2.12.08

Ο κοουτς

Μερικά πράγματα-το πρωινό γάλα, σχολικές εργασίες-ο Ρίκος τα κάνει με το φόβητρο του time timer. Αν δεν ολοκληρώσει εγκαίρως θα χάσει κάτι επειδή δεν θα το προλαβαίνει. Καμιά φορά γυρίζει το χρονόμετρο προς τα κάτω, άλλες προσθέτει μόνος του χρόνο και μια το εκσφενδόνισε, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν το πολυσυμπαθεί.

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να κάνω διάδρομο τα βράδια. Ο Ρίκος τελείωσε χτες τις μπίλιες και ήρθε στο κρεβάτι δίπλα από το διάδρομο και άρχισε τα «πότε θα παίξουμε χαρτιά» κρατώντας το ψηφιακό ξυπνητήρι-κολλάει με το ψηφίο των λεπτών. Έλεγα βλακωδώς (μα τι να πεις ενώ χτυπιέσαι να γίνεις από Πίγκυ Ελ Μακ Φέρσον) «όταν τελειώσω το διάδρομο». Κάποια στιγμή είχα την επιφοίτηση, τον ρώτησα τι ψηφίο βλέπει στο τέλος (3), του είπα ότι όταν γίνει 8 θα σταματήσω. Μόλις έγινε ‘8’ ο Ρίκος μου το ανακοίνωσε περιχαρής, έλαμψε που σταμάτησα. Δε νομίζω ότι ήταν τα χαρτιά (ήταν η 22η παρτίδα της ημέρας), αλλά η ανακάλυψη ότι όλοι υπακούουμε σε χρονικούς περιορισμούς.

10 σχόλια:

Maria είπε...

Μαζι κανουμε διαδρομο μου φαινεται μις Πιγκυ .....τσσσσσσ καλο.

Βρε φιλεναδα, μπορεις να μιλας οταν κανεις διαδρομο? το εχω μεγαλη απορια, γιατι εγω λαχανιαζω οταν μιλαω, και εχω και τον Νικολη που ειναι πολυ της παρλας και ερχεται και με ταραζει στις ερωτησεις και κουραζομαι πριν την ωρα μου .
καλημερα

mamma είπε...

όταν λες από το 3 στο 8 εννοείς πως έκανες διάδρομο από και τέταρτο μέχρι παρά είκοσι;

Κυρίες μου, δεν θα με κάνετε να αισθανθώ άσχημα που δεν κάνω διάδρομο, όχι δεν θα με κάνετε. Άλλωστε εγώ θα ξεκινήσω κολυμπητήριο [από πέρισυ τέτοια εποχή το λέω, να δω πότε θα το κάνω]

Τέλειο μάθημα το σημερινό. Πολύ χάρηκα που ο Ρίκος μαθαίνει ότι η μανούλα δεν είναι υπεράνω κανόνων και περιορισμών.

athanasia είπε...

Έχω την ίδια ερώτηση με την Μαρία. Mamma, εντάξει, για ένα πεντάλεπτο είναι με κανόνες και περιορισμούς η μανούλα... [τελείως αναίσθητη στην προσμονή του παιδιού επί πεντάλεπτον, η άτιμη] :)

Μαριλένα είπε...

Η εκδίκησή μου για τις κοροϊδίες σας είναι ότι τα Χριστούγεννα θα σας βρουν ΟΛΕΣ σαν το μπόγο του Άι Βασίλη κι εμένα ψηλόλιγνη (διότι θα ρίξω και μπόι). Ρούμπος πρώτος.
Λοιπόν, στο διάδρομο περπατάω, διαβάζω το βιβλίο μου και παράλληλα είμαι και σωστή αυτιστικομάνα. Ρούμπος δεύτερος.
Η Αθανασία, που με ξέρει, με ψυχολόγησε σωστά, μιλάμε για 5'-σε σύνολο 20'. Ο ρούμπος δικός σας

Maria είπε...

τυφλα να εχει ο Ναπολεων δηλ,....μερικες αυτιστικομανες δεν τις προλαβαινω με τιποτα...οσο κι αν τρεχω....

ioanna είπε...

Καλημερα.Σας γραφω για πρωτη φορα αν και σας διβαζω καθημερινα τοσο εσας οσο και την (παρεα σας),και το μονο που θελω να σας πω ειναι ενα μεγαλο μπραβο σε σας και στα παιδια σας για την προοδο που κανουν.Με ενδιεφεραι να μαθω για μια ουσια που λεγεται οξυτοκινη και σκεφτικα μηπως σας ενδιαφερει.Διαβαστε και στο mediahellas.blogspot.com.Ευχαριστω και συγγνωμη.

mamma είπε...

Εγώ θα ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου :-P

island είπε...

Βάζετε μια τάξη μέσα και ο μικρός το αποδέχεται. Πολύ καλό μου φαίνεται αυτό.

Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

με τον Ρίκο όλα καλά
με τον διάδρομο κλπ όμως - καθόλου!

(μόλις και εάν αναλάβω δυνάμεις όμως θα υπογράφω Σίντυ.)

(η Κρωφορντ όχι η κούκλα σαν μπάρμπι)

αγνοειστε με - τ'οοοοση αντιβίωση μια παρενεργειούλα θα την έκανε

Μαριλένα είπε...

Μαρία, περπατάω μωρέ στο διάδρομο, ορίστε μ' έκανες να το παραδεχτώ, δεν είμαι για τρέξιμο :-).

Ιωάννα, ευχαριστώ για το σχόλιο, για το ενδιαφέρον σας και την πληροφορία. Μη ζητάτε συγγνώμη, τα σχόλια είναι που κάνουν το μπλόγκιν ενδιαφέρον!

Mamma, άστα αυτά εσύ είσαι ήδη Ελ και το ξέρεις, μην ακούω χαζά.

Island, ναι, καλό ακούγεται προσπαθούμε να το διατηρήσουμε και αυξήσουμε :-).

Holly μας, αν παίρνετε αντιβίωση τότε πρέπει επειγόντωας να σας βγάλουμε εμείς για ένα γερό δείπνο. Η Κρώφορντ ρίχνει στ' αυτιά στην κούκλα και η Χόλυ και στις δυο.