13.5.08

Διάφορα ασύνδετα


Αυτό στο οποίο έχουν εξελιχθεί οι ζωγραφιές πιθανολογώ ότι είναι η νέμεση για τη ροπή μου προς το μακάβριο και το στοιχειωμένο, τα θανατουλιάρικα και τα δολοφονικά, τον Τιμ Μπάρτον και τις «28 εβδομάδες μετά». Τα ανθρωπάκια είναι πλέον σαν πόλτεργκάιστ, μοιάζουν να υπερίπτανται γύρω στα 20 εκ. πάνω από το έδαφος, να κατευθύνονται προς τα ΄κει που τα καλεί η φωνή του αίματος, όλα κάτω από ένα αρρωστημένο ηλιακό φως. Μόλις άρχισε να θυμίζει τη μπαλάντα του αρχαίου ναυτικού το ποστ-all in a hot and copper sky, the bloody sun at noon, οπότε αλλάζουμε κλίμα.

Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους ηλίθιους που κατάφεραν να μείνουν άνευ βενζίνης από τη Δευτέρα κιόλας. Παρόλα αυτά δε μού λείπει το αυτοκίνητο, διότι ο Ρίκος την Κυριακή είδε φόρμουλα. Εξηγούμαι, όποτε βλέπει φόρμουλα το τέκνο μαρσάρει και σπινιάρει για αρκετές μέρες και το μιμείται με εξαιρετική πιστότητα. Τουτέστιν, μπορεί να κυκλοφορώ με λεωφορεία και πόδια, αλλά μπαίνοντας στο σπίτι απολαμβάνω τον καθαρόαιμο ήχο της βρυχώμενης Φεράρι να ξεχύνεται από το σαλόνι καθώς ο μικρός ορμάει να με υποδεχτεί.

Αυτά τα παρανοϊκά, αύριο υπόσχομαι να ακολουθήσει (ελάχιστα πιο) συγκροτημένο ποστ.

18 σχόλια:

The Gasbird Familly είπε...

Αντε,εύχομαι και Σουμάχερ ο Ρίκος.Καιρός πλέον και η Ελλάς να αναδείξει έναν οδηγό Formula 1 παγκοσμίου κλάσης....Forza Rikoooo...οι πίστες σε περιμένουν!!!
Υ.Γ.:Ο άντρας σου πάντως την Κυριακή ήθελε δεν ήθελε έκανε γιόγκα ,καθήμενος σε στάση οκλαδών-διαλογισμού μέσα στο παιδότοπο δεχόμενος καρτερικά επί αρκετή ώρα τις βολές κατά ριπάς από το Ρίκο,φτιάχνοντας μια αξιοζήλευτη συλλογή από μπαλλάκια όλων των χρωμάτων!!!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

"Διαβάζοντας" την εικόνα και να με συγχωρήσει η Χόλλυ, που ψυλλιάζομαι ότι είναι πιο ειδική στο άθλημα:
Μπροστά πάει ο Θοδωρής απτόητος, πίσω του, καταϊδρωμένο τον κόβω, ο πατέρας (πρέπει να αρχίσει πάραυτα γυμναστήριο ή έστω θαλάσσιο σκι) και πιο πίσω, με ξεκάθαρο το ύφος της υπεροχής που δίνει η καλή φυσική κατάσταση, εσύ.
Συμβουλή, επειδή τον ήλιο τον κόβω ορεξάτο, μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακό ή αντηλιακό, πάντα τα μπερδεύω αυτά, τέλος πάντων κατάλαβες τι πρέπει να βάζετε
Καλή μέρα να έχουμε όλοι μας
Υ.Γ. Το πάθημα σου με την βενζίνα πάλι με βάζει σε σοβαρές σκέψεις καθότι μου αναιρεί το "νους υγιής εν σώματι υγιεί", αλλά δεν πτοούμε ιδιαίτερα γιατί και το "η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά" άτοπον αποδείχτηκε

athanasia είπε...

To μυαλό σου και μια λίρα ότι η ζωγραφιά δείχνει ότι σου έμοιασε στη ροπή προς το μακάβριο και το στοιχειωμένο. Μια χαρά τα είπε η Φωτούλα (λέω εγώ, με το θράσος της μη ειδικής στα "ψυχοδιαβάσματα", με το θάρρος όμως του ανθρώπου που δεν τα καταφέρνει κι άσχημα να "βλέπει" εικόνες -είδες μετριοφροσύνη?...).

Για την μίμηση των ήχων της φόρμουλας, :). Η Χριστίνα, ομοίως εξαιρετικό αυτί, έχει πλουσιότατο ρεπερτόριο ήχων (πώς κάνει το πλυντήριο, πώς κάνει το κουδούνι της κάτω πόρτας, πώς κάνει το κουδούνι της επάνω πόρτας, και πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και ανθρώπινες φωνές).

Καλημέρα σε όλους - και ιδίως στον νεοφερμένο μπαμπά [αυστηρά μεταξύ μας, οι μπαμπάδες έχουν συχνά μια τάση να στέκονται λίγο παράμερα, τους καταπίνει το άγχος, εκτιμώ ιδιαιτέρως τις εξαιρέσεις...] :)

The Gasbird Familly είπε...

Αθανασία,ναι η αλήθεια είναι πως οι μπαμπάδες στέκονται κάπως παράμερα,αλλά επειδή ακριβώς με τρώει το άγχος της δουλειάς ,οι λίγες ώρες που μου μένουν με τα παιδιά μου ,λειτουργούν ως αγχολυτικό, είτε παίζοντας μαζί τους ,είτεκυνηγώντας τα για τις σκανταλιές τους...καλή σου μέρα κι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα¨!!!

Ανώνυμος είπε...

Η δική μας μικρή δημοσιότητα!!!

Πήγα πριν μια ώρα να πάρω το παιδί από το σχολείο και βλέπω όλους έξω στον κήπο κόσμος φωτογράφοι κάμερες του ΑΝΤ1!!!
Λέω μέσα μου να αγχωθώ ή όχι;;;;;;
Στην εξώπορτα με περιμένει μια δασκάλα και με ενημερώνει ότι είναι το συνεργείο του ΑΝΤ1 από την εκπομπή της Μαρί Κυριακού "Με αγάπη" και τραβάνε πλάνα για να τα δείξουν, μαζί με ένα αφιέρωμα για τον σύλλογο "Ανοιχτή Αγκαλιά" που ίδρυσε το κέντρο ημέρας μας !!! Η καρδιά μου πάει στη θέση της και η τάση λυποθυμίας μου εξαφανίζεται αμέσως.
Το καμάρι μου μαζί με τους φίλους του τρέχουν κάνουν τσουλήθρα και το συνεργείο τους τραβάει.
Δεν θα δείξουν προσωπα μου λέει αμέσως η δασκάλα μην ανυσηχείτε!!!Ε να μην στιγματίσουμε τα παιδιά!!! Γιατί καλή μου της λεω είναι κάτι που κρύβεται; Οταν πάμε στην παιδική χαρά ή οπουδήποτε δεν φαίνεται;;;; Μένει άναβδη με την απάντησή μου ως συνήθως τέτοια μαργαριτάρια έχω παντα έτοιμα και με βλέπει το παιδί μου και φωνάζει :"μαμά"!!!! Α!!! αμα είναι να με λεει μαμά να μας ξανάρθουν λεω και ο κάμερα μαν γελάει και με κόβει από πάνω μέχρι κάτω!!! Ασε φίλε είναι να μη σου τύχη , τα αυτονόητα να προσφέρουν αφορμή για γλέντι!!! ΣΟΚ ο τύπος ξερός...!!!!Θα κάνει μέρες να συνέλθει!!!

Αντε να δούμε τώρα πότε θα μας δείξουν!!!!

Αντε καλή σας μέρα .... και μη ξεχνάτε είναι ακόμη Τρίτη και 13 του μηνός!!!!

angela

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Angela...ένα αυτόγραφο όποτε σου είναι εύκαιρο...όσον αφορά για τα αυτονόητα αυτού του τύπου...να ξερες μόνο πόσο δίκιο έχεις!!!!!

angela είπε...

