11.12.07

Το περιεχόμενο μετράει, Ρίκο!

Η άλλη αποκάλυψη της Ζυρίχης ήταν τα παιχνίδια. Λίγο η αποστροφή για τη γνωστή αλυσίδα με τις διαφημίσεις για κρετίνους, λίγο η αγοραφοβία είχα αρκετό καιρό να ψωνίσω παιχνίδια με τον παραδοσιακό τρόπο.

Πήρα διάφορα Ravensburger και Haba με έμφαση στο ωραίο περιτύλιγμα, διότι εκεί επικεντρώνει την προσοχή του ο κύριος Ρίκος. Κορδέλα, χαρτί που κάνει θόρυβο, σακούλα που τρίζει, ίσως επειδή αυτή τη φορά είχα φάει πολλή ώρα να τα διαλέξω ετσαντίσθην λίγο παραπάνω που αγνόησε τα ίδια τα δώρα. Μάλλον με πείραξε που δεν κατάλαβα να του έχω λείψει ιδιαιτέρως ή τουλάχιστον δεν το έδειξε.

Ο Ρίκος το αντελήφθη, με καταράστη και μετέφραζα όλο το απόγευμα από τα γερμανικά τις οδηγίες του «Τρέξε κότα, τρέξε!»

6 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Kαλημέρα

και η Ελένη δινει ιδιαίτερη σημασία στο περιτύλιγμα.

Πλακωθήκαμε (ψιλό) πέρσυ, γιατί το χαρτί και οι σακούλες που αγόρασε, ηταν πιο ακριβά απο το δώρο..

τι να πω
κουνάω το κεφάλι και προχωρώ

(ακούγοντας σήμερα κατ' αποκλειστικότητα Αλμπινιόνι και ουχί beatles ως συνήθως)

σε φιλώ
xxxx

Μαριλένα είπε...

Kαι ξαναγράφω, για να κουνήσω το κεφάλι, ως σοφή κουκουβάγια:

πριν μία ώρα περίπου, ήρθε η Ελένη, κρατώντας πολύ όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος και ένα κουτί (υπέροχο) όπου θα βάλει μεσα το δώρο του Ραφακίου.

επαναλαμβάνω λοιπον:
τι να πω..

athanasia είπε...

Πλάκα έχει να κάνει ο Ρίκος τη διαφορά ανάμεσα σ' όλους τους ανθρώπους (τους μη "αυτιστικούς") στο ζήτημα του "περιτυλίγματος"...

Τουλάχιστον αυτός έχει μια αισθησιακή χαρά από το περιτύλιγμα, όχι conceptual...

:)))

Y.Γ. Η Χριστίνα πάντως περιμένει το "είδος" αλλά, μόλις έρθει το "είδος", το αφήνει στο πακέτο και θαυμάζει το πακέτο για πολλή ώρα πριν το ανοίξει (η ίδια ή κάποιος άλλος)

Μαριλένα είπε...

Μαριλένα
Τι να πείτε θυμόσοφη, εν Χριστώ αδελφή κι εσείς...
Πέρα από πλάκα, φιλτάτη, με αφορμή το ποστ σας διάβασα στο e-poema για τον πολύ ενδιαφέροντα Ν.Α του ποστ σ'.
Αθανασία, παλεύουμε το ζήτημα "έκπληξη" και "δώρο" εδώ και πολύ καιρό, ενίοτε κάτι γίνεται.
Παλιά που έσκιζε χαρτιά μανιωδώς το περιτύλιγμα προσφερόταν κ γι' αυτό, αλλά τώρα που το κόψαμε ελπίζω να προχωρήσουμε λίγο και το άλλο ζήτημα. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι τι είδους δώρο ευχαριστεί ένα αυτιστικό παιδί, εξαρτάται θα μού πεις. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Ο Παυλος πηρε πριν μια εβδομαδα απο τη νονα του Αλεξ. ενα κουτι του οποιου το περιτυλιγμα δεν τον ενδιεφερε αλλα οταν εσκισε το χαρτι και ειδε το κουτι αρχικα τρελαθηκε απο τη χαρα του γιατι μπροστα του εβλεπε ενα τεραστιο κεφαλι βελοσιραπτορα .Βεβαια ο ενθουσιασμος εξαφανιστηκε μολις ανοιξε το κουτι και ειδε οτι απλως περιειχε διαφορα στενσιλ, μια αφισα και μερικα αυτοκολλητακια δεινοσαυρων, περιμενε να δει δεινοσαυρακια και οι χαρτινες καρικατουρες τον εκαναν να πεταξει την οντως πολυ εμπνευσμενη συσκευασια του δωρου.Μαλλον ειναι φασεις της ηλικιας , αλλα σιγουρα τα καλυτερα δωρα για αυτιστικα ειναι αυτα που εχουν σχεση με τις εμμονες τους (περιπτωση Ρικου , βλεπε μπαλακια και δεν ξερω τι αλλο τον ενδιαφερει)

Μαριλένα είπε...

Μαρία, συμφωνώ. Το δύσκολο είναι να συνδυάσεις την εμμονή με κάτι στοιχειωδώς δημιουργικό-φεύγω κ βιάζομαι, θα επανέλθω, φιλιά.