κρίνετε ότι οι υπόλοιποι έχουν το χρόνο να ασχοληθούν, μοναχικές όταν οι υπόλοιποι για διάφορους λόγους αδυνατούν να συνεργαστούν/παίξουν/διαβάσουν με το Ρίκο.
Οι πίνακες επιλογών μπορούν να λειτουργήσουν ως καταφύγιο όταν τα πράγματα για το Ρίκο ζορίσουν.
Βαγγελιώ

The Gasbird Familly είπε...

Εκτός προγράμματος , εκτός ορίων , εκτός ... γενικώς!Από 1η Ιουνίου βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμου διαλείμματος στο σχολείο και αυτό έχει μεταφερθεί και στο σπίτι.Αφού λέω να κλείσει , μπας και ηρεμήσουμε!

Μαριλένα είπε...

Μιράντα τον καλοκαίρι θα έρχεται μια δασκάλα για 4 ώρες και θα συνεχίσει κ τα μαθήματα. Δεν πολυχρησιμοποιούμε το πρόγραμμα δυστυχώς πλέον παρά μόνο για να ξέρει τι μαθήματα έχει μέσα στη μέρα.

Αθανασία, αντέδρασε έντονα στο ότι δεν ασχοληθήκαμε καθόλου και φάνηκε την επόμενη.

Βαγγελιώ, ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, θα ρωτήσω την ειδική παιδαγωγό του τι μπορούμε να φτιάξουμε.

Του Ρίκου θα του λείψει τρομερά, έτσι νομίζω τουλάχιστον, G. Θα δούμε.