26.5.08

Αγαπητό ημερολόγιο,

Παρασκευή βράδυ: τραπέζι γάμου, βάσκανος μοίρα μας θέλει ομοτράπεζους με 3 πάμπλουτους 30ρηδες και τα μοντέλα συνοδούς τους. Όλη νύχτα η συζήτηση αφορούσε τη σκοποβολή-χόμπυ του ενός- τα τριώροφα τους στο Ντράφι και πλην του «ουάου» άλλη τρισύλλαβη λέξη δεν ακούστηκε. Συμπαθέστερες όλων οι τρεις κοπέλες, που μη συμμετέχοντας στη συζήτηση-κόλαφο έμοιαζαν με στοχαστικούς Τσόμσκυ στη βελτιωμένη 90-60-90 έκδοση.

Σάββατο πρωί πριν την Ερέτρια: κοιτάζοντας μια ζωγραφιά με το Ρίκο συνειδητοποιώ ότι έχει ξεχάσει τα περί αγοριών κοριτσιών (κοντά μαλλιά, μακριά μαλλιά). Εν εξάλλω καταστάσει τυπώνω και πλαστικοποιώ φωτογραφίες από το ίντερνετ (girl long hair, ιδανική αναζήτηση για να σε εντοπίσει η δίωξη παιδόφιλων) για να δουλέψουμε στην Ερέτρια. Ζωγραφίζουμε τα μαλλιά τους, τις χωρίζουμε σε δυο κουτιά, προς το παρόν η σύγχυση παραμένει.

Κυριακή ενώ πάμε για μπάνιο, περνώντας με το αυτοκίνητο κοντά σε ιχθυοκαλλιέργειες: Ρίκος, με το ύφος του ανθρώπου που λίγο έλειψε και όλα πήγαν κατά διαόλου, δείχνοντας τις από δεκαετίας τουλάχιστον εγκαταστάσεις: «Ποιος τα έβαλε αυτά στη θάλασσα?». Του είπαμε δυο λογάκια για τα ψάρια που είναι εκεί μέσα αλλά ήταν πολύ αναστατωμένος με την ερώτηση, την επόμενη φορά θα μπορέσει να ακούσει την απάντηση.

11 σχόλια:

MiKy είπε...

καλημέρα Μαριλενάκι!
μου αρεσει πολυ ο τροπος που αντιμετωπίζεις αυτά που δεν κανει ο Θοδωρής!

The Gasbird Familly είπε...

Παρασκευή:WOWWWWWWW!!!...χαχα καλά κάνω εγώ και αποφεύγω τέτοιες παρέες γιατί μου βγαίνει κάτι σε αριστερίστικο ειρωνικό υφάκι και κάνω τη παρέα ...κώλο!!!
Σάββατο:Θα σου πρότεινα 2 φωτογραφίες:Salma Hayek & Eva Longoria.
Κυριακή:Που να του λεγα δηλαδή πως υπάρχει επιδοτούμενο πρόγραμμα γιά αστακοκαλλιέργεια στο βουνό!!!

Φιλιά σε όλους σας από όλους μας!!!

athanasia είπε...

Τραπέζι γάμου: Δεν ξέρω πώς το παίρνεις εσύ, αλλά αυτό που σκέφτομαι σε κάτι τέτοια (και το κρύβω όσο μπορώ πιο προσεκτικά) είναι ότι υπάρχουν αρκετοί πολύ ανόητοι σ' αυτή τη ζωή και περνάνε και πολύ καλά (ήτοι, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με πλήρη αδιαφορία για όλους τους υπόλοιπους θνητούς), το οποίο με δαιμονίζει κατά περίπτωση, ειδικά αν είμαι στις κακές μου...

Για τη διαφορά που στηρίζεται στα κοντά-μακριά μαλλιά, πιθανόν να μην "φταίει" μόνον ο Ρίκος που δεν το πιάνει. Υπάρχουν πολλά κοριτσάκια (και κοπέλες) με κοντά ή σχετικά κοντά μαλλιά. Φοβάμαι να συστήσω το κλασικό κριτήριο διάκρισης, γιατί -ως γνωστόν- τα παιδιά με αυτισμό δεν διακρίνονται για την διακριτικότητά τους σε κάτι τέτοια... Κι είναι και παρατηρητικά, όπως άλλωστε φαίνεται από το ιχθυοτροφείο... :)

Καλημέρα-καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικό το τρίτο!!!
μα ε ξαι ρε τι κό.

το δεύτερο μην σε ανησυχεί - είναι αναπόφευκτο το να επέλθει ο διαχωρισμός.

για το πρώτο σε συγχαίρω που το έφερες εις πέρας.

butterfly είπε...

Μαριλένα, νεξτ τάιμ Ρίκος μαζί. Διαφορά κοριτσάκι-αγοράκι. "Αφήνει άνθρωπο να σταυρώσει κουβέντα"-"Δεν αφήνει άνθρωπο να σταυρώσει κουβέντα". Απειλή με βρωμόξυλο που θα το θυμάται για πάντα(:Ρ) αν καταντήσει έτσι στα τριάντα.

