11.4.08

Πριν τον καφέ

Θυμάμαι ένα επιτύμβιο επίγραμμα από το «Tελευταίες έξοδοι», το παραθέτω από μνήμης. Έγραφε λοιπόν, «ενθάδε κείται η τάδε που κάηκε στην πυρκαγιά που άναψε το μη εύφλεκτο φωτιστικού οινόπνευμα δείνα». Ε, στο δικό μου θα λαξέψουν «ειδικό (σχολείο) ή κανονικό»? Τις πρωινές ώρες κλίνω υπέρ του ειδικού, μεσημβρινές είμαι υπέρμαχος του κανονικού και τανάπαλιν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το καινούριο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή επιβάλλει την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών σε σχολεία-όχι σε κέντρα ημέρας χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας όπως λειτουργούν αρκετά ιδιωτικά σήμερα. Στο τηλέφωνο μιλούσα με ένα μπαμπά παιδιού με αυτισμό που με προϊδέασε ότι τα ειδικά σχολεία φέτος ίσως γεμίσουν ασφυκτικά φέτος λόγω του νέου νόμου-χμ.

Άλλη μια παράμετρος να λάβω υπόψιν, από αύριο όμως, διότι σήμερα το απόγευμα βγαίνω για bookhunting και καφέ με εκλεκτή συντροφιά, καλό ΣΚ.

15 σχόλια:

mamma είπε...

Καλημέρα!
Αυτούς τους συνειρμούς που κάνεις, να τους προσέξεις:-)))

ΥΓ. καφέ και τσάι;-)

Μαριλένα είπε...

Mamma, το ξέρω το ξέρω-το τσάι εννοώ :-)

roula karamitrou είπε...

Μαριλενάκι, τουλάχιστον η ΑΕΚ, έπαιζε με τον Παναθηναϊκό, προχθές ή το'χω τελείως χαμένο;)
Τα συγγνώμη μου στους άντρες σου και καλό καφετσάι, κόρες:)

Μαριλένα είπε...

Ρούλα, βρήκες άνθρωπο να ρωτήσεις :-), ευχαριστούμε πολύ, σε περιμένουμε σε επόμενο.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Είναι Παρασκευή.
Ναι τελευταία θέλω σα το Ρίκο τα πράγματα στη θέση τους
Καλό σ/κ

athanasia είπε...

Χαμογελάω πονηρά ενόψει του καφέ... :)

΄Οπου νάναι, πρέπει να εφεύρεις μπλογκοπαιχνίδι (με ελεύθερη συμμετοχή), με θέμα "τί θα λέει το επιτύμβιό μου". Θα πέσει πολύ γέλιο!

:)

mamma είπε...

@athanasia
Τι ΦΟΒΕΡΗ ιδέα!!!!!

Μαριλένα είπε...

Φωτούλα, ανησυχώ, μας τα λες περίεργα :-(.

Αθανασία, ύστερα λένε ότι εγώ έχω περίεργες ιδέες :-). Από ΄κει πάλι θυμάμαι ένας υποχόνδριος που είχε ζητήσει να γράψουν "σας το έλεγα ότι είμαι άρρωστος". Ξεκίνα!

mamma, κάνε παιχνίδι!

ΥΓ. Πάντως εμένα τα νεκροταφεία με ηρεμούν πολύ-πολύ πρωτότυπο, κι έχω κι ένα καταπληκτικό λεύκωμα του Φάις, το Ύστερο βλέμμα, με ταφικές φωτογραφίες που παίζει τον ίδιο ρόλο.

mamma είπε...

Τα νεκροταφεία με ηρεμούν κι εμένα, οι καλύτερές μου βόλτες!
Σιγά καλέ να μην είναι περίεργο;-)

ΥΓ. να το βάλω στα προσεχώς μου (το παιχνίδι;) ή θα το κάνεις εσύ;

Μαριλένα είπε...

Βάλτο, mamma, αυτό εννοούσα κάνε παιχνίδι.
(εσένα, τον Κούντερα κι εμένα ηρεμούν τα νεκροταφεία-άρα μοιραία κ τη Λιάνη).

mamma είπε...

Σου είπα, αυτό με τους συνειρμούς να το προσέξεις:-P

Μαριλένα είπε...

Mamma, μα...
Λοιπόν μη με αγχώνεις, έχω μια παρουσιάση σε λίγο (13.30) κ ομιλούμε περί φοβηρού άγχους, αν τα μπουρδουκλώσω θα το γυρίσω σε αυτισμό να με λυπηθούνε, οι βρωμορουμάνοι! Βρωμορουμάνοι διότι έμαθα ότι κάνουν κι ερωτήσεις αντί να κάθονται να βγάζουν το σκασμό κ ν' ακούνε. Α στο καλό!

athanasia είπε...

Καλή επιτυχία στην παρουσίαση!

Πρόσεξε, το να το γυρίσεις στον αυτισμό, έτσι κι έτσι, μην το γυρίσεις σε νεκροταφεία και επιτύμβια, γιατί θα φρικάρουν οι άνθρωποι...

Υ.Γ. Βάλτε με κι εμένα στην παρέα των συμπαθούντων τα νεκροταφεία (με class όμως, όχι αυτά με τα μεταλλικά βαζάκια και τα πλαστικά/υφασμάτινα άνθη...), αλλά να λείπουν κάτι συνειρμοί που είδα και με τάραξαν... :)

butterfly είπε...

Εκλεκτές κυρίες, τι συζήτηση!:) Εμένα πάλι με στενοχωρούν τα νεκροταφεία, για όλους τους ανθρώπους που δεν έπρεπε να'ναι εκεί...

Αλλά για να μην το βαρύνω, αντιγράφω verbatim κείμενο από αστεία φωτό που είδα: "ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ."

(μα την αλήθεια, αν διάλεγα επιτύμβιο, πολύ θα ψηνόμουνα γι'αυτό).Σμακ.:)

Μαριλένα είπε...

Butterfly, έχεις δίκιο, σκεφτόμουν πολύ το σχόλιο σου και ανασκευάζω: εποχές που δεν υπάρχει κάτι απειλητικό κοντά (κ να το ξέρω) με ηρεμούν τα νεκροταφεία. Κύριος οίδε, τι νόημα βγαίνει..