20.4.08

Μικρά μικρά ώρες πριν την αναχώρηση

(κάτι άνθρωποι σαν τη Φωτούλα σε παρασύρουν και πατάς όρκους κι εξαγγελίες)

«Βιβλία, βιβλία, πόσα βιβλία» που λέει κι ο Φοβέρας στο Μπομπ κι επαναλαμβάνει με τη φωνή του Φοβέρα ο Θόδωρος κάθε φορά που με βλέπει να διαβάζω. Γενναία ψώνια προ των διακοπών, μερικά (Βιοηθική, Εν αρχή ην ο λόγος) ελπίζω να φανώ αντάξια των περιστάσεων και να τα καταφέρω. Αισιοδοξώ πάντως (θα με βοηθήσουν τα αιώνια αστυνομικά, ο Lee Child η Κρις Νέλσκοτ κι ο Philip Kerr).

Πολύ ωραίος καφές το Σάββατο με μια πραγματική κοσμοπολίτισσα φίλη. Χάρηκα τόσο μα τόσο που σε γνώρισα, είσαι τόσο έξυπνη, όμορφη και γλυκιά, όσο υποθέτει κανείς διαβάζοντάς σε, butterfly.

Τώρα που ο Θόδωρος εκδηλώνεται περισσότερο έχει αρχίσει να διαφαίνεται η προσωπικότητα του ψώνιου που έχει κληρονομήσει από τη μανούλα. Ρίκος, άνθρωπος κι εγώ στο ασανσέρ του απογευματινού κέντρου που κάνουμε μαθήματα.

Θόδωρος στοχαστικά στον άνθρωπο δείχνοντας του τα φωτάκια της οροφής: Φωτάκια!
Άνθρωπος συναινετικός: Ναι, πολλά φωτάκια!
Θόδωρος: Όχι πολλά, τέσσερα (όντως).

Αυτισμός-νευροτυπικότητα 1-0.

7 σχόλια:

Maria είπε...

χε χε , γατα ο Θοδωρης, τον εβαλε στη θεση του.

Καλα να περασετε, καλα διαβασματα,καλη ξεκουραση,με την ευχη να τα ξαναπουμε συντομα ,τοσο στο δικτυο οσο και απο κοντα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα! Ε, τι να πω τώρα εγώ! Θα πω "παρομοίως" - για το ότι πέρασα πολύ πολύ ωραία και για τις εντυπώσεις, και σταματώ εδώ!

Τρομερός ο Θόδωρος!:) Έτσι, η ακρίβεια πάνω απ' όλα, χαχαχα! Μου θυμίζει διάλογο με συμφοιτητή κιόλας. Εγώ: "μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το ροζ στο διάγραμμα;" Αυτός: "Δεν είναι ροζ, είναι magenta".

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα συνειδητοποίησα: Ο συμφοιτητής λεγόταν Rico. Αλήθεια.Χουχουχουχουχού!

aeriko είπε...

Σωστος ο Ρικος!!!!!:)

Καλες γιορτες σε ολους και προσοχη στους δρομους. (και η ευχη που δινω σε ολους...φατε λιγο κοκορετσι και για μενα!)

Φιλια!!!

athanasia είπε...

Εμένα μου αρέσει η ακρίβεια. Και πολύ σωστά ξεκαθάρισε το ζήτημα ο Ρίκος, άκου "πολλά" τα τέσσερα... [Κι εγώ τα κάνω κάτι τέτοια, κι επειδή έχω και κάτι εμμονές με τα χρώματα, μπορεί να διόρθωνα και το ροζ ως magenta...].

Χρόνια πολλά σε όλους!

Υ.Γ.1 Α, τέτοιος ενθουσιασμός με την Butterfly, θα ζηλέψουμε αι λοιπαί κυρίαι... :)

Υ.Γ. Αερικό, για το κοκορέτσι δεν τρελαίνομαι, για τα θαλασσινά τα "νηστήσιμα", όμως... Ελπίζω να συμβιβάζεσαι, η καλή διάθεση δεδομένη. :)

Μαριλένα είπε...

Μαρία, αν έχετε κέφι να περάσετε από την Ερέτρια θα χαρούμε πάααρα πολύ να σας δούμε, πολλά φιλιά, επίσης.

Butterfly, :-), εκεί τον κοιτάς το σάικο, λες ναι, και συνεχίζεις. Το 'χουν οι Ρίκοι το κουσούρι της κυριολεξίας.

Αερικό, για σένα κ μόνο σήμερα έχω φάει μισό κιλό χαλβά, 1/4 τσουρέκι, κάτι τάχαμου νηστήσιμα και συνεχίζω μέχρι να με σταματήσεις.

Αθανασία, εγώ έχω μέγα πάθος με τα ορθογραφικά λάθη, με δαιμονίζουν. Επίσης επειδή στη δουλειά είμαι σε τμήμα που ασχολείται με τη διαχείριση δικτύου με τρελαίνει όταν λέει κάποιος "τα στοιχεία αυτά δεν διαχειρίζονται από κανένα σύστημα". Γυρίζουν οι οφθαλμοί μου ανάποδα.
Ε ναι λοιπόν, τέτοιος ενθουσιασμός, ψέματα να πω?

mamma είπε...

Κορίτσια και αγόρια, αυτό με το magenta το' χω (εννοώ πως το κάνω). Ο γιός μου ήδη ξέρει τις διαφορές μεταξύ μπλε και γαλάζιου, κόκκινου με ροζ και πορτοκαλί, αυτό με το magenta δεν το έχω καταφέρει ακόμα αλλά αισιοδοξώ πως δεν θα αργήσει η στιγμή, χεχε.

@Αερικό
Για το κοκορέτσι στηρίξου πάνω μου!

Καλημέρα σε όλους/ες και καλή βδομάδα!

ΥΓ. τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει "τα στοιχεία αυτά δεν διαχειρίζονται από κανένα σύστημα";