26.1.10

Φάση πρώτη: τηλεφωνήματα

Όπως πάντα, κάθε φορά που χρειάζομαι δημόσια υπηρεσία (τομέας εκπαίδευση) προετοιμάζομαι ψυχολογικά αρχίζοντας με τηλεφωνήματα. Τα τηλεφωνήματα θα ατσαλώσουν το ηθικό μου, θα μού θυμίσουν ότι δεν έχω να κάνω με κανονικούς ανθρώπους κι ότι καμιά πλευρά δεν παίρνει αιχμαλώτους-πώς βάφει ο Ράμπο με λάσπη τα μάγουλα του, κάτι τέτοιο.

Τηλεφώνημα για να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για να πάει ένα παιδί από ειδικό σε γενικό και ποιοι εμπλέκονται. Μου έχουν τύχει τα εξής:

Το τηλέφωνο στάνταρ θα το σηκώσει κάποιος που είτε έχει 20’ διορισμένος είτε 20 χρόνια το μόνο που έχει εμπεδώσει μέχρι στιγμής όσον αφορά τη δουλειά του είναι η διαδρομή τουαλέτα-κυλικείο και τούμπαλιν. Μάταιο.

Ο υπάλληλος είναι οπαδός του πάω αργά γιατί βιάζομαι, σπεύδειν βραδέως, τι ρωτάτε από τώρα για τότε, του slow food και του Αλλάχ ακμπάρ. Εξίσου μάταιη η απόπειρα.

Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να έχει ένα αίτημα που εκατομμύρια συνέλληνες ουδέποτε αναρωτήθηκαν σχετικά στο παρελθόν. Είναι λογικό να μην υπάρχει know how.

Κάποια στιγμή προβάλλει η μυθική έννοια του σχολικού συμβούλου, το yeti πιο πραγματικό (και εξυπηρετικό έχω λόγους να υποθέσω) είναι. Στο τηλέφωνο θα σου πουν ότι ο σύμβουλος είναι στο γραφείο κάθε δεύτερη Πέμπτη, 11.58-12.03, αν δεν έχει βγει να πάει σε σχολείο, αν δεν είναι η πρώτη μέρα των εκπτώσεων και αν δεν του έχει τύχει κάτι εξαιρετικά επείγον-η συνωμοτική φωνή υπαινίσσεται μέχρι και υπουργοποίηση.

Επόμενο στάδιο: πλησιάζω το θηρίο στη φωλιά του.


9 σχόλια:

mamma είπε...

Δάγκωσέ τους στο λαιμό! Κι όπως πολύ σωστά έγραψες παραπάνω "δεν παίρνουμε αιχμαλώτους".

υγ. σου εύχομαι κουράγιο και ατσάλινα νεύρα

Lia είπε...

Καλή δύναμη και προπάντων ψυχραιμία.

Κι άμα σου 'ρθει να βρίσεις, οκ, don't, αλλά άσε να φανεί ότι γυάλισε λίγο το μάτι σου, μην είσαι εντελώς Κυρία :)

Φιλάκια,
Λ.

athanasia είπε...

Γέλασα. Πικρά, αλλά γέλασα. Καλό κουράγιο στη φωλιά των θηρίων (σαν το άγριο κουνέλι των Μόντυ Πάιθονς μου μοιάζουν...)

Μαρια-Μαρια είπε...

γνωριζω οτι εχεις δικαιωμα να γραψεις το παιδι σου σε κανονικο σχολειο αν εσυ αυτο επιθυμεις.Δεν μπορει κανεις να σου το αρνηθει και αυτο που σου λεω ειναι σιγουρο.

Ο συμβουλος γενικης εκπαιδευσης με βαση τον περσινο νομο (και αρα υποθετω και τον πιο προσφατο) δεν εχει καμια αρμοδιοτητα , ουτε καν να σε συμβουλευσει(τους εχουν βγαλει εκτος).

Αρα απευθυνεσαι στον συμβουλο ειδικης και αν τον/την πετυχεις , δεν υπαρχει περιπτωση να σου το αρνηθει , ειδικα αν πεις οτι θα εχει παραλληλη το παιδι ολη τη μερα.

Δεν υπαρχει λογος για αγχος....

Unknown είπε...

Το επόμενο ενδιαφέρον στάδιο λοιπόν είναι να δείς και τα περίεργα βλέμματα (τι θέλετε? γιατί? πώς?).

Ανώνυμος είπε...

Αφού συνήλθα από τα γέλια, συμφωνώ με την mamma για το δάγκωμα, επίσης μπορείς να στρίψεις και τη δαγκωματιά για να ξεκολλήσει κομμάτι!!! Αχ!! η φαντασίωση ήταν εξόχως αγχολυτική.

Την απορία την είχα και εγώ αν και εφόσον ο Κ. καταφέρει κάποια στιγμή να σχηματίσει κατανοητές προτάσεις. Ευχαριστώ και εσένα και την Μαρίαχ2 για την απάντηση.
Αν..

MiKy είπε...

απο ότι ξέρω, όταν ένα παιδί είναι στο ειδικό, υποτίθεται ότι εκεί υπάρχουν λογοθεραπευτες, ειδικοι παιδαγωγοι, εργοθεραπευτες και ψυχολόγοι , και αυτοί μπορούν να αξιολογήσουν το παιδί και να προτείνουν άλλο σχολικό πλαίσιο.
( κανουν δηλαδή ό,τι έκανε το ΚΕΔΔΥ για να πάει το παιδί στο ειδικό)

όσο για το γραφείο των συμβούλων .. χε χε .. και δω έχουν ένα γραφείο με 2 καρέκλες για 8 άτομα... λογικό να μη βρίσκεις κανέναν... σου δίνουν όμως τα κινητά τους ? νομίζω τα έχουν και στο site του ΥΠΕΠΘ.

ΙΣΩΣ ειναι ιδέα μου, αλλά κρίνοντας απο τη δική μας διεύθυνση, πρέπει πολλές υπηρεσίες να λειτουργόύν εδώ και μήνες στον αυτόματο πιλότο......

Ιωάννα είπε...

Η Μαρία έχει δίκιο, μπορείς να το γράψεις όπου επιθυμείς. Καλά έκανες και το αποφάσισες. Φιλιά

Μαριλένα είπε...

Το σύμβουλο ειδικής αγωγής ψάχνω αλλά αδυνατεί. Δεν έχω αποφασίσει τίποτα γιατί δεν έχω δεδομένα ακόμα, είμαι στο ψάξιμο, οψόμεθα.