17.10.07

Στο τέλος θα το γυρίσουμε σε παντεσπάνι

Πήγα χτες και πήρα κάτι ωραία στένσιλ, κάρτες με διαφορές, ιστορίες αλληλουχίας και κάρτες με παραμύθια και cd, το σύνολο 80 ευρώ-και δη με γενναία έκπτωση καθώς κλαούνισα τα γνωστά, δεν είμαι επαγγελματίας, είμαι μανούλα, είμαι επαγγελματίας μανούλα και λοιπά ακατάληπτα.

Ως άλλος Λουκιανός το τελευταίο διάστημα αθροίζω συνεχώς :
  • Λογοθεραπεία δις εβδομαδιαίως σπίτι: 360/μήνα
  • Ειδική αγωγή δις εβδομαδιαίως σπίτι: 320/μήνα
  • Κολυμβητήριο 150/μήνα
  • Συνοδός νηπιαγωγείου (το πιο λογικό όλων και τα αξίζει μέχρι τελευταίου λεπτού) 450/μήνα
Καλά να είμεθα να τα δίνουμε, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αυτισμός εξελίσσεται σε ακριβό χόμπυ για μας και ολίγον εκμετάλλευση από πλευράς άλλων.

Και το πιο κραυγαλέο που έχω δει, σακούλα ενισχυτών αφής pecs: 48 ευρώ!

Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν κάνει ανοίγματα (καμιά CLK, καμιά μεζονέτα, τπτ Μαλδίβες, τέτοια μικροαστικά) κι έχουμε μπει εγγυητές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι πληρωνεις το κολυμβητηριο?Ογιος μου παει στο κλειστο κολυμβητηριο της Γλυφαδας , στο τμημα ειδικης αγωγης,ασχολειται ενας εκπαιδευτικος αποκλειστικα μαζι του , και ειναι ΔΩΡΕΑΝ.
Απο τα χρηματα της εργοθεραπειας δεν παιρνεις κατι απο το ταμειο σου?

Ανώνυμος είπε...

το προηγουμενο ηταν δικο μου σχολιο

Μαριλένα είπε...

Περίπου 200+ παίρνω από το ταμείο, απλώς φέτος μού παραφάνηκαν τα χρήματα γιατί τα κάνω όλα ξεχωριστά, όχι σε κέντρο όπως τα προηγούμενα χρόνια. Εργοθεραπεία δεν κάνω καθόλου φέτος, θα ήταν άλλα 400. Από τη μία στο κέντρο πληρώνεις τα ίδια αλλά σου γράφουν ένα κάρο πράγματα για τα ταμεία, από την άλλη δεν μπορείς να συνδυάσεις αυτούς που εσύ θέλεις. Αυτό που λες για το κολυμβητήριο θα το κοιτάξω, ίσως παίζει ρόλο ότι είναι δημοτικό?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μαριλένα μου δεν θέλω να σε αποθαρρύνω. ΄ Άλλωστε για συνειδητοποιημένους γονείς σαν εσένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη και επικερδέστερη επένδυση απ’ αυτήν στην προαγωγή της υγείας και της ανέλιξης των ικανοτήτων των παιδιών μας. .
Αλλά αν αυτή η έρημη η πολιτεία δεν αλλάξει , και όσο δεν αναθεωρεί ριζικά την κοινωνική πολιτική της . θα σου κοστίζει ο αγώνας σου , μαύρο χαβιάρι .