1.1.08

Τι λέει το πρόγραμμα

Επειδή εσχάτως το blog γνωρίζει τρελές πιένες χάρις στον Αθήναιο, σκέφτηκα να βγω λίγο από το αυτιστικό σύμπαν μου και να γράψω δυο λογάκια-εκτενέστερο προφίλ (παρότι πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πολύ πολύ ειδικού ενδιαφέροντος και μόνο εμμονικοί τύποι-είτε με τον αυτισμό, είτε με τα βιβλία μπορεί να επιστρέψουν).

Τι σημαίνει ο τίτλος: «Τι λέει το πρόγραμμα». Παιδιά με αυτισμό δυσκολεύονται να διαχειριστούν το χρόνο τους, συνήθως δε υπάρχουν και δυσκολίες κατανόησης του λόγου. Ως εκ τούτου το να πεις σε ένα παιδί στο αυτιστικό φάσμα, «πάμε για ψώνια και μετά αν έχει καλό καιρό θα περάσουμε κι από τη Βεϊκου να κάνει ποδήλατο ο Αργύρης κι εσύ τσουλήθρα» έχει ως αποτέλεσμα ένα απορημένο και συνεπώς αδιάφορο παιδί και έναν εκνευρισμένο ενήλικα.
Μια λύση είναι η χρήση περιορισμένου λόγου.
Άλλη μια είναι οι εικόνες, είτε φωτογραφίες είτε σύμβολα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα σειριακό πρόγραμμα. Εκεί και παραπέμπει κανείς το παιδί, με τη γνωστή και κοσμαγάπητη πλέον παραίνεση «Τι λέει το πρόγραμμα»? Απορίαι?

2 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Eμμονή (κληροδοτούμενη απο τη μητέρα μου, η οποία ειχε περάσει το σταδιο της εμμονής κι ήταν σ' αυτο του αρρωστημενου παθους) με τα βιβλια ειχα από τότε που έμαθα να διαβαζω μεχρι τα σαρανταπέντε μου.
Μετά μου συνέβησαν τρία πράγματα: ήρθε στη ζωή μου η Ραφαηλία, η πρεσβυωπία και ο υπολογιστής
(και μια ήπια κατάθλιψη, λόγω πένθους).

Εβγαλα οριστικο διαζύγιο με τα βιβλία (μόνο στην Αίγινα πλέον τα ακουμπω).

Με τον αυτισμό, είχα το ενδιαφέρον του τύπου "ο άνθρωπος της βροχής" μιας και δεν έχω γνωρισει ποτέ, κάποιο αυτιστικό άτομο.
είτε μεγάλο ειτε παιδί.

Καλε, με σένα κόλλησα, αφ' ενός γιατί μου είσαι λίαν συμπαθής, αφ' ετέρου γιατί γουστάρω (η απόλυτα περιγραφικη λεξη) το χιούμορ σου.

σε φιλώ :))

υγ
το σεντόνι μου πως σου φάνηκε; :ΡΡ

Μαριλένα είπε...

Πολύ γλυκό μού φάνηκε, πώς αλλιώς να μου φανεί :-).
xx