20.10.07

Ενισχυτές, τιμωρίες και ακαταμάχητα επιχειρήματα.Ενισχυτές: στη φώτο 2 από τους ενισχυτές της τρέχουσας περιόδου, τώρα γιατί είναι και οι 2 στην ίδια φωτογραφία είναι άλλο θέμα-μάλλον ήταν βράδυ και ήμουν πτώμα. Είναι ο βροχοποιός και το παιχνίδι UNO. Κατά καιρούς ως ενισχυτές έχουμε χρησιμοποιήσει μπίλιες, μπαλάκια, φακές, ένα φουσκωτό διαφανή κύλινδρο με νερό που πουλάνε τα παιχνιδοκαταστήματα με τις διαφημίσεις-ψυχολογικό πόλεμο, το παιχνίδι Τι τρώμε του Δεσύλλα (γενικά έχει ωραία και οικονομικά παιχνίδια, οι Εξελίξεις είναι πολύ χρήσιμες).

Τιμωρίες: ο Θόδωρος τρώει μανιασμένα τα νύχια του, μια απειλή λοιπόν ήταν ένα μανό με ένα φάρμακο για την ονυχοφαγία. Τώρα τού λέω πιπέρι και φέρνω ένα μπολάκι με το αηδιαστικό μίγμα νερού με πιπέρι. Δεν ξέρω γιατί πιάνει-ίσως είναι αισθητηριακό το θέμα, δε θέλει να του βουτήξω το χέρι μέσα στο έμεσμα που περιέγραψα οπότε δι’ ολίγον συμμορφώνεται.

Λυσίας ο νεότερος: δίνεις όπλα στον αντίπαλο, με την πρώτη ευκαιρία θα στραφούν εναντίον σου. Μαθαίνεις μετά κόπων και βασάνων το τέκνο να μιλάει.

Του λες:

-Ρίκο, πάμε για μάθημα.

-Δεν μπορώ να κάνω μάθημα.

-Γιατί?

(κατά σειρά συχνότητας ακολουθούν οι παρακάτω δικαιολογίες)

-Κουράστηκα

-Είναι πολυ νύχτα

-Έχει πολύ ήλιο

-Φυσάει

-Τρόμαξα (!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: