26.5.09

Διάφορα


Ο Ρίκος τελευταία έχει βγάλει κάτι αισθητηριακές ευαισθησίες και δεν μπορούμε να υψώνουμε τη φωνή επ’ ουδενί, κλείνει τ’αυτιά του. Στη φωτο περνάει μηχανάκι-μηχανάκι με κυρία, πεντάχρονα δίδυμα και καλαθάκι για το σουπερ μάρκετ (μπουμπουνοκίνητο με λίγα λόγια, δεν δικαιολογείται ο τόσος πανικός).

Στο κολυμβητήριο ο Ρίκος κολυμπάει (και) με κάτι νεαρούς που κάνουν αποκατάσταση από τροχαία. Οι τύποι αυτοί έχουν βαλθεί να τον μάθουν να λέει ότι είναι Ολυμπιακός (αλλούτερη πληροφορία για το Ρίκο). Ο πάντρε όμως τυγχάνει ΑΕΚτζής.

Μπαμπάς: Ρίκο, τι ομάδα είσαι?

Ρίκος: Ολυμπιακός.

Μ: όχι, είσαι ΑΕΚ. Τι είσαι?

Ρίκος: ΑΕΚ. Και πότε είμαι Ολυμπιακός?

Περί λατινικών του Χρήστου στο προηγούμενο ποστ: διαβάζω για το lupron, ένα φάρμακο που χορηγείται για τη μείωση της τεστοστερόνης και κάποιος ευαγγελίζεται να θεραπεύσει τα αυτιστικά παιδιά μ’ αυτό. Ενδοκρινολόγοι και παιδίατροι προειδοποιούν για την απουσία επιστημονικών δεδομένων που να ευνοούν τη χρήση του. Παρότι άθεη δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω, ο θεός να βάλει το χέρι του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαριλένα καλημέρα
1.Αυτό με το σκέπασμα των αυτιών το κάνουν και τυπικώς αναπτυσόμενα παιδιά σε θορύβους που επίσης δε δικαιολογείται πανικός.
Υπάρχει απευσθητοποίηση και για τους ήχους;
2.Στο προηγούμενο ποστ αναφέρθηκε ως σχόλιο ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα αρκεί να μην είναι βλαβερά. Ώσπου να δοκιμαστεί ένα φάρμακο ή μια θεραπεία επαρκώς ώστε να θεωρείται ασφαλής (φοβάμαι πως)δεν μας αφορά.
Χριστίνα

Ιωάννα είπε...

Μέχρι τώρα έλεγα ευτυχώς(!) δεν έχουμε αισθητηριακά. Στην πορεία φάνηκε η γευστική αμυντικότητα και τελευταία τον έχω δει να κλείνει τα αυτιά του (γιατί πονάνε, όπως λέει)σε θορύβους και ήχους που πριν δεν τον ενοχλούσαν. Τι άλλο θεέ μου; (παρομοίως άθρησκη).

Ομάδες. Τι ομάδα είσαι; Ερώτηση οικογενειακών φίλων που μένει αναπάντη. Θα το βάλω στα υπόψιν για την παιδαγωγό.

Φάρμακο. Ποτέ ξανά, αν προηγουμένως δεν έχουν περάσει εκατό χρόνια ασφαλούς χρήσης του. Και να βάλει ο Θεός το χέρι του (οποιασδήποτε θρησκείας αγαθής) να ήμαστε καλά.

The Gasbird Familly είπε...

Καλέ , τι πάθαν όλα και είναι με τα χέρια στα αυτιά!Μήπως είναι αλλεργία της εποχής?

Μαριλένα είπε...

Καλημέρα Χριστίνα,
απλώς μού έκανε εντύπωση που εμφανίστηκε τώρα αυτή η ευαιασθησία, οι ήχοι δεν είναι ιδιαίτεροι.
Φυσικά συμφωνούμε για το άλλο.

Ιωάννα, :-), αστεία αστεία ομάδες και γνωστούς ήρωες κόμικ (μίκυ μάους δλδ) τα έχει βάλει στα σος κι η δικιά μας.

Είναι εξωγήινοι κ λαμβάνουν Το κάλεσμα, Γκασμπερντίνα ντίαρεστ.