21.10.08

Τρία που μ’ αρέσουν


  1. Ένα από αυτά που μ’ αρέσει στις αμερικανικές εκλογές είναι που ο Ομπάμα, ο ΜακΚέιν κι η Πεϊλίν (τον Μπάιντεν δεν τον έχω εντοπίσει ακόμα) μιλάνε για τον αυτισμό στις προεκλογικές εξαγγελίες τους-και μέσω του autismvox τα διαβάζω. Πόσοι δικοί μας πολιτικοί άραγε ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά η λέξη και σε τι αριθμούς μεταφράζεται?

  2. Διαβάζω τα Γόμορρα, το βιβλίο για την ιταλική Μαφία. Πολύ ωραία γραφή από έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στο βασίλειο της Καμόρρα. Ο Σαβιάνο είναι γεννημένος μόλις το ’79, είναι περίεργο να συναντάς τόσο ωραίες γραφές μικρότερών σου, σού διαλύουν την ψευδαίσθηση ότι «ε μα κι εγώ έχω την προοπτική να γράψω κάποτε καλά».
  3. Λίγο δειλά λίγο άγαρμπα, το γεγονός είναι ότι ο Ρίκος ξεκίνησε να μαθαίνει ποδήλατο. Έπεσε τη δεύτερη φορά χωρίς να βάλει χέρια και στραπάτσαρε το θεληματικό πηγούνι του, αλλά το διασκεδάζει. Η Σ. είναι αποφασισμένη, δε δέχεται ημίμετρα, ο μικρός θα μάθει-ή θα σκοτωθεί προσπαθώντας.

14 σχόλια:

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος είπε...

Τι συμβαίνει; Δεν απεργούμε σήμερα; Η οσμή των σκανδάλων και ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης δεν φτάνει ως τα γραφεία των golden boys και των golden girls; Και πώς περιμένετε αλήθεια εσείς να πέσει ο άγριος καπιταλισμός και να βασιλέψει στην κοινωνία μας η ισότητα και η δικαιοσύνη;

Τέλος πάντων... Εμένα η Άννα φέτος έμαθε ποδήλατο. Μετά το πρώτο πέσιμο όμως (πάνω που κόντευε να μάθει) έκανε ενάμιση μήνα να ξανανέβει στη σέλα - εξυπηρετούνταν με το πατίνι της και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

houz είπε...

Ξύνεις πληγές μαριλένα.

Οι περισσότεροι πολιτικοί, δεν μιλάνε μαριλένα, απαγγέλουν με ωραίο τρόπο πράγματα που τους έχουν γράψει οι σύμβουλοί τους.
Έχουμε ξεφύγει τελείως από το μοντέλο όπου ο πολιτικός εξέφραζε την δική του άποψη και έλεγε τα δικά του λόγια. Αυτό ίσως γίνεται στο εμβρυακό στάδιο της καριέρας του.
Πλέον ικανότατες επιτροπές από τεχνοκράτες ασχολούνται με το τι θα απαγγείλει και τι όχι ο έκαστος πολιτικός.
Απλώς στην νέα ήπειρο οι επιτροπές αυτές έχουν αφουγκραστεί την κοινή γνώμη, έχουν δεί το ισχυρό και οργανωμένο γονεικό κίνημα και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ οι πολιτικοί ασχολούνται με τον αυτισμό.
Όχι γιατί «πουλάει» αλλά γιατί ο κόσμος απαιτεί.
Δεν είναι της «μόδας» είναι ανάγκη.
Στην ερώτηση πόσοι από τους εδώ ασχολούνται η απάντηση είναι όσους εμείς ( εγώ, εσύ και οι λοιποί γονείς ) έχουμε υποχρεώσει να ασχοληθούν.

Υ.Γ. Ετικέτα πότε θα οργανωθούμε παρακαλώ.

Υ.Γ. 2 Ενεκα η απεργία επιτέπετε ο καφές να είναι Irish Coffee σήμερα.

butterfly είπε...

