17.1.08

Play it again, Sam


Εν χορδαίς και οργάνοις παρελήφθη χτες το πρώτο βιβλίο της μεθόδου "innovative piano". Στο όνομα της μεθόδου (ΤΗΣ μεθόδου, που θα ‘λεγε κι ο Καζάν) πίνει νερό η φερέγγυα Kristina. Ο Jeff Young έχει φτιάξει μια μέθοδο-πρόγραμμα για εκμάθηση μουσικής για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με χρήση ΑΒΑ λέει, αλλά και για μένα-που teacch ξέρω teacch μαρτυράω -είναι απολύτως κατανοητή.

Το αρμόνιο στο σπίτι έχει πιάσει αράχνες, ο μεγάλος πρέπει να παίξει 10' warcraft και 3 πίστες Colin McRae για να φιλοτιμηθεί να σύρει τα βασιλικά δάχτυλα πάνω. Ο μικρός από την άλλη όποτε περνάει ρίχνει μερικά έξαλλα τύπου Στοκχάουζεν, άρα γιατί όχι.

Τώρα μεταφράζω τις νότες. Ντροπή ίσως, αλλά μόλις έμαθα ότι η ονομασία ντο ρε μι φα σολ για τις νότες δεν ισχύει έξω, αλλά οι νότες ονομάζονται αλφαβητικά σειρά A B C D. Έγραψα και στον άνθρωπο (με ορατό τον κίνδυνο να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι) για να με ορμηνέψει αν πρέπει να χρησιμοποιήσω ελληνικά γράμματα ή τα ονόματα. Μόλις πλαστικοποιήσω το καινούριο υλικό ξεκινάμε την κατάκτηση (και) του μουσικού στερεώματος, θα ενημερώνω το φιλόμουσο κοινό.

ΥΓ. Σε πρώτη φάση o νεαρός Μότσαρτ ασχολείται με το ευγενές σπορ «σπάσε τα μπαλάκια της συσκευασίας του βιβλίου», η Φαντασία μοιραία θα περιμένει.

4 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Δεν είναι υπέροχο να σκας τα μπαλάκια της συσκευασίας;;;
Εντάξει το κόβω, μάλλον είμαι εκτός θέματος...
αλλά εμένα μου αρέσει που καθόμαστε και οι τρεις μας και σκάμε μπαλάκια.
Καλά, καλά σκάω
Καλή σας μέρα και πάλι δεν είσαι μοναχή, που ξεαραχνιάζεις μουσικά όργανα, ένα πιάνο, δυο κιθάρες και ένα βιολί (μη μιλήσω για τα σχετικά με μουσική προπαιδεία) ξεαραχνιάζω κάθε τρεις και λίγο

Μαριλένα είπε...

Καθόλου άσχετα τα μπαλάκια, σε μας βοηθάνε το συντονισμό χεριών ματιού. Φιλιά Νερινάκιον μας.

athanasia είπε...

Καλημέρα!

Η Χριστίνα είχε πάντοτε ιδιόμορφη σχέση με το αρμόνιο και το πιάνο στο σπίτι. Την ενδιέφερε μόνον κατά το μέτρο που μπορούσε να διακόψει την αδελφή της όταν έπαιζε στο ένα ή το άλλο.

Έχει όμως σωστή φωνή, εκεί μείναμε.

Καλή επιτυχία Μozart-Ρίκο!

:)

Μαριλένα είπε...

Μα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να "τη σπάσεις" στον αδερφό/ή?
Ο δικός μου έμαθε το περιλάλητο UNO προκειμένου να τη βγει στο μεγάλο, έτσι ευελπιστώ να εξελιχτεί και το αρμόνιο. :-)