16.12.08

Ώρα


Η ανάγκη για σαφείς απαντήσεις για το πότε θα γίνεται το κάθετι έχει γίνει επιτακτική. Χτες ο Ρίκος ξύπνησε τη νύχτα και μπόρεσε να ηρεμήσει χωρίς να ρωτάει «πότε θα πάμε σχολείο, πότε θα σηκωθούμε?» μόνο όταν του είπα όταν το 3 γίνει 7-το ψηφίο της ώρας στο ψηφιακό ξυπνητήρι. (φυσικά δεν κοιμήθηκε, απλώς σταμάτησε να ρωτάει).

Εκείνο το πολύ ωραίο ρολόι που είχα πάρει ξεκινάει τη διαδικασία της εκμάθησης ως εξής: πρώτα τοποθετείς/αντιστοιχίζεις τους μαγνητικούς αριθμούς στους αριθμούς του καντράν (με τρελαίνει αυτή η λέξη κα-ν-τράν). Μετά κρύβεις έναν αριθμό τοποθετώντας ένα μπλε μαγνητάκι πάνω του και τσεκάρεις ότι το παιδί έχει κατακτήσει την αλληλουχία. Εν συνεχεία το ίδιο κάνεις με τα λεπτά.

Εμείς είμαστε στο στάδιο που είμαστε οκ με το ψηφίο της ώρας, οπότε προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε ώρα «ακριβώς», όσο παρανοϊκό κι αν ακούγεται αυτό-κι ακούγεται λίγο :-).

5 σχόλια:

athanasia είπε...

Καθόλου παρανοϊκό δεν ακούγεται, το να κάνεις πράγματα σε ώρα ακριβώς. Δίνεις και λίγο χρόνο στον εαυτό σου και στον άλλον... Αστειεύομαι :)

The Gasbird Familly είπε...

Κι εγώ σε ώρα "νταν"βάζω τις δουλειές μου.Άλλο που δεν το τηρώ!
Ερώτηση:από 3 έως 7 μένει ξύπνιος?
Καθυστερημένο σχόλιο:Πως λάμπουν τα ματάκια του στο φινάλε!!!

Maria είπε...

λοιπον, λογω επιδεινωσης του Π. το ρολογακι το παραγγελνω και εγω αμεσως μετα τα Χριστουγεννα.και καλο ειναι να κανει τις δουλειες του ...ακριβως στην ωρα τους

Maria είπε...

Επισης, στο ραντεβου που εχεις προσεχως , μηπως να ερθω και εγω παρεα?

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, το κάνω για να μάθουμε την ώρα κ να μπούμε σε σχετική τάξη, πχ "στις 7 θα κάνουμε τα μαθήματα μας".

Gasbirdέικο ενταύθα, χτες έμεινε ξύπνιος, συμβαίνει ενίοτε. Φιλάκια κ ευχαριστώ για το καθυστερημένο σχόλιο.

Μαρία, πάμε να μας κρατήσουνε :-).