Πολύ ευχαρίστως το αυτόγραφο αλλά θα πρέπει να σας υπογράψει η "φίρμα" ο Νεκτάριος δηλαδή!!!
Angela

The Gasbird Familly είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Gasbird Familly είπε...

Αντζελα με μεγάλη μας χαρά να το υπογράψει η φίρμα ο Νεκτάριος...!!!!

butterfly είπε...

Εμένα πάντως μου φαίνεται συγκινητικό που προσπαθείς να μην είσαι κουκουβάγια και κουκουβαγάκι της...:)

Οι ζωγραφιές είναι πάαρα πολύ ωραίες, και να κι ένα συγκινητικό ποιηματάκι:

Her skin is white cloth,
and she's all sewn apart
and she has many colored pins
sticking out of her heart.

She has many different zombies
who are deeply in her trance.
She even has a zombie
who was originally from France.

But she knows she has a curse on her,
a curse she cannot win.
For if someone gets
too close to her,

the pins stick farther in.

του Burton.

Υ.Γ. Επίσης, λες ο Ρίκος να σου λέει εμμέσως πλην σαφώς να βάψεις το μαλλί κόκκινο;

Ανώνυμος είπε...

Μαριλενα, αφου το παιδι ζωγραφιζει χρησιμοποιωντας χρωματα, η ψυχολογια του ειναι θετικη.Αν εβαζε μονο μαυρο χρωμα,τοτε θα σου ελεγα οτι υπαρχει προβλημα, (και δεν τα βγαζω αυτα απο το μυαλο μου ).Ρωτα τον ποιους ζωγραφισε και αναλογα με τη θεση που τους ζωγραφισε υπαρχει ερμηνια.

Αντζελα μου, το θεμα της ΜΗ εκθεσης προς τα εξω ειναι κατι που με θυμωνει και εχω σκοπο συντομα να κραξω επωνυμα και ανωνυμα

angela είπε...

Μα γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;;;
Αν κρυβόμαστε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό ο αυτισμός!!! Είναι;;; Εγώ ξέρω ότι έχουμε είναι δικό μας και δεν το κρύβουμε, άλλωστε αν κρυβόμαστε πως θα μας μάθουν;πως θα μας γνωρίσουν; και θα μας αποδεχτούν;
Εχω άδικο μήπως;;;

angela είπε...

Μαριλένα μου εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι ζωγραφιές του Ρίκου.
Μακάρι και μένα να πέρναγε στο επόμενο στάδιο από τις γραμμές(τις μουτζούρες δηλαδή) και να έφτιαχνε κάτι άλλο... Ηδομεν!!!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Όλη την ημέρα κάτι με τρώει. Κάτι έχω κάνει λάθος το νοιώθω, αλλά δε μπορώ να το εντοπίσω. Τσέκαρα κουζίνες, φούρνους,πλυντήρια, παιδιά, άντρα, γάτο, το ανάδρομο της σελήνης, τίποτα. Αλλά αυτή η αίσθηση εκεί. Και επιτέλους το βρήκα κρυμμένο εδώ μέσα "δεν πτοούμε",με "ε".
Για την αποκατάσταση "δε πτοούμαι" το ορθό.
Το κακό όμως είναι ότι πια στερήθηκα και τη τελευταία δικαιολογία για να μην συνεχίσω το σίδερο. Και όχι δεν ΕΧΩ ΕΜΜΟΝΕΣ!!!!
Καλό βράδυ σε όλους μας

Μαριλένα είπε...

Gasbird, φίλτατε, ευχαριστούμε για τις ευχές και για τη μαρτυρία περί απασχόλησης συζύγου, μού είσαι χρήσιμος :-). Θα προσθέσω λινκ σου μόλις πάρω ανάσα-τουτέστιν αύριο.

