12.11.07

Κυριακάτικα minimalia


Η καλή είδηση είναι ότι η Μαρία ξανάρχισε να γράφει. Πολύ με εκφράζει η ματιά της Μαρίας, η άμεση και στιβαρή γραφή της, περιμένω με πολυ ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Τι αποδελτίωσα μέσα στο ΣΚ:
  • Από την Καθημερινή πάλι, απόσπασμα κριτικής για βιβλίο ενάντια στη θρησκεία: "Οπως γίνεται συνήθως, το βιβλίο του Χίτσενς θα καταλήξει στα χέρια των άθεων με τον ίδιο τρόπο που τα αντίτυπα της Βίβλου ακουμπούν δίπλα στο προσκέφαλο των πιστών. Οι άνθρωποι προτιμούν αναγνώσματα που απλά ενισχύουν τις απόψεις τους".
  • Μακράν εμού τα ενδοπασοκικά, αλλά μια φράση του Βενιζέλου από το Κ της Καθημερινής μου έκανε εντύπωση: "Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι όταν δεν λειτουργώ με κάποια στερεότυπα, οι άλλοι κρίνουν αυτά που κάνω από μια οπτική γωνία που εμπεριέχει και τα στερεότυπα και τον αναγκαίο βαθμό υποκρισίας". Έχω το μότο του συλλόγου πλέον, μού λείπουν οι συμμετοχές.
Κατά τ' άλλα, απόντος του πατρός εκδράμαμε πρωί πρωί στη Βεϊκου. Εμείς την ανοίξαμε εν ολίγοις: παίξαμε στις τσουλήθρες ρίχνοντας χαλικάκι από ψηλά στα χαμηλά όσο ήμαστε μόνοι. Όταν εμφανίστηκε κόσμος αποχωρήσαμε σεμνά διότι ο Ρίκος δεν επείσθη να ακουλουθήσει το "Είμαστε μόνοι μας? Ρίχνουμε πετρούλες. Δεν είμαστε? Κάνουμε τσουλήθρα κανονικά". Πήγαμε βόλτα στα πάνω μονοπάτια, απ' όπου και η φωτο.


5 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Αγαπητή Μαριλένα (-*) δεν σας βρίσκω καθόλου πραγματίστρια. Για ποιο λόγο ζούμε σε μια χώρα γεμάτη πετρούλες και μάλιστα με πάμπολλες από αυτές συγκεντρωμένες στις παιδικές χαρές- εάν όχι για να τις πετάμε; Ε για ποιο λόγο, οεο;;;; (για να χρησιμοποιήσω μια ακόμα αγαπημένη φράση (@#$#$%#^) των σκασμένων μου).
Καλή σας βδομάδα

Μαριλένα είπε...

Νερίνα μας,
εσείς έπρεπε να σχολιάσετε τα του Βασίλι του Γκρόσμαν. Γιατί κολλάτε στις πετρούλες όπως το μουλικόνι μου?
Επίσης θέλω να με πείτε ποιος αστοιχείωτος στην ηλεκτρονική καθημερινή μετέφρασε το "the naked and the dead" ως "ο γυμνός και ο νεκρός". Τα 'χω πάρει πρωί πρωί!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Μαριλένα μας αποκαλύφθηκα. Μου αρέσει να πετάω πετρούλες αντί να διαβάζω κάποιες φορές, ενίοτε αυτές είναι οι περισσότερες :))))

Μαριλένα είπε...

έχω έναν τρομερό πονοκέφαλο, αλλά πέρασα για μια καλησπέρα σε αμφότερες, προτού πάω διά το παυσίπονον.

Μαριλένα είπε...

Νερίνα μας, στρωθείτε να μας γράψετε τη συνέχεια κ αφήστε τα βοτσαλάκια ήσυχα!
Μαριλενάκι μας, περαστικά. Για κάποιο λόγο θεώρησα σκόπιμο να σάς τα γράψω και στο blog σας, όταν ο άνθρωπος κοιμάται στις 21.30 είναι λογικό 20.30 να έχει μυστήριες αντιδράσεις...