24.8.09

Κι η αναπόφευκτη επιστροφή

Τα καλά βιβλία των διακοπών (διότι υπήρξαν και λιγότερο συναρπαστικά):

Μέριλυν Γιάλομ, ο καιρός των καταιγίδων, εντυπώσεις-απομνημονεύματα γυναικών που έζησαν τη γαλλική επανάσταση.

Η μεγάλη απάτη: από τα κεφάλαια για το μόλυβδο και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και μετά το βιβλίο απογειώνεται.

Η βιογραφία του Οσκαρ Ουάιλντ: το καθυστερώ όσο πλησιάζω στο σκάνδαλο την αποκαθήλωση και το διασυρμό. Ο Ουάιλντ διαγράφεται όσο πνευματώδης αναμένεται αλλά και αναπάντεχα καλός και αθώος-επιπλέον πολύ αξιόλογη η σύζυγος Κονστάνς για την οποία πάντα ήθελα να μάθω.

Ο μεγάλος αποχαιρετισμός: καταπληκτικός, απορώ τι με είχε κάνει να ψυχρανθώ με τον Τσάντλερ, (όχι το ΕΜΠ, όχι το ΕΜΠ, σε προλαβαίνω)

Δάφνη ντι Μωριέ, Ρεβέκκα κι εξαδέλφη Ραχήλ

Εξιλέωση

Ρίκος: η πιο καλή στιγμή μάλλον ήταν ο χτεσινοβραδινός αποχαιρετισμός μας που για πρώτη φορά δεν ήθελε να με αποχωριστεί-καλά ίσως τον αδικώ λίγο, πάντως υπήρξαν δύσκολες περιστατικά.

Εγώ: διαπίστωσα (και εξεπλάγην) ότι δεν είναι όλος ο κόσμος έτοιμος να σκοτώσει και να αυτοκτονήσει ανά πάσα στιγμή (όπως εγώ καλή ώρα), ότι μπορείς να έχεις παιδιά και να μην είσαι πικρόχολος με το ένα και μονίμως υπ’ ατμόν με το άλλο. Αν υπήρξα ελάχιστα φυσιολογική αυτό συνέβη τις τελευταίες μέρες.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλώς την. Ωστε λοιπόν είσαι ακόμα ζωντανή?

athanasia είπε...

Kαλώς την!

Για χρόνια περίμενα εναγωνίως να τελειώσουν οι διακοπές μετά τέκνων, οπότε σε καταλαβαίνω... Φέτος, η Χριστίνα δεν ήταν στα καλύτερά της και μ' έπιασαν μαύρες σκέψεις. Καλό φθινόπωρο και βλέπουμε....

butterfly είπε...

Πολύ ωραίες ακούγονται οι διακοπές, πραγματικά τις χρειαζόσουν λοιπόν και τις απήλαυσες! Αποκαλυπτική η τελευταία παράγραφος, αν και τόσο σύντομη, πάντα τέτοια.

(από τα βιβλία σου μόνο την Εξιλέωση έχω διαβάσει, είναι όντως πολύ καλή - και το Στην Παραλία είναι πολύ ωραίο, όσα λοιπά του έχω διαβάσει δεν μου έχουν πει τίποτε).

Καλή σου μέρα!

mamma είπε...

Άντε, να μαζευόμαστε σιγά σιγά. Χαίρομαι που πέρασες ωραία και κυρίως που βγήκες έστω και για λίγες μέρες από το σουισάιντ μουντ.

Δωράκι (ελπίζω να μην είναι στο στυλ "έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου") που το ανακάλυψα πριν λίγες ώρες και αμέσως σε σκέφτηκα.

mamma είπε...

Τα δωράκια μου μέσα... και τον γούγλι επίσης

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες!

Στις διακοπές συνειδητοποιούμε για τα καλά τους υπερβολικούς ρυθμούς που ζούμε στην υπόλοιπη ζωή. Τα περιγράφει αναλυτικότατα εδώ:

http://greekrider.blogspot.com/2009/08/blog-post_1825.html

Μόλυ

The Gasbird Familly είπε...

Φιλενάδα καλώς ήρθες!!!
Πες μου ότι είχατε και στη Νάξο αέρα γιατί κάποιοι με λένε υπερβολική και γεροπαράξενη!!!Τζήζους που λεν και στο χωριό σου!!!

ZlatkoGR είπε...

Καλωσήρθες! :-)
Δεν εύχομαι καλούς χειμώνες και τέτοια, είμαι κατά (γενικώς).

Μαριλένα είπε...

Χρήστο, όταν λέμε 3 βδομάδες εννοούμε 3 βδομάδες, αν είχε περάσει η Δευτέρα να ανησυχούσες-στα σοβαρά, η απάντηση είναι χάρντλυ που λέμε κ στο χωριό το δικό μου και της Garsbirdίνας.

Αθανασία, τώρα κάνω ΤΗΝ εβδομάδα ΤΩΝ διακοπών μου :-), Πολιτεία κι άγιος ο θεός.

Butterfly, η εξιλέωση ήταν καλή όντως, την Ακτή δεν τη θυμάμαι πολύ και το Σάββατο δε μου άρεσε-άρα συμφωνούμε σε γενικές γραμμές :-).


:-) Mamma, ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά!

Μόλυ, τώρα πέτυχες διάνα, είμαι σε μια φάση που σκέφτομαι διάφορα, αν και κατά πόσο θα μπορούσαμε να φύγουμε κάποτε κλπ, θα στα πω.

Gasbirdίνα, επειδή κάθε μα κάθε χρόνο πάω στη Νάξο, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα σου, η φετινή χρονιά είχε απίστευτο αέρα κι όποιος σου ξανακολλήσει σχετικά να με φωνάξεις.

Καλό φθινόπωρο τότε, έρχομαι από ΄κει να δω τι διάβασες όσο έλειπα-το new york shitty είναι συμπαθέστατο.

Ανώνυμος είπε...

Welcome back λοιπον,ευχομαι να γεμισες μπαταριες γιατι ο χειμωνας τεινει να καταβροθιζει ενεργεια τάχιστα :-)
...Στις διακοπες δεν διαβαζω,προτιμω να χαιρομαι τις μικρες στιγμες που δεν μπορω να ζησω τον υπολοιπο χρονο, διπλα στον Κωνσταντινο και την Αννα.Οι απογευματινες βουτιες και η περιπατητουρα στον μωλο ηταν ολα τα λεφτα.
Καλο υπολοιπο,καλη δυναμη,σε ολους
G.

Μαριλένα είπε...

Εντελώς μεταξύ μας πάντως, είναι από τις φορές που νιώθω ότι δεν έφυγα-καλό χειμώνα όντως.