19.3.08

Πες μου κάτι που δεν ξέρω


Χτες είχα άδεια, ο Ρίκος συνερχόταν από μια μίνι ίωση κι έτσι δεν τον έστειλα σχολείο και βγήκαμε να δούμε πώς ζει ο κόσμος όταν δε δουλεύει ή μορφώνεται αντιστοίχως.
Η ζωή είναι για τους συνταξιούχους και τους εισοδηματίες ήταν το πρωτότυπο συμπέρασμα στο οποίο αμφότεροι καταλήξαμε-εγώ κατέληξα κι ο Ρίκος που περιμένει και τη σημερινή εξόρμηση στη Βεϊκου συμφώνησε.
Στη φωτογραφία είμαστε τα μοναδικά άτομα σημαντικά κάτω των τρίτων –ήντα στο πάρκο. Α, και οι καθαρίστριες που κολάτσιζαν ανέμελα ανάμεσα στις σερπαντίνες που δεν είχαν μαζέψει από την Καθαρή Δευτέρα (αισίως τη φετινή).
Κι αφού το ποστ πήρε αυτόν τον καταγγελτικό χαρακτήρα συνεχίζω. Κόβονται τα φανάρια κι αναδύθηκε άλλο ένα σέξι κομμάτι της αναίσχυντης κυκλοφοριακής αγωγής ημών. Παρότι το ρεύμα τους δεν κινείται, οδηγοί εμφορούμενοι από τα ιδεώδη του διαφωτισμού περί ευημερίας κοινωνικού συνόλου τσουλάνε τα αυτοκίνητα ανεπαίσθητα μέχρι να κλείσουν το άλλο ρεύμα που έχει το θράσος να προχωράει.
Στην αρχή έβριζα με πραγματικό κέφι κι αυταπάρνηση ενώ ο μικρός απολάμβανε τη στιχομυθία. Τώρα που απλώς έχω υιοθετήσει το γεμάτο παράπονο, προερχόμενο από άλλη διάσταση βλέμμα της Αστέρως υποψιάζομαι ότι είναι θέμα ημερών ο οχετός των προηγούμενων ημερών να αναδυθεί από το πίσω κάθισμα.
ΥΓ. Πολύ «γεια σας τι κάνετε, καλά, εσείς» έχει καταλήξει το blog εσχάτως.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το δικό μου μπλογκ έτσι ξεκίνησε και μάλλον έτσι και θα τελειώσει αλλά
καθόλουδενπειράζει!

συμμερίζομαι απολύτως το ιεροτελεστικό της καλημέρας, καληνύχτας κλπ και όταν κινδυνεύω να μιλάω μόνη μου, τα λέω από μέσα μου - να το ξέρεις.

επίσης όχι Αστερω
Οφηλία
(που ήταν και καστανή)

Καλημέρα
Πως είστε σήμερα;
Καλύτερα.
Ευχαριστώ
:)

Μαριλένα είπε...

Holly, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διότι μετά το σκέφτηκα-ως άλλη ενοχική Νερίνα-δι' εμέ ομιλούσα ότι έχω αρχίσει να παραληρώ. Το δικό σου γεμίζει με διαμαντάκια-κι επ' αυτού δε σηκώνω διάλογο indeed.
ΔΕΝ είμαι καστανή πλέον, έχει πέσει πολύ ντεκαπάζ! Όχι ιδιαιτέρως πετυχημένο αφού όταν ρώτησα το Ρίκο μού είπε ότι τα μαλλιά μου είναι μαύρα-μαύρα??-ε και κίτρινα, συμπλήρωσε. Με πιανς.

Ανώνυμος είπε...

θα ασχοληθω με το μαλλι και οχι με τα νεκρα φαναρια ,ουτε με το σε ποια ηλικια αξιζει να ζει κανεις( εννοειται σε φαση συνταξης , ή μετα απο ενα ....πλουσιο γαμο με πολλες ντανταδες και φιλιπινεζες τριγυρω) και λεω λοιπον.
Μια και εγω χρειαζομαι αλλαγη στο κεφαλι και μαλλον τη χρειαζεσαι και εσυ, δεν σινουμε ραντεβου σε κανενα κομμωτηριο να πιουμε και τον καφε μας , να κανουμε και τα κεφαλακια μας διαφορετικα????
σκεψουτο.

Ανώνυμος είπε...

η Νερίνα είναι η ενοχική;

μάααλιστα..


το κατάλαβα πως μιλούσες για σένα.

εγώ απλώς παραληρώ στριφνά και σφιγμένα - προς το παρον.



έγινες μέλισσα;;;
(Σε πιάν!)

butterfly είπε...

Καλημέρα! Τώρα μιλάς στον άνθρωπο που δεν αντέχει να μην κάνει κοπάνα μια φορά το τρίμηνο για το καλό υποδυόμενος τον άρρωστο, μόνο και μόνο για να βολτάρει στην πόλη καθημερινή (ω, ναι). Ευτυχώς που δε με έχει πάρει κανένα μάτι, να λες.

