31.10.07

Τα δικά μου αυτιστικά στοιχεία

Ιδιαίτερα αγχωτικές μέρες οι τελευταίες. Ο Ρίκος έχει αποδιοργανωθεί, είναι επιθετικός με τη συνοδό του, στο σπίτι, γενικά δε μαζεύεται.

Ξυπνάω στα μέσα της νύχτας, σκεφτόμενη διάφορα. Αν ήταν λάθος το κανονικό νηπιαγωγείο για φέτος, ότι μόνο εγώ τον οργανώνω στοιχειωδώς, αρχίζω να ρίχνω το φταίξιμο σε όλους. Φταίει η γιαγιά του που δεν είναι σταθερή απέναντι του, φταίει ο μπαμπάς του που δουλεύει αντί να είναι από πάνω του όσο λείπω(?), φταίει το κεφάλι το κακό μου για να θυμηθούμε Βάρναλη και τα κομμουνιστικά παιδικάτα μας.

Όταν καταλαμβάνομαι από τέτοια μεσσιανικά σύνδρομα, το επόμενο προς εξέταση θέμα αυτές τις μικρές ώρες, είναι η δουλειά μου. Θυσιάζω κάποια χρήματα και παίρνω μειωμένο ωράριο ή αυτό συνεπάγεται πλήρη επαγγελματική καταβαράθρωση? (σιγά τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είναι η επόμενη σκέψη).

Τέτοιες νύχτες ακολουθούνται από όργιο αγορών. Το πρωί γράφω σε ηλεκτρονικά καταστήματα και παίρνω κάρτες για το Θόδωρο. Γράφω στην Πολιτεία για μένα. Αγοράζω υλικό λογοθεραπείας με την ψευδαίσθηση ότι αγοράζω την πρόοδο του Θόδωρου. Αγοράζω βιβλία επειδή δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω με τους ρυθμούς που τα αγοράζω. Κατευνάζω έτσι προσωρινά την Ανώνυμη Καταναλώτρια που κρύβεται μέσα μου, μέχρι να ξανασηκώσει κεφάλι.

6 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Kαλημέρα :)
μια από τα ίδια κι εγώ.
Αυτοκατηγορούμαι κι έπειτα το επεκτείνω στους υπόλοιπους.

Ομως, ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, το 'χεις κάνει μια χαρά.
Αρα, συνέχισε έτσι, είναι το συμπέρασμα.

Κι όσο για την καταναλώτρια, ας την να υπάρχει που και που.
είναι μια ανακούφιση κι αυτή.

εντελώς όμως

xxxx σε όλους και σ' εσένα ένα ειδικό x συμπαράστασης :)

Μαριλένα είπε...

Μαριλένα μας, ήμανε που ήμανε σχιζοειδής προσωπικότητα τώρα με τα σχόλια από Μαριλένα σε Μαριλένα θα επιταχυνθεί η κατάσταση, φιλιά πολλά επίσης.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Εσύ μέσα στην υπερβολή της "κατανάλωσης" δικιάς σου και πράγματων, εγώ μέσα στη κατανάλωση της "υπερβολής" γενικά, μια χαρά μας βρίσκω, να είμαστε κιόλας, τι καλά που θα ήτανε! Ή μήπως, κατά μια διαστροφική πολυαννική αντιμετώπιση των πραγμάτων, θα έπρεπε να είμαστε; Λέω τώρα εγώ...
Τα φιλιά μου εννοούνται και μπορούν να "καταναλωθούν" όποτε και εάν το θες και άλλο δεν έχω...

Μαριλένα είπε...

Mάλλον θα προσθέσω (αν το καταφέρω η εξαιρετική τεχνολόγος) το ελραφ στο μαριλένα ή θα προσπαθήσω να κάνω το μ κεφαλαιο.

Κάτι θα κάνω όμως και θα φύγει το σχιζοφρενικό, πρωτα απ' όλα γιατί με μπερδεύει εμένα :)))



Αν και ομολογώ πως μου χαρίζει άφθονο γέλιο, όταν το βλέπω (η μια να απαντάει στην άλλη :)))

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αχ Μαριλένα μου, Βλέπεις κομμάτια της ζωής σου μέσα στα γραφτά μου και γώ αναγνωρίζω εαυτήν ολοζώντανη μέσα απο τα δικά σου.
Είναι τόσο έντονο αυτό το συναίσθημα που με τρομάζει.Πως κράτησα τόσα χρόνια αυτόν το ρόλο στο έργο της ζωής μου?
Πρόσεχε κοριτσάκι μου.μην ξεπερνάς τα όριά σου .Σε χρειάζονται το ίδιο ο Ρίκος ,ο Αργύρης ο άνδρας σου και κυρίως ο εαυτός σου για να μην ξοδευτεί.....
Συγνώμη που στέκομαι συμβουλευτικά δίπλα σου .Είμαι η τελευταία που θα σε συμβουλέψω αλλά πίστεψέ, με σε αγαπώ .σαν ιδέα, σαν μορφή,σαν το δικό μου είδωλο!!!

Μαριλένα είπε...

Νερίνα, πώς γίνεται και να συμφωνώ με την πρώτη πρόταση που γράφεις και να νιώθω Πολυάννα? Εξηγώ-προειδοποιώ: σχεδόν μόνιμα είμαι σε κατάσταση ανείπωτου κεφιού, ή το σπιντ φταίει ή η αιώνια λιακάδα του ανύπαρκτου μυαλού.
Μαριλένα, νιώθω λίγο άσχημα που εξαιτίας μου τροποποίησες το νικ σου, τεσπαν.
Λυγερή, κι εγώ σ' αγαπώ πολύ, είμαστε την ίδια βάρκα λίγο πολύ, οπότε δεν απορώ για τις ομοιότητες που λες. Την αγάπη μου