22.7.09

Νέα (ο θεός να τα κάνει)

  • Εντελώς μεταξύ μας εγώ τη χοιρογρίπη την τρέμω: έρχονται στο μυαλό μου σκηνές από το κοράκι του Κινγκ, τις 28 μέρες μετά και τις 28 εβδομάδες μετά και περιγραφές του μαύρου θανάτου με τις οικογένειες που τις βρίσκαν το βράδυ νεκρές στο τραπέζι του πρωινού (πανούκλα, άσχετη, το ξέρω, αλλά πόσο εφφετζίδικη εικόνα!). Διαβάζω και για τα παιδιά και την ταχύπνοια και θυμάμαι δύσκολες μέρες με το Θοδωρή να μετράω ανάσες στο λεπτό και οξυγόνο αίματος και τρέμω. Από την άλλη υπάρχει πάντα το ανακουφιστικό «τούτη γης που την πατούμε» και «memento mori» και Danse Macabre , οψόμεθα.
  • Ανακάλυψα τα graphic novels με μάλλον ένα από τα καλύτερα του είδους: maus I και II. Ως συνειδητοποιημένη ψυχαναγκαστική παρήγγειλα ακόμα το περσέπολις και το blankets.
  • Μερικές φορές οι λόξες κάποιων βγαίνουν σε καλό σε ‘μας τους υπόλοιποι: οι αμερικάνοι δικαιούνται να διδάσκουν τα παιδιά τους κατ’ οίκον, οπότε βρήκα αυτό το πολύ ωραίο site για μαθηματικά.
  • Μάθαμε το γάτο να πηδάει στο μπαλκόνι και ούτε μωρό να είχα δεν θα σηκωνόμουν αλλόφρων στις 5 να το ταϊσω-αλλά έχει την πλάκα του, γιατί ακούμε το γδούπο καθώς πηδάει ανάμεσα από τα κάγκελα κι έρχεται το βράδυ να κοιμηθεί.

9 σχόλια:

mamma είπε...

Πολύ ωραίο το site των μαθηματικών:)

υγ. νεύρα, νεύρα, νεύρα. θα φταίει η έκλειψη, η ζέστη, ο ήλιος, η μη διακοπές... γκρρρρρρρρρ

υγ2. αλήθεια, αν τελικά δεν ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο τι θα κάνουμε τα παιδιά; θα τα παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά ή θα μας δώσουν άδεια χοίρου;

Μαριλένα είπε...

Ααχχχχ εδώ είχαμε και κρούσματα και δε λένε να μας κλείσουν να πάρει!

mamma είπε...

κρούσματα; φακ :(

αν και λένε πως όποιος κολλήσει τώρα είναι τυχερός γιατί θα έχει αντισώματα για μετά που θα έχει μεταλλαχτεί ο ιός... βέβαια μπορεί όλο αυτό να είναι παραφιλολογία της π0ύτσ@ς (πωπω, τι γλώσσα. παντρεμένη γυναίκα)

υγ. "οι" μη διακοπές και ουχί "η" μη

popelix είπε...

Να συμπληρώσω και εγώ το "πολύ καλό το site". Όσο για τη γρίπη, η παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχει λέει φοβερά συμπτώματα και ότι αν την κολλήσει κανείς τώρα ίσως είναι καλύτερα. Λέτε καλέ να μας ψεκάζουν με κάτι; Αχ αυτά τα συνωμοτικά σενάρια ...

athanasia είπε...

Χαιρετίσματα από τις διακοπές! Και στα δικά σας. Πολύ μου άρεσε το μαύρο της αρχής και το γατί του τέλους. :)

aeriko είπε...

Φυγανε τα πραγματα, θα φυγω και γω που θα παει....

Αυτο με την γριπη και την παρανοια...Σταματησα να βλεπω ελληνικες ειδησεις οσο συνεχιζεται η γριπη. Εδω ειναι πιο ηρεμα...

για μαθηματικα...

http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/measuring/

http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/wholenumbers/

http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/fractiondecimalpercentage/

http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/handlingdata/

kai edw...
http://www.skillsworkshop.org/numer2.htm opoios 9elei boh9eia, metafrash klp klp klp stelnei mail :)

Μαριλένα είπε...

Βέβαια, η κυρία του κυρίου Κωνσταντίνου δεν πρέπει να λέει τέτοια!

Popelix, καλό είναι, θα το ΄χουμε τεστάρει φουλ ελπίζω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα ενημερώσουμε πάλε.

Αμήν Αθανασία, αμήν! Καλά να περάσετε και να ξεκουραστείτε!

Αερικό σε περιμένουμε! Ευχαριστώ για τα λινκς, μάλλον είναι για πιο μεγάλους από το Ρίκο, νο?

Διόνα είπε...

Τη γρίπη κι εγώ την τρέμω και προτιμώ να μην το σκέφτομαι, ώριμη προσέγγιση!

Το Περσέπολις είναι πάρα πολύ ωραίο και δυνατό και επίσης ωραίο σε άλλο ύφος της ίδιας είναι και τα Κεντήματα. Το Maus έλεγα να το πάρω κι εγώ, περιμένω εντυπώσεις. Δες και το Logicomix του Δοξιάδη, ωραίο σκίτσο και ωραίο θέμα!
Και κάτι πιο ανάλαφρο αλλά βγαλμένο από τη ζωή, Επικύνδες Καμπύλες Ι και ΙΙ από τη Maitena, όχι μυθιστήρμα όμως. Περιμένω από την ίδια να μου έρθουν και οι Γυναίκες Τρελαμένες, λίγα να λέμε πολλά να καταλαβαίνουμε από τον τίτλο :-)

Μαριλένα είπε...

Το Maus είναι πάρα πολύ καλό, το είχα διαβάσει όταν έγραφα το ποστ. Ξεκίνησα το Περσέπολις και θα σου πω πώς μού εφάνη.
Της Maitena πρέπει να έχω διαβάσει τις τρελαμένες γυναίκες αλλά πέρσι κ δε θυμάμαι εντυπώσεις. Το Logicomix το έχω διαβάσει, συμπαθές.