Για την κυκλοφοριακή αγωγή ας μη μιλήσω, γιατί κάθε απόγευμα κινδυνεύω με το ποδηλατάκι μου να με φάνε λάχανο αφιονισμένοι οδηγοί Πόρσε (και βάλε) που γυρίζουν από την τράπεζα στην πολιτισμένη Ζυρίχη. Τουλάχιστον θα πάω με class δηλαδή.

Μαριλένα είπε...

Μαρία μόλις το ανανέωσα το bee-look, αλλά αν είναι ο μόνος τρόπος να βρεθούμε να το σκεφτώ.
'Ελεγα από Τετάρτη που θα έχει επιστρέψει και η Αθανασία να κανονίζαμε τίποτα. Σκέψου το κ ομιλούμε.
Holly,, ναι τη Νερίνα, σκεφτόσουν καμιά άλλη? :-p
Στρυφνό ούτε κατά διάνοια-σφιγμένο ίσως ελάχιστα, απολαυστικό πάντως-ναι, στο στυλ γραψίματος αναφέρομαι.
Butterfly, τώρα μας πατάτε τον κάλο, αγαπητή-τον χαμηλά, όχι τον ψηλά. Εμένα τις 2 μέρες που έμεινα πολύ με άρεσε η πόλη σας, έχει όντως αφιονισμένους οδηγούς? Πόσο καιρό λείπετε από τη γλυκιά πατρίδα, φιλτάτη? (για να έχουμε κοινό ορισμό του "αφιονισμένοι" ρωτάω) Αχ, αχ κ πάλι αχ.
(οι βόλτες καθημερινή είναι μαγικές όντως :-))

mamma είπε...

Κι εγώ βρίζω στο αυτοκίνητο με πραγματικό κέφι αλλά τώρα τελευταία μου βάζει πάγο ο Τρομερός Υιός μου :-(

Πολλά πολλά φιλιά!!!!

ΥΓ. να θυμηθώ να φτιάξω τα μαλλιά μου, τώρα που το ανέφερες;-)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Εγώ αυτοτιμωρούμαι. Έκοψα τα μαλλιά στο πόντο και άφησα το γκρι να ξεχυθεί ελεύθερο

(Ψυλλιάζομαι ότι το θέμα δεν ήταν τα μαλλιά..)

Και επίσης όχι Αστέρω, Αστέρω είμαι εγώ, πάρε την Οφηλία που περισσεύει στη Holly

Καλό βράδυ σε όλες σας πια

butterfly είπε...

Ω, Νερίνα! :*

Μαριλένα, σήμερα γιορτάζουμε το τέλος της γκρίνιας (μου)! Γενικά είναι ήρεμοι οι οδηγοί, εκτός από τις ώρες 4-5-6 ακριβώς στο κέντρο, οπότε οι λυσσασμένοι τραπεζίτες γυρίζουν σπίτι με το πανάκριβο αυτοκίνητο που δεν μπορούν να τρέξουν γιατί κάθε εκατό μέτρα έχει φανάρι ή διάβαση, οπότε και πάμε μαρσάροντας. Συνδύασέ το με το Ανέμελο Άτομο (εμένα) πάνω στο ποδήλατο μέσα στο χαμό, και αντιλαμβάνεσαι.

Ένα καλό βράδυ σε όλους!:)

Μαριλένα είπε...

Mamma, αυτή είναι μια πραγματική θυσία, κι εμένα μού λείπει-σοβαρολογώ, αν δεν εκτονώνεσαι ενίοτε δεν αντέχεται η οδήγηση στην Αθήνα.

Νερίνα, το θέμα μαλλιά είναι πάντα ΤΟ θέμα, μην μπλέκεσαι. Πρόκειται για καινούριο λουκ ή ανέκαθεν?

Butterfly, τι έγινε δηλαδή σήμερα? Ωραία η εικόνα υμών πάνω στο ποδήλατο κι ακόμα πιο ωραία αυτή των τραπεζιτών που μαρσάρουν-αααχ, εδώ αποκαλύπτω πολλά απωθημένα..
Ας είναι, επίσης καλό βράδυ, φιλιά :-).

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Όχι είναι καινούργιο λουκ, παραπέμπει στο "μαμά γερνάω και μπορεί τελικά να έχει πλάκα".
(Μεταξύ μας βαριέμαι τα κομμωτήρια και τις κομμώτριες/κομμωτές)
Να ονειρευτείς σκουλήκια*
(παραίνεση εκ του "βασιλιά των λιονταριών")

Μαριλένα είπε...

Νερίνα, αυτό το 'μαμά γερνάω' το ένιωσα τις προάλλες που είδα έναν κολυμβητή-προπονητή γύρω στα 20 κάτι κι ένιωσα το μη αναστρέψιμο της κατάστασης (μου). Κάτι θα ΄χει γράψει ο Χόλινκγχερστ για τα νεανικά αντρικά σώματα αν το βρω θα επανέλθω.
Τα σκουλήκια μου διαφεύγουν εντελώς, είτε ευχή είναι ή βουντού δηλώνω άγνοια.