Φωτούλα, βενζίνη δεν πρόκειται να βάλω αν είναι να σταθώ στην ουρά και να συνεισφέρω και στο φουαγκρά του βενζινοπώλη. Κάθομαι σπίτι τα απογεύματα, ακυρώνω μαθήματα, αλλά στην ουρά δε θα με δεις-εμμονές? Εμμονές. Το διάβασμα της εικόνας δεν το σχολιάζω και θα αφήσω τη Χόλυ να σε περιλάβει.

Αθανασία, σβήνει σιγά σιγά ο ήχος και ησυχάζουμε, υπήρξαμε μονεγάσκοι και τώρα προσγειωνόμαστε.

Μαριλένα είπε...

Αντζελάκι, δίκιο έχεις είναι μεγάλη η χαρά, τι να λέμε, πολύ χάρηκα που το διάβασα, να μου τον φιλήσεις :-).

Butterfly, τα ΄χουμε αυτά τα ποιήματα, νομίζω το ΟΞΥ τα ΄χει μεταφράσει αν θυμάμαι καλά :-).
Το μαλλί δεν αλλάζει επουδενί, είδαμε και πάθαμε να πετύχουμε αυτό το ακαταμάχητο ξανθομαύρο.

Μαρία, καθοδηγούμενος ο Ρίκος ζωγραφίζει εγώ διαλέγω συνήθψως χρώματα, άρα εγώ είμαι καλά :-).

Μαριλένα είπε...

Άντζελα, ξαναλέω αν τον αφήσεις μόνο του θα μουτζουρώσει, όταν καθόμαστε μαζί θα ζωγραφίσει ό,τι λέω και ενίοτε χρειάζεται να το κάνω ταυτόχρονα σε άλλο χαρτί ή να το κάνουμε μαζί, μην αγχώνεσαι όλα θα έρθουν.

Φωτούλα, με τρομάζει η ομοιότητά μας ώρες ώρες, σε διπλανά δωμάτια ίδια πτέρυγα θα μας βάλουν, φοβούμαι..

aeriko είπε...

1ον Τι ειναι πόλτεργκάιστ???

Η εικονα μου κανει την μαμα Μαριλενα να κυνηγαει δυο αλλα μελη της οικογενειας για ζημια που κανανε τα οποια ηπιανε red bull και βγαλανε φτερα να πανε στον ηλιο!!!!:)

Αυτο με την (μη) δημοσιοτητα δεν το καταλαβαινω και πολυ. Καποιοι που εχουν "ευκολα" ή "λειτουργικα" παιδια δεν θελουν να δειχνουν οτι εχουν προβλημα και καποιοι με τα "δυσκολα" ή "μη λειτουργικα" ντρεπονται, μηπως κανουν θορυβο, αρπαξουν κλπ κλπ.

Δυστυχως λιγος κοσμος ξερει για τον αυτισμο και αν δεν βγαινει προς τα εξω, δεν θα μαθει κανεις. Βλεπωντας ο κοσμος τα πιο δυσκολα, ξεφευγει και απο τον Ανθρωπο της Βροχης. Χωρις να εννοω οτι ειναι ευκολο για καποιον γονιο να φωναζει εμμεσα, για το προβλημα του στην αρχη.

Το σχολιο της Angela, για τον ant1, μου θυμισε περιστατικο πριν καποια χρονια στον ξενωνα στην Λαρισα, που παλι ειχανε παει απο τον ant1 να παρουν στιγμιοτυπα και ο αδερφος μου θυμηθηκε εκεινη την στιγμη μετα απο καμια δεκαρια χρονια την αγαπη του για κωλοτσεπες απο τζιν. Του αρεσε να τις ξηλωνει. Φυσικα βρηκε και τον καταλληλο στοχο, τον καμεραμαν που με την τεραστια καμερα που ειχε, του ηταν δυσκολο να ξεφυγει.

Αποτελεσμα, ο καμεραμαν με ξεσκισμενο τζιν, προσπαθωντας να γλιτωσει μαζι, με την τσεπη εφυγε και το τζιν, ολοι να γελανε και αυτος να βριζει που δεν τον βοηθησε κανεις με την καμερα.

Καλημερα!!!