17.3.08

Απολογισμός Σ/Κ, σκ απολογισμός

Τα κακά:

  • (διαμαρτύρομαι εντόνως και αλλού), το θέμα της πλημμελούς επιμέλειας βιβλίου με σκοτώνει. Δεν έχω το σθένος να τα καταγράψω όπως έκανα παλιά, αλλά η καταγγελία παραμένει: τα λάθη στο «Κόσμος Α.Ε» του Νταντέκ είναι εκνευριστικά.
  • επί δίωρο στην Ερέτρια ψάχναμε τα κλειδιά του σπιτιού. Ο Ρίκος συχνά πυκνά εκτοξεύει πράγματα-και πάντα βέβαια μετά αν τα ζητήσεις σε καθοδηγεί σ’ αυτά με μαθηματική ακρίβεια. Ήταν ο βασικός ύποπτος, οπότε υποδύθηκα τον καλό μπάτσο («φέρε τα κλειδιά και θα πάμε για πέτρες στη θάλασσα τώρα») και τον κακό μπάτσο («αν δε βρούμε τα κλειδιά φύγαμε για την Αθήνα»). Ως συνήθως στο ρόλο του κακού υπερέβαλα εαυτόν και το παιδί σφόδρα αγχωμένο πήγε και ξέθαψε ένα παλιό άσχετο μπρελόκ. Τα κλειδιά αποδείχτηκε ότι τα είχαμε βάλει εμείς πάνω στην κούνια.

Τα καλά:

  • από την κυριακάτικη Ε δυο συμπαθέστατες συνεντεύξεις, η μια με το Λένο Χρηστίδη (που δεν έχω διαβάσει αλλά πλέον προτίθεμαι σοβαρά) και η άλλη του Ρομέρο.
  • ό,τι περιφρονείς και θεωρείς ηλίθιο, κάποια στιγμή θα το αγκαλιάσεις και θα επιδοθείς με μανία σ’ αυτό, γράφτο όπως το λέω. Το Bingo το ήξερα μόνο από τους «Παντρεμένους με Παιδιά», έπαιζε φανατικά η Πέγκυ και άλλες εκπρόσωποι της συνομοταξίας. Ο Ρίκος έλαβε δώρο ένα bingo με μπαλάκια που περιστρέφονται σε μια διαφανή σφαίρα και μάρκες με αριθμούς. Αριθμοί-μπαλάκια, το παιδί το διαπέρασε ένα τρέμουλο ευχαρίστησης, ήταν η στιγμή του «νυν απολύεις». Εννοείται ότι κυκλοφορούμε με τις καρτελίτσες στο λαιμό και τσεκάρουμε ν’ ακούσουμε το νούμερο μας, ενώ στο βάθος ο Ρίκος γυρίζει ασταμάτητα την κληρωτίδα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε είδα που παραπονιόσουν

(στο εξαιρετικό μπλογκ που από εσένα ανακάλυψα και ευχαριστώ)

και έχεις α π ό λ υ τ ο δίκηο.

το παιδί το αδικήσατε :)

και

ό,τι και ότι επίσης κοροιδέψεις το λούζεσαι.
(τρόμαξα τώρα - λες να γίνω ΠΑΣΟΚ;;;)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Χα!!!! α.α. (αντ' αυτού. Ρίκου εννοώ)
Καλή σας βδομάδα

Μαριλένα είπε...

Holly,
ευχαριστώ, το χρειαζόμουν όντως :-).
Εγώ πάλι ξέρω ένα άλλο blog που έχει απογειωθεί και (οποία έκπληξη!) το έμαθα από σένα.

Νερίνα, επίσης, και τι βδομάδα, αύριο άδεια, μεθαύριο απεργία, τι άλλο να ζητήσει κανείς..

Μαριλένα είπε...

Holly , όταν νιώσεις τέτοιες τάσεις παίξε την πουρούδα να σπεύσω-τη Νερίνα δεν τη φοβάμαι.