Καλημέρα! Δεν πρόλαβα να διαβάσω για τον αυτισμό, αλλά δίκιο έχεις - ζηλεύουμε ζηλεύουμε που μιλούν. Το βιβλίο έγινε ταινία και βγήκε εδώ πρόσφατα, θα πάω να τη δω. Τέλος, την Κυριακή έφαγα (εκ νέου) τούμπα με το ποδήλατο, προσπαθώντας (η κυρία) να κάνω ακροβατικά πάνω του. Έχει καμιά εικοσαριά χρόνια ο Ρίκος πες του! Φιλάκια, καλή σας μέρα.

athanasia είπε...

Eίτε μας αρέσει είτε όχι, οι Αγγλοαμερικανοί είναι πολύ πιό προχωρημένοι απ' όλους τους υπόλοιπους στην προώθηση αιτημάτων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, και μάλιστα χωρίς φιλανθρωπικούς τόνους, τόσο εντός όσο κι εκτός της με στενή έννοια πολιτικής.

Κι εγώ ζηλεύω, κι ελπίζω όλοι μας να μην μένουμε στη ζήλια: Αυτά τα πράγματα προϋποθέτουν οργανωμένη δραστηριοποίηση των άμεσα ενδιαφερόμενων κι ευρύτερες "συμμαχίες".

Ως τότε, σαν τον Ρίκο στο ποδήλατο κι εμείς... :)

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι κάποιοι μπλόγκερ του αυτισμού έχουν πολιτικές προτιμήσεις και προσπαθούν να βοηθήσουν.

Είναι επίσης σίγουρο ότι λαμβάνονται υπόψιν και οι antivaxers που ενθαρρύνονται από τα φασιστοειδή των ΗΠΑ (ή πιο χαριτωμένα "υπερ - συντηρητικοί κύκλοι").

Εμείς είμαστε λίγο μακριά από όλα αυτά και εκεί να μείνουμε.

Αν θέλετε όμως πολιτικό ακτιβισμό είμαι μέσα 100%. Για να χορτάσουμε λόγια τουλάχιστον.

Αλλά δεν έχουμε ανάγκη από λόγια αλλά από έργα. Και μιλώντας για έργα δεν εννοώ μόνο τα επιδόματα.

Υ.Γ. Αυτός που πίνει Irish οκτώ το πρωί έχει την αγάπη μου (αν το ουίσκι είναι μάλτ).

Χρήστος ρ. (αυτός με το λίνκ)

Μαριλένα είπε...

Δε σας καταλαβαίνω Μπάμπη, ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το blog μου αυτή τη στιγμή και το φέρατε εσείς, αγκιτάτορα!

Houz, η ετικέτα μπήκε, για τα υπόλοιπα, όπως ξεύρετε, συμφωνούμε. (κάτι έχει πάθει ο λειψός μου εγκέφαλος σήμερα κ μιλάω στον πληθυντικό, διαπιστώνω).

Butterfly, αγαπημένη μας, το ξέρω για την ταινία και πρόσφατα διάβαζα ότι λόγω των απειλών κατά της ζωής του θα εγκατέλειπε την Ιταλία.

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, φοβερή η σύνδεση, παίζει βέβαια ο Ρίκος να κόψει το νήμα πρώτος :-).

Χρήστο ρ, σας έχουμε δει στη Νόηση και σας ξέρουμε, δε χρειάζεται το παρασύνθημα του λινκ :-). Το autismvox σίγουρα ομπαμα-προωθεί, αλλά επειδή εν γένει μ' αρέσουν όσα γράφει δε με ενοχλεί το συγκεκριμένο. Και ΄γω συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε έργα, εκεί είστε κι εδώ είμαστε να οργανωθούμε να δούμε τι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι στην Καβάλα ήτοι in a galaxy, far far away!!!

Χρήστος ρ.

Μαριλένα είπε...

