13.6.08

Σκόρπια πριν το τριήμερο

Πρώτα ο Άλεξ, τώρα τα δυο αδερφάκια ούτε 100 μέτρα από το σπίτι τους.. Καλοί κι επίμονοι μπάτσοι που ξεσκονίζουν στοιχεία, διπλοτσεκάρουν καταθέσεις και ξετινάζουν υπόπτους υπάρχουν ή είναι αποκλειστικό εύρημα του roman policier?

Το πιο όμορφο βιβλίο που έχω αγοράσει εδώ και καιρό, ο Στίλλερ του Φρις. Κατάμαυρο εξώφυλλο, ένα περίεργο γυαλιστερό γαλάζιο τα γράμματα. Butterfly, έψαχνα ματαίως ίχνη του Φρις στη Ζυρίχη-τους σιχαίνεται τους Ελβετούς ο Στίλλερ, ε ο Φρις, ε ο Στίλλερ.

Έρωτας με την πρώτη ματιά: (ακατανόητος τίτλος) η απομάγευση του κόσμου, λέει, το έπιασα στα χέρια μου και το ξεφύλλιζα ένα τέταρτο, σκεφτόμουν τα 35ευρώ και το παράταγα και δώστου πάλι πίσω. Αν κρατήσει ο έρωτας θα επανέλθω με περίληψη.

4 σχόλια:

butterfly είπε...

Α, ρε Μαριλενάκι, έχω πεθάνει στη δουλειά, ευτυχώς που είδα και τα RSS!

To Stiller στα γερμανικά να δεις τι ωραίο εξώφυλλο που έχει...η φωτό που έχω στο μπλογκ μου το θυμίζει κάπως (αν κι είναι απ' την Ελλάδα). Το ίδιο το βιβλίο το έχω φτάσει τέσσερις φορές μέχρι τη μέση και δεν το 'χω τελειώσει ποτέ, και φαντάσου μου αρέσει!

Ο Φρις είχε πει και το τρομερό για τη μετανάστευση στην Ελβετία (σε ελεύθερη μετάφραση) "ζητήσαμε εργατικά χέρια και μας ήρθαν άνθρωποι". Αυτά που έκαναν αυτοί τότε, τα κάνουμε εμείς τώρα...

Για την είδηση δεν ξέρω τι να πω. Το είδα το πρωί και...Σαν το ασανσέρ για δολοφόνους - μόνο που στην κ*ταινία ο τύπος βγαίνει την επόμενη μέρα. Στο 'χα πει κι από κοντά - αυτό που με τρελαίνει είναι αυτά τα παράλογα πράγματα. Ένας τόσο φρικτός θάνατος, για τόσο μικρά παιδιά. Χωρίς λόγο. Εντελώς χωρίς λόγο.

Αν και δε μου βγαίνει να πω "τέλος πάντων", θα πω καλό τριήμερο! (εδώ δεν έχει τριήμερο...)

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχουν.

Μαριλένα είπε...

Butterfly, σε παρόμοια κατάσταση είμαι, έχω διαβάσει 2 αστυνομικά στο μεταξύ, αλλά πιστεύω σήμερα θα το τελειώσω. Έχει τπτ στη Ζυρίχη για το Φρις, καημό το ΄χω να μάθω.

Holly, κι εγώ πλέον αυτό πιστεύω.

butterfly είπε...

Χμ...Πολύ πιθανόν και να μην το ξέρω. Το πρώτο που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι το Max Frisch Archiv.