15.1.09

Με τον ήλιο το βγάζω, με τον ήλιο το βάζω


Τι έχει το έρμο και δε συγκεντρώνεται?

Η εικόνα δείχνει ειδυλλιακή: νέος τις, συγκεντρωμένος στον αγώνα τον καλό της αντιγραφής των λέξεων «μύτη», «μάτι».

Η αλήθεια βέβαια είναι πάντα εκεί έξω:

-για να πάμε από το «μ» στο «υ» ο Ρίκος έχει προσηλωθεί με ένταση σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο του ταβανιού,

-τον έχω απειλήσει ότι δε θα δει βίντεο αν δεν τελειώνει,

-έχει ευαρεστηθεί να γράψει το «υ»,

-έχει προκύψει μια συγκλονιστική λεπτομέρεια στο πορτατίφ άξια μελέτης, συν η επιτακτική ανάγκη να με ενημερώσει για κάτι εντελώς άσχετο-«σήμερα στο σχολείο έκανα χάλια την τουαλέτα με τα νερά»

(όλα αυτά κάτω από το παγερά αποδοκιμαστικό βλέμμα μου-μέσα 3000 βαθμοί Κέλβιν από τα νεύρα, απ’ έξω τάχαμου ολύμπια ηρεμία),

-φτάσαμε στο «τ» αισίως,

-πάει για κατούρημα,

-κάτι προκύπτει στο δρόμο της επιστροφής, μια μπίλια να πέσει από το πάρκινγκ, ένα φιλικό χαστουκάκι στον Αργύρη που βρέθηκε στην τροχιά του χεριού του, επιστρέφει, γράφει το «η» και μας μένει η «μύτη» άλλες 4 φορές να γραφτεί.

9 σχόλια:

mamma είπε...

Όταν λες 3.000 Βαθμοί Κέλβιν εννοείς 3.273,34 βαθμούς Κελσίου; Ρωτάω για να καταλάβω αν κινδυνεύω από αυτόματη ανάφλεξη άμα τη εμφανίσει σου.

island είπε...

Καλησπέρα. Όλα τα παιδάκια προσυλώνονται κάπου και αφερούνται. Είτε στο ταβάνι (σε μία ατέλεια) είτε στο πορτατίφ είτε αλλού. Μην το παίρνεις στραβά. Εγώ θυμάμαι μικρός κοιτούσα επίμονα τον ραγισμένο σοβά του ταβανιού χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ένα συναίσθημα που έχω μετά από τόσα χρόνια είναι ότι το κοιτούσα είτε γιατί ήμουν χαλαρός και απολάμβανα της στιγμή είτε πιεσμένος και ήθελα να χαλαρώσω. Σκάρωνα ιστορίες με δρόμους που ταυτίζονταν με τους δρόμους τις κάθε χαρακιάς.

Μπορεί ο γιός σου να πιέζεται και να θέλει να χαλαρώσει. Δώσε του λίγο χώρο και χρόνο. όσο και αν βράζεις μέσα σου. Θα σε χαλαρώσει και σένα. Και μην νομίζεις πως το παιδί δεν εισπράτει αυτούς τους βαθμούς. Το ξέρει, το νιώθει. Απλά υπομονή όσο υπάρχει. Και αν δεν υπάρχει πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεθεί. Ίσως αν κοιτούσες παράλληλα με τον γιό σου το ίδιο πορτατίφ και του έλεγες μία ιστορία που θα σου έρθει στο μυαλό.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Καλώς τη μάνα στο θαυμαστό κόσμο της γραφής, που μεταξύ μας έχει τρομακτικές ομοιότητες με το δικό μου... Ακόμα έχω εφιάλτες με πρωταγωνιστή το μπλε τετράδιο γραφής της 1ης δημοτικού της Νερίνας.. Να σκεφτείς ότι επειδή η Νάσια σε αντίθεση με τη Νερίνα έγραφε με περισσή προθυμία και προσοχή ότι της έδινε η κυρία κάθε μέρα, τέλος Νοέμβρη κατάλαβα ότι ναι μεν έγραφε αλλά δεν ήξερε τι έγραφε (ούτε πιο ήταν το "ο" δεν ήξερε). Τόσο τρομακτική είχε γίνει πια η εκπαιδευτική διαδικασία για όλους μας.
Y.Γ. Eγώ είμαι μαζι σου πάντως..
χχχχ

Ανώνυμος είπε...

Εχει κάποιος απο εσάς εμπειρία απο τη χορήγηση Ritalin;
Λένε οτι έχει αποτέλεσμα στα σύνδρομα διάσπασης προσοχής.

Βέβαια οταν έκανα λόγο για αυτό στον παιδοψυχίατρο χαμογέλασε ειρωνικά: "Το πρόβλημά σας είναι σαφώς μεγαλύτερο απο τη διάσπαση προσοχής".

χρηστος ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρίκος έχει μάθει ελπίζω να χρησιμοποιεί το Σύστημα Εργασίας.
Όταν γράφει, ποιο Σύστημα εργασίας έχει και τι προβλέπει αυτό στο τέλος;(ποια είναι η τελευταία κάρτα;)Θα ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες για να συζητήσουμε μετά τα πως και γιατί της καθυστέρησης (πέρα από το πραγματικά συγκλονιστικό ταβάνι, πορτατίφ κλπ. Να προσθέσω και την πόρτα. Ξέρετε τι απίστευτο ενδιαφέρον έχουν τα "νερά" από τη λαδομπογιά της πόρτας;;;)
Τα σέβη μου
Βαγγελιώ

Ανώνυμος είπε...

πηγαινε στο μπλογκ μουκαι διαβασε απο τις ετικετες εκει που λεει "αυτισμος και φαρμακα" .Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες, μεσω μαιλ

Μαρια-Μαρια

athanasia είπε...

Αυτό το "δεν συγκεντρώνεται" μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι, τουλάχιστον όχι εντελώς. Έτσι μου λένε όσα έχω δει ως τώρα (και στην Χριστίνα). :)

Μαριλένα είπε...

Mamma, αυτοανάφλεξη που έπαθε κι ο Κρουκ στο "ζοφερό οίκο". (ακατάληπτο κ βλακώδες, άι νόου).

Ο μάι, επιστρέφω για τα υπόλοιπα σύντομα.

Μαριλένα είπε...

Island, δίκιο σε όλα, απλώς θέλει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση πολλή :-).

Φωτούλα, θεϊκό σχόλιο..

Χρήστο, ο Ρίκος παίρνει αντιεπιληπτικά οπότε μας έχουν συστήσει να μην τα αναμίξουμε.

Βαγγελιώ, το ξαναχρησιμοποιούμε, κατόπιν των παραινεσεών σου :-), έφτιαξα καινούριο με αγαπημένους ήρεωες-Μπομπ-μάστορα.

Αθανασία, δεν πολυκατάλαβα (?).