Χρήστο, καταρχήν μ' αυτό που έγραψες θα σε περιλάβει ο houz και καμιά ευθύνη δεν έχω. Δεύτερον, στην Αθήνα ακόμα προσπαθούμε να μπούμε σε τροχιά, άλλες ελληνικές πόλεις είναι πολύ πιο μπροστά όσον αφορά συσπείρωση και αποτελεσματικότητα γονέων. Ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα.

houz είπε...

Καλημέρα.

Καλώς ήρθες χρήστο στην παρέα μας.

Οικείο το όνομα καθώς και οι απόψεις σου.

Δόξα τω θεώ μέσω iternet όλοι οι γαλαξίες έχουν έρθει πολύ πολύ κοντά και αναπόφερτα κάποια στιγμή στο μέλλον το πετάγωμε μέχρι andromeda να δω το Die Hard XXXXXI είναι πραγματικότητα.

Θα χαρούμαι να σε δούμε πάλι.

Αν βρεθείς Θεσσαλονίκη και έχεις χρόνο, κερνάω Irish Coffee με malt.

Τηλέφωνο και mail μου εύκολο να βρεθούν απο σένα.

Ανώνυμος είπε...

houz καλησπέρα και σε σένα.

Αρχές Απριλίου θα έρθω Θεσσαλονίκη για να πάρω το χαρτί του ΚΨΥ και συνεπώς υπάρχει δυνατότητα να βρεθούμε.
Μη με στήσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας θα δοθούν εν καιρώ.

Εκτός αν ο Στάθης με τα προβιοτικά και το μουρουνέλαιο βρεθεί έξω από το φάσμα. Recovery προ των πυλών!!

Χρήστος ρ.

houz είπε...

Καλησπέρα χρήστο.

Μακάρι τα προβιοτικά και το μουρουνέλαιο να γίνουν ο λόγος που δεν θα βρεθούμε.

Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση ο φαρμακοποιός ( που σου πούλησε την πρώτη ύλη ) παίρνει το σπίτι η δεν ισχύει ακόμα το στοίχημα.

Στοιχεία εύκολο να βρεθούν ( ήδη είναι γνωστά νομίζω και για τις δύο πλευρές )

Γνωρίζοντας κάποια πράγματα στο μυαλό μου και διαβάζοντας τα γραφόμενα σου νιώθω ότι θα βρεθουμε πολύ γρηγορότερα.

Οψόμεθα

houz είπε...

Eρώτηση :

Καβάλα - Θεσσαλονίκη με Ferrari πόση ώρα είναι ;

Ανώνυμος είπε...

houz που το έμαθες ότι πήρα Φερράρι?
Αλλά προφανώς λες "αυτός τώρα σε Δασαρχείο δουλεύει και κονομάει χοντρά".

Όντως βγάζω χοντρά λεφτά. Κανα δύο χιλιοστά πιο χοντρά.

Για να είμαι ακριβής τα επιπλέον για το Δασαρχείο είναι €2.400/έτος από τους ειδικούς λογαριασμούς. Αν είσαι Γεωτεχνικός ΠΕ όπως εγώ. Τυχερά δεν έχει.

Τα προβιοτικά και το μουρουνέλαιο είναι συμβουλές του Dr Weil. Δεν είμαι τόσο altie όσο αυτός αλλά πιστεύω ότι είναι σοβαρός. Και συμβουλευτήκαμε και την παιδίατρο μας σε κάθε περίπτωση.

Τι είναι λοιπόν τελικά "θεραπεία" ή "επαναφορά"? Σύμφωνα με τις Ελληνοκαναδέζες φίλες μας το να γίνει τελικά ο Σταθούλης φορολογούμενος πολίτης. Άρα περίμενε πρώτα να του έρθει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι δεν σε ξέρω. Αλλά προφανώς θα σε γνωρίσω κάποτε.

Κλείνω τώρα, έχω σιδέρωμα.

Χρήστος ρ.