14.1.08

Η εποχή των m & ms

Εν αρχή ήν ο λόγος (έστω γραπτός), ήτοι η εφημερίδα. Ο Ρίκος ανέκαθεν ευχαριστιόταν να κρατάει στα χέρια του πολλά μικρά ίδια πράγματα, εν προκειμένω τα κομφετί που έφτιαχνε από τις εφημερίδες. (Πολλά ίδια πράγματα μάλλον τού έδιναν την αίσθηση κάποιας σιγουριάς, ίσως είναι και απτικό το θέμα).

Μετά περάσαμε στα μακαρόνια, τα χέρια του ίδρωναν που τα κρατούσε ώρα κι αυτό ήταν ένας πρόσθετος λόγος ικανοποίησης. Βέβαια τα μακαρόνια είχαν το μειονέκτημα ότι συχνά πυκνά έσπαγαν, οπότε ερχόταν κλαίγοντας "μαμά, φτιάξτο". Στην αρχή το ‘παιζα αλχημίστρια κι εμφάνιζα ένα καινούριο μακαρόνι, τάχαμου επιδιορθωμένο. Εν συνεχεία το προσέγγισα ορθολογιστικά "δε φτιάχνει, σού δίνω άλλο", αλλά ήταν μια αλήθεια δυσβάσταχτη και δώστου κλάματα και οδυρμοί. (ελλείψει εναλλακτικής βέβαια το συνήθισε)

Ύστερα ήρθαν οι φακές, πάθος που δεν κράτησε πολύ όμως, διότι τις χρησιμοποιούσε και η εργοθεραπεύτρια οπότε δεν είχαν την αίγλη του απαγορευμένου.

Όλα τα παραπάνω χρησίμευαν σαν ενισχυτές, "κάνε καλά μάθημα και θα σου δώσω ό,τι θέλεις". Αφού έπαιζε κι έφευγε ο καημός, περνούσε το βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας και μάζευε το πλήθος και το πάθος. Ε καλά, καμιά φορά αργούσε να περάσει (ίσως διάβαζε Ελλρόυ, καληώρα) και περπατώντας στο σπίτι άκουγες το κρίτσι κράτσα των σπασμένων μακαρονιών.

Και τις προάλλες, με το μπαμπά του στο σούπερ μάρκετ το τέκνο κρεμάστηκε από το καρότσι, έλαμψε η μούρη του, οι φακές πεθάνανε, ζήτω οι φακές! Και αναφώνησε το σουρεαλιστικό «θέλω φασολάκια ΤΩΡΑ» και το αντικείμενο του πόθου ήταν η μια συσκευασία-γίγας m & ms.

Τα οποία m & ms αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος, αφενός ως θραύσματα για τη σκούπα, αφετέρου διότι η λαχταριστή σοκολάτα-επικάλυψη επικαλύπτει τα χαλιά μας πλέον.

9 σχόλια:

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος είπε...

Τα καλύτερα απ' όλα, μου φαίνεται, είναι τα κόκκινα φασόλια: έχουν ελκυστικό χρώμα, είναι μεγάλα, δεν θρυμματίζονται. Δεν δοκιμάζεις να τοποθετήσεις μερικά σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού; (καλά, αφού τελειώσεις τον Ελρόι, μη βγεις τώρα ν' αγοράσεις...)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Μαριλένα είπε...

Ευτυχώς ξενύχτησα μεν, τον τέλειωσα δε, αλλιώς θα είχα αναγκαστεί να καταφύγω σε μικρότητες, να ντύνω το βιβλίο με εξώφυλλα "IPTV management" και να το φέρνω στη δουλειά-λέμε τώρα.
(ταρατατά)Και πλέον μπορώ να ξεκινήσω απερίσπαστη τη Μικρά Ικαρία.
Θα πραγματοποιήσουμε πιλοτικό με τα κόκκια φασόλια και θα ενημερώσουμε, επίσης καλή εβδομάδα.

Μαριλένα είπε...

Tα κορνφλέικς τα έχετε δοκιμάσει;

καλημερα και καλη βδομάδα :)

(τη φάση των εφημερίδων-κομφετί την περάσαμε κι εμείς. και των μακαρονιών επίσης. μάλλον όλοι κάποια στιγμή την περνάνε :)

xx

athanasia είπε...

Kαλημέρα - Καλή εβδομάδα!

Πω-πω, τι θυμήθηκα, με τις επιδιορθώσεις των "χαλασμένων"... Τί άγχος, τί πόνος που "χάλασε", και "πρέπει να το φτιάξει η μαμά/ο μάστορας". Το καλύτερό της ήταν που είπε κάποτε "η μαμά χάλασε" (με στενοχώρια), επειδή ήμουν άρρωστη.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Ψηφίζω κόκκινα φασόλια ανυπερθέτως, δε χαλάνε, δε λερώνουν και σε περιόδους πείνας συλλέγονται και μαγειρεύονται ως φαγητό, ή ως σαλάτα, μη βάλω συνταγή τώρα...
Καλημέρα και καλά να πάθεις που αφήνεις τους άντρες μόνους τους στο σ/μ. Αφού δε σου φέρανε σκυλοκροκέττες να στη πέσουνε όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς πάλι καλά να λες...:))))))

Μαριλένα είπε...

Μαριλένα μας, περιπαίζεις με που λέμε και στην πατρίδα με τα κορνφλέικς?

Αθανασία, έτσι ακριβώς, το "χαλάω" φοριέται παντού. Εμείς κάτι σκουλήκια έχουμε "χαλάσει"=στείλει να συναντήσουν το δημιουργό.

Νερίνα, ανοίγεις πονεμένη συζήτηση. Πρώτον τη σκυλοτροφή την ξέρουμε, είναι τα περιώνυμα "μπισκοτάκια". Κάνω αιματηρές οικονομίες-λέμε τώρα-και στέλνω τον κιμπάρη άντρα στο σ/μ ο οποίος αγόρασε την εξής λαμπρή παντέντα: πλαστική θήκη για να βάζεις το σφουγγαράκι πάνω από το νεροχύτη. Φυσικά 2 ώρες αφού το κόλλησε από την πλευρά της παντοδύναμης κόλλας, αυτό υποτάχθηκε στη βαρύτητα και τώρα οδεύει για τη χωματερή.

(αχ κ να μου πει καμία ότι το έχει τι θα γίνει...)

Μαριλένα είπε...

Μαριλένα, γιατίιι;

(τα φασόλια κόκκινα ή άσπρα, δεν θα τα 'δινα ποτέ. φοβάμαι μήπως τα βάλουν τα μικρά, σε μύτη, αυτιά κλπ)

Μαριλένα είπε...

Μαριλένα, αν τα μακαρόνια πατιούνται μια (sic) φαντάσου τον ορυμαγδό που θα γίνει στα θερινά ανάκτορα με τα κορν φλέηκς. Εγώ να τα δώκω, αλλά θα έρθεις ΕΣΥ (εδώ σε δείχνω με ένα δάχτυλο νααα σαν του θείου Σαμ) να συνεφέρεις το αχούρι, είμεθα σύμφωναι?

Μαριλένα είπε...

Xαχχχχ, τώρα κατάλαβα :))

φιλιά και καλό βράδυ :)