24.6.10

Η Υπεραγία Ρουτίνα

Φαντάζομαι, αν δε βαριόμουν να διαβάζω παλιά ποστ μου, στις περσινές αντίστοιχες ημερομηνίες θα είχε παιχτεί το ίδιο δράμα που ζήσαμε και φέτος.

Κλείνει το σχολείο, ο μεγάλος φεύγει, ο Ρίκος μένει να γεμίσει τις ώρες του στο διαμέρισμα με μπίλιες, μάδημα φύλλων και άλλα δημιουργικά. Ο Ρίκος ξεφεύγει, γιγαντώνονται οι εμμονές του και περνάμε κολασμένες ώρες. Κάποια στιγμή ξεκινάει να έρχεται η ειδική παιδαγωγός για 4 ώρες την ημέρα, συν τα υπόλοιπα μαθήματα κι από την πρώτη μέρα ο Ρίκος είναι ένα εντελώς άλλο παιδί.

Κι εγώ, από «παλιόμαμα» που χαιρόταν να με στολίζει με το που γύριζα από το τίμιο μεροκάματο, ξαναγίνομαι η γνωστή πολυαγαπημένη «μαμάκο».

ΥΓ. Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος περί τα θεοτικά, τώρα που το παρατηρώ..

5 σχόλια:

athanasia είπε...

Καλούτσικη μου φαίνεται αυτή η ειδική παιδαγωγός, κάπου την ξέρω, νομίζω. :)

Όσο για τα θεοτικά, η επιβίωσις θέλει και λίγο μεταφυσική... :)

emma είπε...

I find that I need Dimitri to have a routine as much as he does - if I am to remain the loved and loving mum :)

Ιωάννα είπε...

Παλιόμαμα είσαι άπαιχτη! Στον δικό μου καϋμενούλι, δεν έδωσα ευκαιρία να χαλαρώσει. Με το που έκλεισαν τα σχολεία, την επομένη κιόλας ήταν σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Και λέω ''το καϋμενούλι'' γιατί του είχα υποσχεθεί, οτι μόλις κλείσουν τα σχολεία θα κάααααθεται και θα κοιμάααααται. Και μόνο αυτό δεν έγινε! Στο νησί συμφωνήσαμε να ξαναανοίξουμε το summerhill μας, κάτω σπό τις ελιές. Ήδη του ετοιμάζω ασκήσεις αριθμιτικής με μυρμηγκάκια κλπ οικόσιτα και αραχνοειδή

Μαριλένα είπε...

:-) έως πολλή (μεταφυσική).

Έμμα, όλοι, ασυζητητί.

Ιωάννα, summerhill, τι ωραίο βιβλίο :-).

Spitogata είπε...

Το σημαντικό είναι να βρεις καλή ειδική παιδαγωγό για το σπίτι.
Αφού βρήκατε, κάνε και τον σταυρό σου.
Είμαστε σε αναζήτηση...

Φιλιά φευ'γάτα