29.6.09

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας



Δεν ξέρω τι ποσοστό του πληθυσμού ζει όπως εμείς, και να εξηγήσω αυτό το «όπως εμείς». Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο παγιώνεται μέσα μου η αντίληψη ότι αμφότεροι (ο σύζυγος κι εγώ για να μην πάρω στο λαιμό μου και τα παιδιά, αν κι έχουν δείξει παρόμοιες τάσεις ήδη) πρέπει να υπήρξαμε σε άλλη ζωή κάτι σαν βραδύποδες (ιδέ πρώτη φώτο). Δλδ, να μιλήσω για μένα, δείχνω-σχετική-ενεργητικότητα στη δουλειά, σε ορισμένα ζητήματα ανατροφής τέκνων (διαβάσματα πες) και στα δικά μου διαβάσματα, σε πλήθος άλλων προκλήσεων της ζωής (νοικοκυριό πχ) αντιδρώ λες κι είμαι σε καταστολή.

Ο σύζυγος ομοίως, εκείνος βέβαια δουλεύει πραγματικά πολύ κι επιδίδεται και στο warcraft με ιδιαίτερο πάθος. ΔΕΝ δείχνει οίστρο για μαστορέματα, αν κάτι χαλάσει δηλαδή στο σπίτι-καληώρα το διπλό κρεβάτι, ιδέ φώτο 2-βολευόμεθα εκ των ενόντων (και χάρηκε κι ότι κάναμε επιτέλους απόσβεση μέρους των βιβλίων).

Μέχρι κι Ρίκος έχει τελειοποιήσει τα «φέρε μου ένα πτήρι νερό, δεν μπορώ εγώ, κόβω φύλλα».

11 σχόλια:

athanasia είπε...

Απ' όσα έχω δει, οι συντριπτικά περισσότεροι/ες του συναφιού βραδύποδες είμαστε για ό,τι δεν αποτελεί αναγκαίο ημερήσιο πρόγραμμα. Και μάλιστα με αντανακλαστική αντιπάθεια στα μαστορέματα και πάσης φύσεως επιδιορθώσεις.

Η αφεντιά μου παρατηρούσε κάτι μήνες (με μεγάλη βαριεστημάρα) την φθορά της κουρτίνας της κουζίνας και μόλις προσφάτως την αντικατέστησα.

Καλή εβδομάδα! :)

Μαρια-Μαρια είπε...

χεχεχε θυμαμαι οταν πριν κατι μηνες σου ειχα πει οτι τα παιδια σπασανε το κρεβατι και οτι θα κοιμομαστε στο παρκέ μεχρι να γινει η επιδιορθωση.Μου ειπες οτι θα το στειλεις το μαιλ στον Δημητρη για να δει τι σας περιμενει.


...ναι , συμβαινει....συμφωνω.

The Gasbird Familly είπε...

Προσθέσθε κι εμάς στο κλαμπ!!!Το δικό μας κρεβάτι το στηρίζουν τα χαλιά.Ο Gasbird δήλωσε ότι θα το φτιάξει όταν ξαναστρώσουμε το χειμώνα.Εγώ πάλι λέω ότι δε θα ξαναστρώσουμε χαλιά!

Διόνα είπε...

Και ήθελα πολύ καιρό να σε ρωτήσω (με όλο το θάρρος που λένε) πού βάζεις όλα τα βιβλία που διαβάζεις :)

Ανώνυμος είπε...

Μου φτιάχνεις το κέφι ΠΑΝΤΑ. Ψιλοχαμογελάω όταν σε διαβάζω.
Να 'σαι πάντα καλά.
Αν..

butterfly είπε...

Συγνώμη, αλλά κρατιέμαι όλη μέρα, δεν μπορώ, θα το πω: τρεις στις τέσσερις αυτιστικομάνες που έγραψαν εδώ έχουν σπασμένα κρεβάτια; Θου Κύριε...

Λοιπόν, απολύτως φυσιολογικό το βλέπω, πόσο χρόνο πια να βρείτε κι εσείς;

Εγώ περνάω τώρα την αντίθετη φάση, ονειρεύομαι μαστορέματα, βαψίματα κτλ. Η σακούλα όμως με τα ρούχα για ράψιμο κουμπιών, σακούλα. Τη μετακινούμε στο υπνοδωμάτιο όταν έχουμε καλεσμένους. :)

MiKy είπε...

Με τις σιτες των παραθυρων να ανεμιζουν, τις κουρτινες να εχουν γινει σαν τη σημαια μας στο ξερονησι,και τα ντουλαπια δεμένα με ρόζ και ασπρες κορδελες ... ναι ,ανηκω κι εγω στους τεμπέληδες της ευφορης κοιλάδας.
πιστευω οτι ή απλα ειμαστε φτιαγμενοι για να κανουμε οικονομια δυνάμεων ή κατι μας αναγκάζει να το κανουμε.
Στο χωριο μου λεγανε "η παπας-παπας ή ζευγάς ζευγάς".δε μπορεις να τα κανεις ολα. Η ενεργεια που έχουμε είναι πεπερασμένη.
αν παμε και για νερο δε θα φτασει να μαδησουμε οσα φυλλα πρέπει! Τέλεια η ατάκα του θοδωρη!

Μαριλένα είπε...

Αθανασία, την κοίταζες τόσο καιρό και δεν ντράπηκε ε?

Μαρία, προφητικό.

Gasbirdίνα μου, πέθανα στα γέλια.

Διόνα, όλες οι ερωτήσεις που ήθελες να κάνεις και δεν τόλμαγες απαντιούνται σιγά σιγά.

Αν, ευχαριστώ πολύ :-).

Butterfly, πάντως μια μη αυτιστικομάνα φίλη μου, μόλις το διάβασε εξετίμησε το σύζυγό της :-). εμείς έχουμε τη σακούλα με τις μονές κάλτσες που τη χώνουμε από 'δω κι εκεί. Και άπειρες σακούλες του ρίκου με την κάθε αγάπη που περνάει μέσα, τσίχλες, m n ms και άλλα.

Μιράντα, συμφωνώ, μάλλον είναι οικονομία δυνάμεων-τι εικόνα το σπίτι-ίδια γεύση κ εδώ.

mamma είπε...

Βραδύποδας :)

υγ. το χιούμορ σου είναι εξαιρετικο΄!

Ανώνυμος είπε...

LOL,LOL,LOL
:-))
Τι αλλο να πω πια...εγω απλα περιμενω να σπασει τελειως,να κοιμομαστε στο πατωμα,να υσηχασουμε και απο αυτα τα ανατριχιαστικα σκριιιιτς!!σκραααατς!!
D.

aeriko είπε...

Kυρια κυρια μηπως φταει οτι ειστε Ηλεκτρολογος μηχανικος??? :-D

Toν Ρικο τον κοβω για δημοσιο υπαλληλο.
-Κανε αυτο...
-Δεν μπορω κοβω φυλλα (το οποιο ακουγεται πιο αρτιστικο απο το ξυνομαι των περισσοτερων)...