22.1.09

Νεανική παραβατικότητα-η εκπαραθύρωση

Παρά το βιβλίο των Νέων που χρησιμοποιεί ο Ρίκος για να μαθαίνουμε πώς περνάει η μέρα του στο σχολείο, πετάει πότε πότε ψήγματα ειδήσεων που δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στο σωστό χρονικό πλαίσιό τους-«πριν από πολύ καιρό» δεν είναι ό,τι σαφέστερο.

Στην τάξη του υπάρχει η Μαρία, ένα γλυκύτατο κορίτσι με Άσπεργκερ και σημαντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Επειδή η Μ είναι πιο μεγάλη από τους άλλους 3 συμμαθητές (12 εκείνη, γύρω στα 7-8 οι άλλοι) ο Ρίκος την έχει πάρει κάπως και τη λέει «κυρία Μαρία». Δεν ξέρω αν αυτό πυροδότησε το παρακάτω:

Ρίκος σε ανύποπτη στιγμή: «Η Μαρία με έσπρωχνε από το παράθυρο, κι η κυρία Γαρυφαλλιά φώναζε, ‘η Μαρία θα ρίξει το Θοδωρή’».

Εγώ, σαστισμένη αρχικά: «το παράθυρο του σχολικού ή του σχολείου?»

Ρίκος: «Του σχολείου»

Εγώ, τέρας ψυχραιμίας πλέον, «οοοοκευ», καθότι το σχολείο είναι ισόγειο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή και εμάς μας προβληματίζει το θέμα συστήνω το εν λόγω βίντεο περί αυτοάμυνας, που βλέπει τώρα μετά μανίας ο Στάθης:

http://uk.youtube.com/watch?v=VhDVFH8cK1w

"Καράτε λέγεται και είναι απλό.."

χρηστος ρ.

mamma είπε...

Καλημέρα!
Άργησα να περάσω γιατί ύφαινα ένα σεντονάκι στη Maria-Maria :))).

Τέρας!

Maria είπε...

Θυμαμαι καποτε που ο Π. ειχε την ταση να σκαρφαλωνει στα καγκελα του μπαλκονιου.Καθε φορα τωρα που καποιο απο τα μικρα μου λεει οτι ο Π ειναι στο μπαλκονι, πεταγομαι με τετοια ταχυτητα, φορα, πανικο κλπ , που εχω αμετρητες φορες κουτρουβαλιαστει μεσα στο σπιτι .

athanasia είπε...

Θα παιράσι κη αφτό...

Υ.Γ. Η μικρούλα ταρζάν (ήδη ολόκληρη κοπέλα) μάλλον αισθάνεται άσχημα ανάμεσα στα μικρά της τάξης και τα ζηλεύει, οπότε έχει αναλάβει έργο exterminator. O Ρίκος αυθόρμητα θα μάθει να φυλάγεται από τις κακοτοπιές. :)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Κι άλλη πρωτιά λοιπόν: Ο Ρίκος και η Μαριλένα στο θαυμαστό κόσμο του σχολείου..... Και η συμβουλή:
Keep Walking και μακρυά από παράθυρα...
Καλή μέρα σε όλους μας

Μαριλένα είπε...

Χρήστο, θα το δω κ θα επανέλθω.

Mamma, εργόχειρο!

Μαρία, αυτός ο πανικός κ το κουτρουβάλημα που λες, μού είναι τόσο οικεία :-).

Αθανασία, Μποστ για πάντα :-). Είναι κρίμα που είναι μαζί τους, γιατί είναι πολύ ικανό παιδί, οι υπόλοιποι δάσκαλοι όμως δεν μπορούν να χειριστούν αυτιστικά παιδιά. Ρίκος κ Μαρία, η δασκάλα είναι ηρωίδα :-).

Φωτούλα, θαυμαστός όντως, mind the gap που λέει κι η Αθανασία!