Του είπαμε δυο λογάκια για τα ψάρια που είναι εκεί μέσα αλλά ήταν πολύ αναστατωμένος με την ερώτηση, την επόμενη φορά θα μπορέσει να ακούσει την απάντηση. Τι δίκιο που έχεις, έτσι είναι...

Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

για τις...μοντελες , θα ηθελα να ακουσω σχολιο απο τον..μπαμπα του Ρικου και οχι απο σενα.

για τον Ρικο που δεν ξερει το αγορακι και το κοριτσακι, καντου την απλουστατη ερωτηση: " Ημαμα Ρικο τί ειναι; αγορακι ή κοριτσακι; " ετσι ξεκινα το , να χαρακτηρισει τα προσωπα της οικογενειας με βαση το αν ειναι αγορακια ή κοριτσακια.Ρωτας στη συνεχεια για την γιαγια, για τον παππουκα,τη θεια κλπ.πολυ πιο ευκολα θα γινει μεσα του το ξεκαθαρισμα με το χαρακτηρισμο των ανθρωπων της οικογενειας παρα με τις ζωγραφιες(αποψη μου , μην αρχισεις τις μουντζες τωρα).Ειναι αδυνατο δηλαδη να πει οτι η μαμα ειναι αγορακι.Αν θελεις να τον βοηθησεις περισσοτερο βαλε τα ατομα της οικογενειας σε φωτο μπροστα του και τον ρωτας με βαση τις φωτο.

για τις ιχθυοκαλλιεργιες νομιζω οτι το παιδι θελει το χρονο του, ειναι πολλα αυτα που πρεπει να μαθει μεσα σε ενα ΣΚ.

ΦΙΛΑΚΙΑ Maria-Maria

roula karamitrou είπε...

Φτου σου νε μη σε βασκάνω φιλενάδα:)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Μάλλον εμένα ο Θοδωρής δε πρέπει να με γνωρίσει τουλάχιστον πριν ξεμπλογκάρει. Μόλις κούρεψα το μαλλί καρφάκι σε γκρί αποχρώσεις (δικές μου) εγώ και η Λάσκαρη ένα πράγμα, μόνο που εγώ σε πεζικάριο μάλλον φέρνω.
Να στείλω φωτογραφία να βάλεις με τα άλλα δείγματα: αυτός άντρας, αυτή γυναίκα, αυτό Φωτούλα
Καλό βράδυ σε όλους μας
Υ.Γ. Εγώ από την άλλη πάντα απολαμβάνω αυτές τις βραδιές, υπήρξε ανέκαθεν όνειρό μου αυτή η αβάσταχτη για μένα ελαφρότητα :))

Μαριλένα είπε...

Μιραντάκι, αστεία αστεία αυτή η ιστορία κοντά μαλλιά μακριά μαλλιά έχει αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη απ' όσο περίμενα.

Gasbird, άλλος (ίσως πιο φιλικός κι ανέφελος) πλανήτης οι τύποι. Για τις κιουρίες δε σχολιάζω!

Αθανασία, ενίοτε μού συμβαίνει αυτό, αλλά με σώζει ο υπέρμετρος εγωισμός μου, σπανίως νιώθω ότι περνάω χειρότερα από κάποιον άλλο ή ότι είναι πιο τυχερός. Είμαι μια κατά φαντασία Μαρία Αντουανέτα. Το πρόβλημα με τους εν λόγω ήταν η παντελής απουσία σημείων επαφής, λίγο πήγαμε να μιλήσουμε για δουλειές και το γυρίσανε αμέσως στο πόσο μάγκας είναι ο Βγενόπουλος-ένα παράδειγμα δίνω.

Μαριλένα είπε...

Holly μας, ταπεινά ευχαριστώ. Θα επέλθει, απλώς είναι λίγο γελοίο (και όχι ιδιαίτερα κολακευτικό) όταν ο Ρίκος απευθύνεται σε παιδάκι με τη λάθος προσφώνηση.

Butterfly, εσύ μου το κρατάς και θα με τρέχεις στην Πρόνοια κάποια στιγμή, το νιώθω. Έεεεελα βρε, δεν είμαστε έτσι τα κοριτσάκια..

Μαριλένα είπε...

Μαρία, ήταν από τις σπάνιες φορές που ομονοήσαμε μετά του συζύγου και συμφωνήσαμε ότι ωραίες γυναίκες ήταν και συμπαθείς.
Να ξεχωρίζουμε την οικογένεια το ψιλοκάνουμε, στους εκτός οικογενείας (που δεν είναι κ αμελητεά ποσότητα) πάσχουμε. Πολλά φιλιά :-).

Ρουλάκι, ανταποδίδω φιλενάς :-).

Φωτούλα, όταν εμπεδώσουμε όλους τους υπόλοιπους θα περάσουμε σε παραδείγματα τύπου Φωτούλα, Λάσκαρη, kiss, Jon Bon Jovi(παλιός).