9.6.08

Βιβλιαράκια ΣΚ

Τελείωσα το Μανχάτταν, Τζάιη Μακίνερνι, ευφυές αποσπασματάκι:

«Άκουσα κάποτε μια ιστορία για μια διάλεξη του Τζ.Λ.Ώστιν, ο φιλόσοφος της γλώσσας. Ο Ώστιν μιλούσε κάπου, αράδιαζε ανοησίες, σε μια στιγμή λέει: ‘Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως ενώ στις περισσότερες γλώσσες δυο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση, ποτέ δυο καταφάσεις δεν κάνουν μια άρνηση.’ Και τότε, απ’ το πίσω μέρος της αίθουσας ένας τύπος λέει με ειρωνικό ύφος: ‘Ναι. Ναι.’»

Διάβασα και τα πολυδιαφημισμένα Αιχμηρά Αντικείμενα. Όντως διαβάζεται γρήγορα, όντως η τύπισσα γράφει κινηματογραφικά, αλλά (προσοχή plot spoiler!) το σύνδρομο Μυνχάουζεν ήταν αδιάφορο ακόμα και για τα δικά μου αρρωστημένα γούστα και σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ των τελευταίων 30 χρόνων όπως υπερβάλλει ο Στήβεν Κινγκ. Πάντως ήταν καλό και σίγουρα θα την παρακολουθήσω και στο επόμενο την αγαπητή Τζίλλιαν.

10 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Eγώ το Σαββατοκύριακο πήγα για μπάνιο, αλλά δεν κολύμπησα, έγινα ριγέ γιατί κάηκα και πουά επίσης και έκανε σεισμό την ώρα που τρώγαμε, ά και είχα και παράσταση των σκασμένων στο μπαλλέτο εξ ου στο ερώτημα εάν πέρασα καλά απαντώ¨"ναι, ναι!!!!"
Καλή βδομάδα σε όλες/ους μας
Y.Γ. Ξέχασα και ένα παιδικό πάρτυ, κομμωτήριο των σκασμένων για κότσους και αγορά καλλυντικών πάλι για τα σκασμένα

athanasia είπε...

Έκθεση: "Πώς πέρασα το Σαββατοκύριακο"

Eμείς το Σαββατοκύριακο πήγαμε για μπάνιο και κολυμπήσαμε. Το νερό ήταν κρύο, αλλά είχε ελαφρύ κυματάκι και πολύ μας άρεσε. Το απόγευμα ακούσαμε ένα πολύ ωραίο δισκάκι Nocturnes (Chopin), με Αrthur Rubinstein (δεν έπαιζε κι άσχημα, :), καθότι κατάφερνε να παίζει Chopin με τρόπο μη γλυκερό και μη βαρετό, εξαιρετικό επίτευγμα το βρήκα).

Τα βράδια κάναμε και παρέα (όπως συνήθως συμβαίνει στην νήσο) με ανθρώπους που δεν μοιάζουν μ' αυτούς που βλέπουμε στην Αθήνα, μεταξύ αυτών ένα ζεύγος που κάνει σεμινάρια "αυτογνωσίας" κι ένας πρώην γκρουπιέρης (απεφάνθη ότι θα ήμουν "καλός παίκτης").

Στην επιστροφή διάβασα ολίγη Αlice (Through the Looking Glass), ολίγα Κέλτικα Παραμύρια (αυτά σε μια ωραία ελληνική μετάφραση) και το βράδυ είδαμε μια ωραία παλιά ταινία με την Bette Davies ("Dark Victory", ας είναι καλά τα dvd του Αmazon).

Mετά κοιμηθήκαμε, το πρωί ήταν κλασικό πρωί Δευτέρας (νύστα κι ελαφρά βαριεστημάρα, αρχίζω σιγά-σιγά να συνέρχομαι...).

butterfly είπε...

Τρομερή ιστοριούλα η πρώτη! :)

Και αναρωτιόμουν τι έγινε με τα βιβλία σου και δεν είχαν ανανεωθεί δεξιά!

ΣΚ καλό, ωραία ψώνια. Μόνα προβλήματα ότι πέρασα το Σαββατόβραδό μου (παρά τη θέλησή μου) μ' ένα τρομερά high maintenance κορίτσι (συγκάτοικο φίλης) και ότι χτες χάθηκα στο δάσος (αλήθεια!) Μετά από οχτώ χιλιόμετρα περπάτημα πονάααααω!

Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Τσαγκαροδευτέρα σήμερα...
Δύσκολα τα πράγματα.
Η σημαία όσο μπορούσε βοήθησε αλλά την να κάνει και αυτή.
Μετά την καθιεωρμένη αργοπορία για την δουλειά, και προσπαθώντας να βρούμε δυνάμεις και να δούμε τι λέει το πρόγραμμα.....

Τσουπ... συγραφή εκθέσεων.Η σειρά μου τώρα.

Πως πέρασα το ΣΚ

Καλά ; Ναι Ναι.

Ανώνυμος είπε...

Τσαγκαροδευτέρα σήμερα...
Δύσκολα τα πράγματα.

Η σημαία όσο μπορούσε βοήθησε αλλά την να κάνει και αυτή.
Μετά την καθιεωρμένη αργοπορία για την δουλειά, προσπαθώντας να βρούμε δυνάμεις και να δούμε τι λέει το πρόγραμμα.....

Τσουπ... συγραφή εκθέσεων...

Πως πέρασα το ΣΚ

Καλά ; Ναι Ναι.

__________________________________

Μαριλένα είπε...

Φωτούλα, μάρτυς μου ο σύζυγος ότι μόλις έμαθα για το σεισμό τον ρώτησα (η αγεωγράφητη) αν το Άργος έχει σχέση με το επίκεντρο. Και με διαβεβαίωσε πως δεν, άρα πώς έγινες πουά? Άσε poy πώς έγινες πουά έτσι κι αλλιώς?

Αθανασία, πολύ χαίρομαι, καταπληκτικό ακούγεται το ΣΚ-διορθώνω (όχι κι άσχημο).

Butterfly, νικάει η βαρεμάρα σιγά σιγά, αδυνατούσα να τα ανανεώνω και τα κατήργησα. Για τη φίλη φίλης το διαβάσαμε, τα 8χλμ όμως? :-)

Μαριλένα είπε...

Συγγνώμη, δε μαρτυρά ο γαλλικός καφές έντονη, χαρισματική και δυναμική προσωπικότητα? Τότε ποιος? (εξανίσταμαι!)

mamma είπε...

Λοιπόν, κοντεύεις να με κάνεις κομπλεξική με τόσα βιβλία που διαβάζεις:-P

Εμείς το ΣΚ περάσαμε υπέροχα. Θα ακολουθήσει περιγραφή σεντόνι εις το μπλογκ της άγαμης μάνας :)

Καλησπέρα στις υπόλοιπες της παρέας...

butterfly είπε...

Ποια καλέ διαβάσατε; (με ψάρωσες τώρα) :)

Μαριλένα είπε...

Mamma, κάποιοι διαβάζουν πολύ, και κάποιοι γράφουν καλά, ναι, εσένα λέω.

Butterfly, καθόλου δεν αποκλείεται να έλεγα πατάτα-στον αναπόφευκτο πονοκέφαλο της επόμενης μέρας αναφερόμουν, αλλά μάλλον έχω μπλέξει ημερομηνίες :-).